Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе има некои точни работи шо си ги напишал ама не е се така едноставно,репрезентативниот дрес неможе да го облечат,некои деца за кои еднаш сме слушнале.Па макар биле високи и 230.Еве да речеме ги зел,и бидат рупици,пак ние ќе бидиме тие што ќе серат ги зеде децата не знам што.Мираковски е најдобриот плеј во лигата и чинам најскапо платен играч истовремено,ама тој е што да му прајме,во квалификациите имаше некои одлични натпревари,ама очигледно дека не е човекот за натпревари од светски рамки.За зар него треба Марин да го научи дека после блок се влегува во рекет се асистира или положува а не се застанува.Зарам Марин треба на Самарџиски да му даде подвижност и спретност.Како некој токмак е,абе со 215 см кошот бе треба да го кршиш а не да се плашиш да забиеш над играч.
Гечевски ко ќе се врати како и секогаш назад дупка напред под кош веќе не го бива,за шут го бива па ќе седи на 3-ка цело време.И кој ќе игра под кош???Николовски и тој не е класичен центар,повеќе за 4-ка го бива.ТАКВИ сме и со тоа да се помирите.Ние гласиме не за просечна,него за добра шутерска екипа.Па затоа на тоа и ќе играме и да ни тргне шутот ќе се надеваме.:D

Член од
22 април 2009
Мислења
342
Поени од реакции
144
Мене повеќе ме интересира дали воопшто постои можност за негова смена во наредниве 5 дена??
не постои ама баш никаква можност за смена сега у 90та минута пред европско, така да ќе си се нервираме и ќе си гледаме баскет :) само јас не би сакал да зборам толку драстично лоши работи пред првенството пошто редно е еднаш да испратиме репрезентација на првенство без да ствараме негативна атмосфера (мое мислење) и да се надеваме дека тие 12 дечки (се надевам без Чековски, Симоновски, Костовски - за кои стварно не разбирам што бараат у репрезентација) ќе ни ја донесат најголемата радост до сега :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
не постои ама баш никаква можност за смена сега у 90та минута пред европско, така да ќе си се нервираме и ќе си гледаме баскет :) само јас не би сакал да зборам толку драстично лоши работи пред првенството пошто редно е еднаш да испратиме репрезентација на првенство без да ствараме негативна атмосфера (мое мислење) и да се надеваме дека тие 12 дечки (се надевам без Чековски, Симоновски, Костовски - за кои стварно не разбирам што бараат у репрезентација) ќе ни ја донесат најголемата радост до сега :)
Абе така е треба д абидеме позитивни, ама редно е и некоја наша федерација да сфати дека треба да постави навистина стручни луѓе а не шалабајзери.

Ајде ќе видиме, ја сум лично оптимист и мислам дека ќе догураме втора фаза.:)

M

Mario Gómez

Гостин
Не сум разочаран од пријателски натпревари, никогаш не треба да се сфатат озбилно. Битното е сите да имаат некоја кондициона подготвеност и да нема повреди. Све тоа треба да се израмни на последниве дуели сега и да се подобри самодовербата кај играчите. Јас сум оптимист дека ќе победиме три репрезентации.

Него, штом Стефанов се повредил, дали тоа значи дека Симоновски, Мираковски и Чековски ќе бидат во репрезентација?:eek:

п.с Сигурен сум дека Илиевски во првенствово гледаше само отскочна даска за добар договор со евролигашка екипа и сега ќе си игра ташакот штом го доби.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Поентата е да догураме до втора фаза со повеќе победи за понатаму да гледаме да се избориме за што повисока позиција а не со една победа против аматерска репрезентација ( квалификантот ) да се радуваме дека сме постигнале огромен успех. (n)
Како и да е треба да очекуваме подобри резултати од минатото европско затоа што каде каде сме подобри, појаки, поискусни...
П.С. Докузовски те молам не ја применувај истата акција што ја играше во Работнички ( а само таа ја форсираше на турниров ), затоа што на Европсково нема неталентирани тренери и ќе те прочитаат ко мало детенце. ВЕРУВАМЕ ВО ТЕБЕ !

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Поентата е да догураме до втора фаза со повеќе победи за понатаму да гледаме да се избориме за што повисока позиција а не со една победа против аматерска репрезентација ( квалификантот ) да се радуваме дека сме постигнале огромен успех. (n)
Како и да е треба да очекуваме подобри резултати од минатото европско затоа што каде каде сме подобри, појаки, поискусни...
П.С. Докузовски те молам не ја применувај истата акција што ја играше во Работнички ( а само таа ја форсираше на турниров ), затоа што на Европсково нема неталентирани тренери и ќе те прочитаат ко мало детенце. ВЕРУВАМЕ ВО ТЕБЕ !
Во кого веруваме бе во Докузовски?? Не филозофирајте безвезе тој самиот не верува во екипата и толку му е знаењето читај му ги изјавите сега најново после турниров екс-ју му е "со овој состав толку".

