Делумно беше под опсада и тоа е факт се закануваа со гранатирање , незнам дали се секавате дека имаше дадено ултиматум но не го испочитуваа тоа па за потоа дојдат со автобуси и да ги извлечат од селото , а предходно имаше на многу позиции горе лево и десно од арачиново спремни за гранатирање на одредени цели исто да не ја заборавиме и радуша која е на 20км воздушно одалечена од ск. а секако имаа и логистичка подршка од местаните на кои денеска им се смееме ние у подрум у подрум они се паметни и тактишки ги криеа борцитее...е сега тошное дека внатре беше труло и скапано и дека сите наши жртви беа убијени од заседа и кукавички , но и пак е тоа тактика на војување немора да значи само гради у гради фронтално ако ме разбираш нели.....Поздрав до тебе
Te molam nemoj so vakvi epiteti "oni se pametni posto koristea deca"
Znaci ne se pametni, tuku se najgolemi pizdi na svet, se krieja pozadi deca a nasata vojska ne sakase da strela..ete, toa se nasite greski glupi
Pametni bile.. ma nemoj.. toa se nasi propusti, ne e do nivniot pamet.. ne e nikakvo dostignuvanje na potplatis nekoj homoseksualec od MVR/ARM da izdade ruta i da napadnes vo zaseda.. mn hrabri borci UPM.. do NAS e problemot, tie se kup bagra sobrana od ulica, najgadno od najgadnoto.. katastrofa, da ne ti se verue od koj izgubivme (izgubivme-na hartija zboram.. na teren nikogas i nikade)
Zatoa taka trebase na kup site, site sto pomognale na bilo koj nacin, pa duri i da "svirnale" koga idat nashite, site strelanje i cao prijatno, barem da ima za sto da lezi nasiov vo zatvor.. ej, samo toj e osuden za 2001, da ne ti se veruva.
Zatoa ne e ubavo da se narekuvaat "pametni" ili ne znam sto, a skopje nikogas ne bilo pod opasnost, ma i bilo koj grad ne bil, tuku bea vo planina drzea rovovi, jak kur.. nego, nasite se problem, toa trebase da se sramni so zemja pa neka vikaat posle inskepcii, sudenja i taka nataka, nego nemase kaj nas hrabar da povlece, pa posle neka se sudi ako treba do 2020 .. i da go osudat, golem kur, ke lezi vo hotelska soba ebate, a mn golem problem ke resea.
SEga se osekkjaat silni deka bile mn "jaki" a kako picinja se potea vo oci vo aracinovo vo dzamii, obleceni kako zeni, pozadi deca.. i tie mi glumat hrabrost ej.. abe mi ide da puknam od maka, em shuto em bode ova.. go nema nikade, ama toa e. Mene me nervira pasivnosta nasa, ne sum neso iznenaden od niv.. so niv toa e, se znae, od sekogas se znaelo i ne bilo dzabe, znaci koga ke kazat S...r, se znae, zaso za drugite narodi ne vikaat? Ajde sea se praime ludi a site znaeme deka e taka.. vo ime na sozivot..kakov sozivot so nekoj sto bara da se oslobodat ubijci na deca, masakar sto vrsat? So takvi, nema sozivot. Koj saka sozivot, zet da mu se padne nekoj pa ke go prasame posle sto kako.. ups, zaboraviv, ako fatis nivna zenska, ke vidis odma do kaj e sozivotot.. ili ne mora zenska, samo prosetaj kaj sto ima poveke s..ri na kup, ke ti objasnat sozivot, praska od prva raka nezaboravna (so fizicki spomeni) toa e belegot na ljubovta!!!