Кочо Данај: Македонија ја чека или федерализација или поделба

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
А иначе да се решеше спорот за името и МКД да беше членка на НАТО,сега сите ќе се сликаа,ама тоа е лажниот патриотизам на Груевски ќе ја распарчи МКД, јас ова го велев уште пред 4 години кога МКД не успеа да влезе во НАТО..
Да се решеше како?
Со смена на идентитетот?

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Сакаш просветлување епа ке ти кажам дечко што се џиткаш толку , кога бев на трника горе кога едвај ги заземавне позициите кои беа стратешки за цело Скопје , Арачиново истоо а да незборам за Копаница и Сарај.....молимте неме влечи за јазик кога и да сакаат можат да дејствуваат .
Ej, na edna tema rece deka si branitel, i odma da ti kazam bravo za toa, od srce najiskreno.
AMA, ova za aracinovo ti e promasaj ogromen..veke e poznato deka aracinovo bilo opkoleno CELOSNO, bez nikakvi posledici, ne moralo da se brza a sepak ni dale 1 den ultimatum nashive predavnici.. nema vrska, da ne navlagam sea, jas ipak mislam deka se e do nasite a taa prikazna so nato/usa ja pustija tokmu tie.. nego, aj kazi mi koga REALNO bilo skopje pod "opsada" ? osven ako ne mislis za aracinovo - pred da potpiseme kapitulacija..te molam, se sobrale 200 ucki pola izdrogirani, pola retardirani, na sekoj 10ti-po eden znae da rakuva so oruzje.. mislam smesno e da sporeduvame so nasata vojska.

A ako mislat da dadat milion zrtvi i da nema mir nikogas tuka (ko kosovo da bide) ke vidime. Da ne se smenat globalni strateski pozicii na sad i rusija, posle jadran da ne bide poln...casovi za grbno plivanje ke odrzuvaat..ne znam dali se svesni za toa, preku kur im se na site.

Takvi hrabri mangupi jas ne sum sretnal. T.e. jas mislam deka site s... se placipicki - nikoas ne se tepale eden na eden, stalno sekakvi muabeti od luge, drugari itn, stalno po 10 dusi setaat i napagjaat.. isto i vo vojnata. nasite bea predavani i strelani vo zaseda.. frontalno samo nekolku vojnici izgubivme (znaci sepak nasite sluzbi predale) i taka nataka da ne redam.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
А авионите и хеликоптерите пајажина ли ќе фаќаат
--- надополнето: 9 септември 2012 во 22:12 ---

У Ѓорче има поише босанци и турци,а кондово ако го рачунаш скопје,тогаш скопје е до тетово
Кондово никој не го спомна. А оди во Ѓорче и да видиш дали има или нема. 1/4 има, а ќе доаѓаат уште.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Кондово никој не го спомна. А оди во Ѓорче и да видиш дали има или нема. 1/4 има, а ќе доаѓаат уште.
Ти викам од Ѓорче сум живеам 22 год таму нема Шошонци не збори глупости

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ej, na edna tema rece deka si branitel, i odma da ti kazam bravo za toa, od srce najiskreno.
AMA, ova za aracinovo ti e promasaj ogromen..veke e poznato deka aracinovo bilo opkoleno CELOSNO, bez nikakvi posledici, ne moralo da se brza a sepak ni dale 1 den ultimatum nashive predavnici.. nema vrska, da ne navlagam sea, jas ipak mislam deka se e do nasite a taa prikazna so nato/usa ja pustija tokmu tie.. nego, aj kazi mi koga REALNO bilo skopje pod "opsada" ? osven ako ne mislis za aracinovo - pred da potpiseme kapitulacija..te molam, se sobrale 200 ucki pola izdrogirani, pola retardirani, na sekoj 10ti-po eden znae da rakuva so oruzje.. mislam smesno e da sporeduvame so nasata vojska.

A ako mislat da dadat milion zrtvi i da nema mir nikogas tuka (ko kosovo da bide) ke vidime. Da ne se smenat globalni strateski pozicii na sad i rusija, posle jadran da ne bide poln...casovi za grbno plivanje ke odrzuvaat..ne znam dali se svesni za toa, preku kur im se na site.

