Кошаркарска репрезентација на Македонија

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Леле списоков:nesvest:
Брчков и Дамјан Стојановски не заслужуваат никако да бидат меѓу 24 има еден куп подобри играчи на нивните позиции.
Нема везе сеа тоа ама,мора да се селектира најдобриот состав и максимално добри припреми да се уиграат и да пробаме што може да се направи,јас нашата шанса ја гледам против Израел кој реално можеме да го победиме.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Брчков и Дамјан Стојановски не заслужуваат никако да бидат меѓу 24 има еден куп подобри играчи на нивните позиции.
Нема везе сеа тоа ама,мора да се селектира најдобриот состав и максимално добри припреми да се уиграат и да пробаме што може да се направи,јас нашата шанса ја гледам против Израел кој реално можеме да го победиме.
Пола од нив ќе излезат, така да ок е... горе-долу се знае кој ќе биде конечниот список.

А и не гледам причина зошто Брчко или Дамјан да не одат на подготовки со репрезентацијата, може да биде значајно искуство за нив, сепак некој треба да ја замени оваа генерација, подобро младите да одат отколку некои играчи тотално неупотребливи за вакви утакмици како Гоцевски, Ѓуров, Блажевски, Мачка и сл...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

јас колку што знам ги викаат повеќе играчи да се направат повеќе петорки кои ќе им служат за тренинг на првата петорка. Па така има од сите позиции по три играчи. тоа е според моето мислење а горе доле се знаат ко ќе одат за полска на европско само можеби ако некој се повреди или не е во форма па да отпадне од првиот тим.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Ко што разбрав јас и Тони Симиќ е дел од составот или грешам ?

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Да,на список е...

K

kaiser soze

Гостин
Да,на список е...
Не е на списокот Симиќ,но затоа на него е Димитровски кој нема играно кошарка со месеци.Селекторот пред финалето од плејофот изјави дека откако ќе ja изгледа серијата ќе одреди кој од учесниците во истото ќе бидат повикани.Незнам само каде го вишол Мачка во тоа финале.:toe:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не е на списокот Симиќ,но затоа на него е Димитровски кој нема играно кошарка со месеци.Селекторот пред финалето од плејофот изјави дека откако ќе ja изгледа серијата ќе одреди кој од учесниците во истото ќе бидат повикани.Незнам само каде го вишол Мачка во тоа финале.:toe:

нема потреба ни да тренира тој мачка тој има рефлекс знаеш што ќе им прави таму?

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Maчка 2 години нема асална утакмица заиграно, т.е. од кога дојде у Фени.
Поарно да не го земат, кој ќе го гледа како се брука против Диамантидис, Халперин, Планиниќ... :jaj:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Списокот од 24 играчи шо се повикани на подготовки:

Стефанов Врбица (капитен)
Антиќ Перо - Локомотив Ростов
Блажевски Перо - МЗТ Скопје
Богојев Ефтим - Амак СП
Брчков Владимир - Торус
Гечевски Тодор - Задар
Гоцевски Златко - Фени Индустри
Димитровски Александар - Фершпед Работнички
Ѓуров Марјан - Фени Индустри
Илиевски Владо - ТАУ Керамика
Костоски Александар - Квадрипол Брашов
Мејси Џеремаја - Реал Мадрид
Мираковски Димитар - Фени Индустри
Николовски Кирил - Вардар
Петровски Јане - Грифони
Самарџиски Предраг - ФМП
Соколов Дарко - МЗТ Скопје
Стефанов Ристе - Лукоил Академик
Стојановски Војдан - Амак СП
Стојановски Дамјан - Амак СП
Стојановски Огнен - Фершпед Работнички
Тасовски Диме - Фершпед Работнички
Трајковски Бојан - Фершпед Работнички
Чековски Ѓорѓи - Феро Енту Запорожје
Заслужи бе еј , ЗАСЛУЖИ !
Од најголемото дрво у лигата , сега што играчиште стана ееејјј:pipi:

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Хммм, мислам дека '99 на европското имавме подобар состав, моментално немаме салам плеј, крила ич, само центри имаме нешто колку толку

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Списокот од 24 играчи шо се повикани на подготовки:

Стефанов Врбица (капитен)
Антиќ Перо - Локомотив Ростов
Блажевски Перо - МЗТ Скопје

Богојев Ефтим - Амак СП
Брчков Владимир - Торус
Гечевски Тодор - Задар
Гоцевски Златко - Фени Индустри
Димитровски Александар - Фершпед Работнички
Ѓуров Марјан - Фени Индустри
Илиевски Владо - ТАУ Керамика
Костоски Александар - Квадрипол Брашов
Мејси Џеремаја - Реал Мадрид
Мираковски Димитар - Фени Индустри
Николовски Кирил - Вардар
Петровски Јане - Грифони
Самарџиски Предраг - ФМП
Соколов Дарко - МЗТ Скопје
Стефанов Ристе - Лукоил Академик
Стојановски Војдан - Амак СП

Стојановски Дамјан - Амак СП
Стојановски Огнен - Фершпед Работнички
Тасовски Диме - Фершпед Работнички
Трајковски Бојан - Фершпед Работнички
Чековски Ѓорѓи - Феро Енту Запорожје
Oбележав 14 кои треба да бидат последни...
Се бираат 12 кои ќе бидат во екипата, но треба да се пријават и двајца во случај да треба некого да заменат во текот на турнирот...
Само да се чуваат од повреди, и добра атмосфера да напраат...Тоа е...

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Абе брат не ме заебавај,кај може Перо Блажевски у репрезентација...Мислам тој во македонска лига види го каков е уште за репрезентација таму со Принтезис да се држи...Мачка нз,поарно Ацето Снупи од кај нас да го земеа...2 години ПАУЗИРА,НЕ МОЖЕ ВЕЌЕ ДА ОДЕ ТОЈ ИГРАЧ. Друго горе-долу добро е само нз зошто китот е земен кога и од него веќе ништо не бидува...Подобро Аврамовски од МЗТ да го земат

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Абе брат не ме заебавај,кај може Перо Блажевски у репрезентација...Мислам тој во македонска лига види го каков е уште за репрезентација таму со Принтезис да се држи...Мачка нз,поарно Ацето Снупи од кај нас да го земеа...2 години ПАУЗИРА,НЕ МОЖЕ ВЕЌЕ ДА ОДЕ ТОЈ ИГРАЧ. Друго горе-долу добро е само нз зошто китот е земен кога и од него веќе ништо не бидува...Подобро Аврамовски од МЗТ да го земат
Kaко што можеше квалификации да игра , така може и сеа...
Впрочем, единствена класична тројка е Тасовски, а Перо може да игра и тројка и четворка и тоа без проблеми...За тоа дека е мирна рака у текот на целата кариера не треба да трошам зборови...
У наша лига, он со неговите 36 е еден од подобрите, а тоа што оваа година повредите малце го заебаваа не е изговор дека не го бива...
Мачка нема изиграно асална утакмица повеќе од 2 години...
За центрите немаме проблем...Само ќе биде жустро дали да го земе Гоцевски или Трајковски...Мејси,Тоше,Самарџиски, солидни сме таму...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Одамна го немам гледано Јане Петровски како игра...некое инфо што просек/минутажа има во Грифони?

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Мислам дека игра добро и има околу 30 минути минутажа,тие Грифони се камења ама он уште една година потпишал,така знам јас ако сум грешка исправете ме...

Kajgana Shop

На врв Bottom