• Ми се допаѓа
Reactions: FA
Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Во кого веруваме бе во Докузовски?? Не филозофирајте безвезе тој самиот не верува во екипата и толку му е знаењето читај му ги изјавите сега најново после турниров екс-ју му е "со овој состав толку".
Иронично ми беше тоа напишано. :)
Тежок FAIL е човеков !

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Realno izigraa loso na turnirov ama problemot so nas opsto e sto sekogas imame golemi ocekuvanja pa posle ke se razocarame pa plukame po se zivo i divo...realnosta e deka zaedno so bosna sme daleku zad drugite ex yu drzavi i moze do utre da kukame i da placeme ama toa e...i uste 50 turniri da izigrame vakvi so istive drzavi i 50 treneri da smenime pak ke bideme edni od najslabite na balkanov i so toa sto ke go smenis dokuzovski ne mozes mirakovski preku nok da go napravis da bide teodosic,samardziski da go pretvoris vo lorbek,ne motiviraniot ilievski da bide tepic ili pak nasiot centar koj nema gram muskul na nego gecevski da bide nenad krstic...kvalitetot i mentalitetot na igra ni e toj i se sto treba e dokouzovski maximalno da gi motivira igracite za da izginat na teren i ako ne moze so individualnost i talent bar so borbenost i koletivna igra da postignat nesto na evropskovo..znaci najvazno od se da pocnat KONECNO da igraat kolektivno i timski....da mu se objasni da "zvezdata" nasa ANTIC deka ne e poentata vo kosarkata 4 igraci na parket da treba da trcaat i da rabotat za da samo on da dobie topka i da ja sutne...ima vreme do pocetokov na evropskovo i sigurno deka ke bidat bar za 40% po uigrani od ova sto sega go gledame od niv,tek prestojat uste naptrevari i se ocekuva formata na site da im ide vo nagorna linija...

Inace gledajki ja grupava za mene e i uspeh ako se otide i ponatamu...realno ako gledame osven so bosna so koja redovno igrame teski natprevari i toj tim sto bi vlegol preku dodatni kvalifikacii od drugive sme poslabi...a i toj tim sto bi vlegol od dodatni kvalifikacii ne go potcenuvam vooposto zosto denes sekoj znae da igra kosarka...taka da nemam golemi ocekuvanja od evropskovo a daj boze da me demantiraat nasive...

ps.Od Cekovski po netalentiran igrac do sega vo zivotov ne sum videl....strasno me potseka na Kiril ligaviot Pavlovski na pocetokot od negovata ako moze i taka da se narece kariera...sega go stegnale malce Kire pa pocnal da ja tapka topkata i poveke od 4 pati...ama Cekovski...auuu.....pa ti ne znaes kade teras be covek koga ke primis topka...celiot si vo panika...bar da si precizen ama i toa ne si....duri i na rts majtap si igrase komentatorot so tebe...strasno....jas da sum ti trener bi te pratil pravo kaj Cevka malce da te nauci bar na nekoi osnovni raboti vo kosarka koi dodeka site kosarkari gi ucele ti si ucel rvanje i toa vo grcko-rimski stil...

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
јас незнам кој селектор јавно ги оспорува квалитетите на сопствената репрезентација ко шо денес или вчера, не е битно кога го направи марин. па то ти е бе чоек најлудото нешто кое шо би можел да го напрајш!!! па ти си печен бе за ОТКАЗ!!! не верувам дека овие изјави се дел од оние тн. финти кои ги прават стручњаците во светот (марин не е стручњак и го нема тој капацитет да игра вакви игра со изјави од овој тип), ама на овој начин не се крева атмосверата во тимот. еве и да ги имаме бо и гечески, па шо??? и лани ги имавме, па антиќ земаше повеќе шутеви од надвор (од надвор ало.........) отколку бо и миракоски и соколов заедно. сега марин вели дека ќе се одело повеќе на пробиви под кош... аха да... и од ко стана од спиење целиот жива вода оти си сонувал дека си познавач на кошарката!!! абе седи!!! сега посебно и илиески ко е тука (А БАТЕТО СИ ЈА ЗАВРШИ РАБОТАТА ПОРАДИ КОЈА ДОЈДЕ ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА-богат договор од некој јак тим), па ние ќе имаме над 30 шута за 3 на секој натпревар. а пошто илиески ќе се пази да не се повреди за новиот тим, јас од него не очекувам ама баш ништо!!! туку да се надеваме дека ќе имаме луда среќа па ќе не послужи шутот, оти инаку... си знајме!!!
некој овде спомена дека сме биле шутерска репрезентација. то е точно АМА-марин вели дека акцент става на одбраната, е то по дефолт значи дека и нападите треба да бидат долги и добро организирани и да се оди на сигурна завршница, на 2 поени, а не ние ко шо прајме, брани се и одма шут за 3!!! видел кутриот нешто од нба, па си рекол ај да пробам. ама бате не можиш ти да копираш 2 различни стилови на игра, од САС и Феникс!!! а ги имаме сите услови да бидиме добра дефанзивна репрезентација, само треба соодветна тактика и за дефанзива и за ОФАНЗИВА, а не вака како шо играме!!!