Takvi hrabri mangupi jas ne sum sretnal. T.e. jas mislam deka site s... se placipicki - nikoas ne se tepale eden na eden, stalno sekakvi muabeti od luge, drugari itn, stalno po 10 dusi setaat i napagjaat.. isto i vo vojnata. nasite bea predavani i strelani vo zaseda.. frontalno samo nekolku vojnici izgubivme (znaci sepak nasite sluzbi predale) i taka nataka da ne redam.
Делумно беше под опсада и тоа е факт се закануваа со гранатирање , незнам дали се секавате дека имаше дадено ултиматум но не го испочитуваа тоа па за потоа дојдат со автобуси и да ги извлечат од селото , а предходно имаше на многу позиции горе лево и десно од арачиново спремни за гранатирање на одредени цели исто да не ја заборавиме и радуша која е на 20км воздушно одалечена од ск. а секако имаа и логистичка подршка од местаните на кои денеска им се смееме ние у подрум у подрум они се паметни и тактишки ги криеа борцитее...е сега тошное дека внатре беше труло и скапано и дека сите наши жртви беа убијени од заседа и кукавички , но и пак е тоа тактика на војување немора да значи само гради у гради фронтално ако ме разбираш нели.....Поздрав до тебе ;)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Како ке ги снема кога министерот за одбрана е зелка?
Министерот за одбрана е ништо, многу побитно е албанците во АРМ дали во случај на судир ќе ја бранат Македонија или повторно ќе се организираат во сепаратистичко-терористичка милитаризирана организација.

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Делумно беше под опсада и тоа е факт се закануваа со гранатирање , незнам дали се секавате дека имаше дадено ултиматум но не го испочитуваа тоа па за потоа дојдат со автобуси и да ги извлечат од селото , а предходно имаше на многу позиции горе лево и десно од арачиново спремни за гранатирање на одредени цели исто да не ја заборавиме и радуша која е на 20км воздушно одалечена од ск. а секако имаа и логистичка подршка од местаните на кои денеска им се смееме ние у подрум у подрум они се паметни и тактишки ги криеа борцитее...е сега тошное дека внатре беше труло и скапано и дека сите наши жртви беа убијени од заседа и кукавички , но и пак е тоа тактика на војување немора да значи само гради у гради фронтално ако ме разбираш нели.....Поздрав до тебе ;)
Te molam nemoj so vakvi epiteti "oni se pametni posto koristea deca"
Znaci ne se pametni, tuku se najgolemi pizdi na svet, se krieja pozadi deca a nasata vojska ne sakase da strela..ete, toa se nasite greski glupi
Pametni bile.. ma nemoj.. toa se nasi propusti, ne e do nivniot pamet.. ne e nikakvo dostignuvanje na potplatis nekoj homoseksualec od MVR/ARM da izdade ruta i da napadnes vo zaseda.. mn hrabri borci UPM.. do NAS e problemot, tie se kup bagra sobrana od ulica, najgadno od najgadnoto.. katastrofa, da ne ti se verue od koj izgubivme (izgubivme-na hartija zboram.. na teren nikogas i nikade)

Zatoa taka trebase na kup site, site sto pomognale na bilo koj nacin, pa duri i da "svirnale" koga idat nashite, site strelanje i cao prijatno, barem da ima za sto da lezi nasiov vo zatvor.. ej, samo toj e osuden za 2001, da ne ti se veruva.
Zatoa ne e ubavo da se narekuvaat "pametni" ili ne znam sto, a skopje nikogas ne bilo pod opasnost, ma i bilo koj grad ne bil, tuku bea vo planina drzea rovovi, jak kur.. nego, nasite se problem, toa trebase da se sramni so zemja pa neka vikaat posle inskepcii, sudenja i taka nataka, nego nemase kaj nas hrabar da povlece, pa posle neka se sudi ako treba do 2020 .. i da go osudat, golem kur, ke lezi vo hotelska soba ebate, a mn golem problem ke resea.
SEga se osekkjaat silni deka bile mn "jaki" a kako picinja se potea vo oci vo aracinovo vo dzamii, obleceni kako zeni, pozadi deca.. i tie mi glumat hrabrost ej.. abe mi ide da puknam od maka, em shuto em bode ova.. go nema nikade, ama toa e. Mene me nervira pasivnosta nasa, ne sum neso iznenaden od niv.. so niv toa e, se znae, od sekogas se znaelo i ne bilo dzabe, znaci koga ke kazat S...r, se znae, zaso za drugite narodi ne vikaat? Ajde sea se praime ludi a site znaeme deka e taka.. vo ime na sozivot..kakov sozivot so nekoj sto bara da se oslobodat ubijci na deca, masakar sto vrsat? So takvi, nema sozivot. Koj saka sozivot, zet da mu se padne nekoj pa ke go prasame posle sto kako.. ups, zaboraviv, ako fatis nivna zenska, ke vidis odma do kaj e sozivotot.. ili ne mora zenska, samo prosetaj kaj sto ima poveke s..ri na kup, ke ti objasnat sozivot, praska od prva raka nezaboravna (so fizicki spomeni) toa e belegot na ljubovta!!!

