Кошаркарска репрезентација на Македонија

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Величкович мислам дека им фали само.
Србите имаат да направат две јаки репрезентации.
Па зарем толку сме добри што им парираме на Вицешампионите од 2009 Евробаскетот?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Па зарем толку сме добри што им парираме на Вицешампионите од 2009 Евробаскетот?
Тие не се воиграни, не дека ние сме нешто „wow“ ..a нас ни влегоа неколку тројки и тоа е.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.257
Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Што е ова вести на 2 мин пред крај бе? РЕтарди се големи овие

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Овие МТВ се ненормални и после очекува некој да им плаќа телевизија:mad:.На најинтересниот дел они вести ми даваат дебили:mad:.Колку заврши може некој да ми каже?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Овие МТВ се ненормални и после очекува некој да им плаќа телевизија:mad:.На најинтересниот дел они вести ми даваат дебили:mad:.Колку заврши може некој да ми каже?
81-73

Иначе глејте си на Еуроспорт 2, барем нема да ви го скратат задоволството.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ја префрлија утакмицата на собранискиот канал поточно МТВ3

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Тие не се воиграни, не дека ние сме нешто „wow“ ..a нас ни влегоа неколку тројки и тоа е.
А,зошто барем некогаш кога Македонија ќе извади добар резултат мора да се каже коментарот во стил „противникот не беше воигран„?Значи ние секогаш кога правиме добри резултати противникот не бил воигран инаку ќе сме изгубеле многу?Со таков менталитет Македонија не прави држава искрено.Јас ќе кажам дека одлично изигравме,на моменти дури многу подобро од Србите,а на крај судиите не ебааа што имаше и свирежи од трибините;).Сепак извадивме добар резултат и 8 поени сепак е мала разлика.Можеше да биде и помала,но јебига.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
да имаме јака клупа ќе можеме да победуваме и појаки репрезентации од србија што значи ќе можеме да освојуваме медаљи. Но 4-5 играчи квалитетни да се најдат не е лесно :)

Но како и да е мислам дка босна и кфалификантот ќе ги победиме на евроспко а за другите ако искочи уште едно изненадување ќе биде екстра добивка. Мора прво сите во македонија да сватиме колку ни е чергата за да не бараме преку леб погача од нашите кошаркари и стручен штаб.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
А,зошто барем некогаш кога Македонија ќе извади добар резултат мора да се каже коментарот во стил „противникот не беше воигран„?Значи ние секогаш кога правиме добри резултати противникот не бил воигран инаку ќе сме изгубеле многу?Со таков менталитет Македонија не прави држава искрено.Јас ќе кажам дека одлично изигравме,на моменти дури многу подобро од Србите,а на крај судиите не ебааа што имаше и свирежи од трибините;).Сепак извадивме добар резултат и 8 поени сепак е мала разлика.Можеше да биде и помала,но јебига.
Абе искрено на Србите ако им се играше, ние немаше да знајме од кај ни фуре, за тоа радујте се на -8 разлика и на пријателски средби, ако толку ви е ќеф на вас и ако е добар резултат овој.
Тоа ти е исто како на ЕП да имаме минимални порази од сите репрезентации и нема да се пласираме во втората фаза, и ќе речиме добро е изигравме одлично, бевме рамноправни со сите, што курац ако сме биле рамноправни кога не сме ги совладале.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Јас не сум задоволен од натпреварот поради друга причина. Не ми се допадна тактиката и нашата игра.
Премногу форсираме брзи напади, а имаме флегматични играчи во рекетот, па мораат нон-стоп тројки да пуцаат оти нема чаре.
Со ваква игра можеш да се надеваш на еден добар шутерски период (втората четвртина со Србите) и да извадиш еден солиден резултат на Европско, и долг периот на катастрофална игра (против Босанците).

Играта ни се темели на тројкашката форма на Соколов и Стојановски, ако влезе влезе, ништо друго не функционира.
Се надевам со Меккејлеб ќе се смени тоа.

После овие 2 натпревара воопшто не сум оптимист за Европското.

• Ми се допаѓа
Reactions: FA
Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Со 2 порази завршивме лол!
Не завршивме, има уште еден натпревар.

ПС Јас сум задоволен од борбеноста на играчите, многу добро изигра Николовски, има уште натпревари пред да почне ЕП за да се поправат грешките.

Kajgana Shop

На врв Bottom