M

Mario Gómez

Гостин
За Илиевски одма си помислив на тоа, и пишав погоре дека тоа му беше единствена цел што се врати. Сега ќе си го лади само, а ние ќе сонуваме за дрим дуо Бо-Владо. :P

За подкош да не се надеваме нешто, освен некој влез на Бо, и ако промаши случајно Самарџиски од одбојка да ја подбуцне топката. За два поена никој не шутира, сите бегаат зад линијата.

Можеш да замислиш петторка со Антиќ/Гечевски и Николовски, ќе се туркаат зад линијата кој побргу да шутне. :P

Како и да е, го чекам првенството. Ќе се нервираме, ќе ги пцуеме Чековски и Мираковски, ќе се смееме со Игорче, барем нема да е досадно. Ако победат некого, уште подобро. :D

Член од
13 август 2011
Мислења
82
Поени од реакции
7
Се е добро во репрезентацијава само мислам дека Мираковски никако неможе да се уклопи....

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
некако најдобро решение ми изгледа во решението да се исфрлат некои играчи од типот на миракоски, чекоски и илиесвски, ама последниот под услов да си го лади на првата утакмица и да им се даде можност за игра на младите играчи како соколов, браќата стојаноски, николоски (и то на ниско крило, ако е 210 см висок). не ми е јасно како можи еден амер да игра со повеќе срце отколку некои тн. наши играчи!!! а ме плаши то тоа шо гледам дека немаме замена за некои од нашите поискусни играчи кои се лидери во репрезентацијата во моментов!!!
уште нешто... пред некое време читам дека некои млади играчи од 16-17 години, кои штотуку заминале во странство, не сакаат да слушнат за играње во репрезентацијата!!! дали некој знае кој е проблемот и шо се случува???

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959
некако најдобро решение ми изгледа во решението да се исфрлат некои играчи од типот на миракоски, чекоски и илиесвски, ама последниот под услов да си го лади на првата утакмица и да им се даде можност за игра на младите играчи како соколов, браќата стојаноски, николоски (и то на ниско крило, ако е 210 см висок). не ми е јасно како можи еден амер да игра со повеќе срце отколку некои тн. наши играчи!!! а ме плаши то тоа шо гледам дека немаме замена за некои од нашите поискусни играчи кои се лидери во репрезентацијата во моментов!!!
уште нешто... пред некое време читам дека некои млади играчи од 16-17 години, кои штотуку заминале во странство, не сакаат да слушнат за играње во репрезентацијата!!! дали некој знае кој е проблемот и шо се случува???
Дури и да си го лади Владо што чисто сумњам кажи ми кој би го зеле. Еве најдобар плеј во лигата ни е Мираковски. Го зедовме и сега неможе да игра врвни натпревари. Кој би го зеле??? Остануваат Богоев и Јане Петровски, Караџовски и донекаде и третиот брат Стојановски. Мислите дека некој од тие би потпрел повеке од Владо? Прво мислам дека Илиевски нема да си дозволи таков луксуз да игра слабо. Сепак треба да ги оправда парите кој би ги земал во Ефес нели. Мислите дека Турците нема да го следат во секој чекор на ЕП. Јас мислам дека се лажете. Друго за Мираковски реков подобар од него и да сакаме немаме во моментов. За Чековски незнам што да кажам. Тој е првиот кој веднаш треба да си ги спакува куферите. Но тука се и оние двајцава кој играа по 1,30 мин на натпреварите. Оној од Работнички и оној другиот како се викаат не ми текнува во моментов. Е тие тројца треба да си заминат т.е. не требаше да се повикат, а на нивно место требаше да бидат повикани некој од горе наведените тројца заедно со Мајк Зафировски и оној другиот го спомна некој во некој пост но не ми текнува сега на презимето, па да се одлучи од нив кој ке бидат 11 и 12 играч. Инаку сакам да кажам дека пријатно ме изненади Кирил Николовски. Детето е светла иднина за Мак баскетот и мислам дека од оние кој беа повикани на центарските позиции тој е најиделано решение па доколку сакавме петти центар на местото на Чековски требаше да му се даде шанса на Бојан Трајковски. Дефинитивно три пати подобро решение од Чековски...

Идеален состав би бил

1, Мекејлеб (Илиевски,Мираковски)
2. Илиевски (Соколов, Мекејлеб)
3.Стојановски Д.(Војдан,доколку се опорави Стефанов)
4.Антич (Николовски, Ѓечевски)
5,Самарџиски (Николовски,Ѓечевски)

И како што гледате едвај имаме 10 кошаркари солидни (Стефанов не го бројам бидејки не се знае дали мож да игра) кој можат да играт од оние кој се повикани

Член од
13 август 2011
Мислења
82
Поени од реакции
7
Сакаш да кажеш не е добар ИЛИЕВСКИ...
Без него сме 0

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Сакаш да кажеш не е добар ИЛИЕВСКИ...
Без него сме 0
сакам да кажам дека не го боли к.р за македонија и нема да игра ко шо треба. не дека не е добар. грешно си ме сватил!

• Ми се допаѓа
Reactions: FA

Kajgana Shop

На врв Bottom