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ehhh glupi ljo4ki ne se svesni deka ke bidat porazenata strana vo sekoj slucaj .

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Каде во кој дел на Ѓорче?
--- надополнето: 10 септември 2012 во 00:29 ---
Како ке ги снема кога министерот за одбрана е зелка?
Па што и така е како украс,заменикот негов има поголеми ингеренции

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Каде во кој дел на Ѓорче?
--- надополнето: 10 септември 2012 во 00:29 ---

Па што и така е како украс,заменикот негов има поголеми ингеренции
А бе најлошото е ако на тој што ја продава идејата за поделба, му ја купи поголемата маса на албанскиот народ. Ако ја купат 100 луѓе, нема проблем, ама ако ја купат 100 000 веќе имаме проблем. Поентата е да се остане свесен и да се мисли на обратното, на мирот. Ако дојде до граѓанска војна, сите ке си го пореметиме животот, и до крајот ке не пратат тие лоши слики од минатото.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Каква опсада бре.
Секаде каде што беа на нивна замислена стратешка позиција,полуживите и лесно ранетите кој без нога кој без рака или со пола нога и рака бегаа гз преку глава и правеа курвинска политика на убиените преоблекувај ќи ги во цивили.
Дај боже да пукне пак веднаш ќе се пријавам ДОБРОВОЛЕЦ и ќе носам бензин па загинатите учки преоблечени во цивили ќе ги полијам со бензин и ќе ги палам САМО за да нема докази

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
А бе најлошото е ако на тој што ја продава идејата за поделба, му ја купи поголемата маса на албанскиот народ. Ако ја купат 100 луѓе, нема проблем, ама ако ја купат 100 000 веќе имаме проблем. Поентата е да се остане свесен и да се мисли на обратното, на мирот. Ако дојде до граѓанска војна, сите ке си го пореметиме животот, и до крајот ке не пратат тие лоши слики од минатото.
Ej taka e, site treba da mislat na mirot, ama..slucajno da ne sakas da kazes deka nie sme vinovni ako tie 100 000 "ja kupat" idejata? Vakvi raboti NE! Ako ja kupat, ja kupat, neka probaat, pa ke vidime. Ne moze da ne drzat vo strav zaso "mozele da ja kupat idejata". Se moze vo svetov da se sluci, sega toa e toa. Znaci treba soodvetno dejstvuvanje, ako tolku e hrabar da bara golema albanija, znaci e hrabar da izgine za nejze, taka? Na prviot sto ke go kaze toa, apsana, lisici, gubenje od radar i toa e toa. Pa ke vidime kolku se hrabri. TUku nacekaa tuka drzava bez zakoni pa bile hrabri..i kupuvale idei.
Tie se hrabri koga ocekuvaat da nema posledici za nivnoto dejstvuvanje, zatoa sekoj zbor im e zakana so vojna. A lekot e ednostaven za toa: prviot sto go spomnal toa, vo minatoto, apsana. Ke baras ti vojna? Da ginat familii? Neka gnie vo samica, ne ni treba takov, apsana! .. pa posle ke vidime kolku se 'hrabri' i kakvi idei naracuvaat i kupuvaat.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Каква опсада бре.
Секаде каде што беа на нивна замислена стратешка позиција,полуживите и лесно ранетите кој без нога кој без рака или со пола нога и рака бегаа гз преку глава и правеа курвинска политика на убиените преоблекувај ќи ги во цивили.
Дај боже да пукне пак веднаш ќе се пријавам ДОБРОВОЛЕЦ и ќе носам бензин па загинатите учки преоблечени во цивили ќе ги полијам со бензин и ќе ги палам САМО за да нема докази
Кажими од Скопје си?

Kajgana Shop

На врв Bottom