Кочо Данај: Македонија ја чека или федерализација или поделба

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Кога било Скопје под опсада во 2001 просветли ме
Сакаш просветлување епа ке ти кажам дечко што се џиткаш толку , кога бев на трника горе кога едвај ги заземавне позициите кои беа стратешки за цело Скопје , Арачиново истоо а да незборам за Копаница и Сарај.....молимте неме влечи за јазик кога и да сакаат можат да дејствуваат .

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
На тој начин како што го држеа и 2001 год. само што никој не беше свесен на колкава опасност беше изложено Ск. а да незбориме па за сега што викаш ти за тие стратегии кои и нивните ги знаат што им ја олеснува ситуацијаатааа
Кои стратегии ги занаат бе човек.Што ако се таму,се е шифрирано а тие со низок коефициент така да не ни можат да ги прочитаа не па да ги разберат.
Спи си мирно.
Со калаш и зоља ли ќе иде против тенкови,авиони и хелихоптери................

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Македонија не личи на ништо , ни на едноетничка , ни федерација ни поделена.
И јас не можам да ја сватам. Малцинството се качило на грбот на мнозинството.
Јас не можам да ја сватам поделбата на Македонија , ако биде поделба , тоа треба да биде преку договор , односно после поделбата треба да живееме пак како соседи , кои ќе ги поврзуваат меѓународни инфраструктурни коридори ( авто патишта , железнички , енергетски )
Ако не ви одговара животот во Македонија, слободно можете да се селите каде сакате, јужен Епир, Косовско-метохиската покраина, Албанија, Швајцарија......
Од друга страна ако живееш заедно , треба да се слават заедничките празници , и не треба да се исфиркуваат пеачите кои пеат во другиот официјален јазик.
Заеднички празник? Еве ти заеднички празник.
  • 8 септември - ден на независноста. Нели не сакавте со Белград?
  • 11 октомври - ден на востанието, кога народот се кренал на востание против окупаторот
Зашто не ги славите? Сега ќе ти кажам зашто. Зашто албанците се стремеле за моноетничка голема Албанија. Не им одговора ни Белград ни Скопје.
Зашто не се слави 11 октомври? Зашто славите крвници, балисти. Затоа што денес се сметате зашто сте биле продолжена рака на окупаторот.
Официјален јазик е Македонски, не е албански. Треба некој да кажи дека Македонците и Албанците треба да живеат заедно?
Мој пример. Албанец од Скопје, кој соработува со нас, на Велигден дојде со нас во црква. Влезе во црква, а по религија е муслиман. Значи со тоа покажува чест и почит. Сега за Бајрамов ни донесе баклава, домашна. Ни рече, ќе се навредам ако не пробате. Тоа е соживот... Соживотот се базира на почит и доверба. Додуша тоа не ве учат странските инструктори.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Сакаш просветлување епа ке ти кажам дечко што се џиткаш толку , кога бев на трника горе кога едвај ги заземавне позициите кои беа стратешки за цело Скопје , Арачиново истоо а да незборам за Копаница и Сарај.....молимте неме влечи за јазик кога и да сакаат можат да дејствуваат .
Кои позиции ? Која единица беше ?

Иначе по сликава на аватар ако си тоа ти моментално немаш ни 20 години.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
не зборите глупости Скопје под опсада тие у подруми позади деца се криеа у Арачиново

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Кои позиции ? Која единица беше ?

Иначе по сликава на аватар ако си тоа ти моментално немаш ни 20 години.
хаха зини да ти кажам , имам 33 години и кај ме виде житти се дека сум 20

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Кои стратегии ги занаат бе човек.Што ако се таму,се е шифрирано а тие со низок коефициент така да не ни можат да ги прочитаа не па да ги разберат.
Спи си мирно.
Ќе иде....да ми веруваш дека ќе иде...и ќе ги руши! тој еднаш со калашот ќе пукне америка 20 пати ;)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Спи си мирно.
Сега ме смири иначе немаше да заспијам :D сите бегате од реалноста и ги потценувате е тоа е лошотооо

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ќе иде....да ми веруваш дека ќе иде...и ќе ги руши! тој еднаш со калашот ќе пукне америка 20 пати ;)
Тешко некако дека ќе пука Америка.
Прво не е раскара нас па после демек не смирува па си зема тоа што сака и во Македонија и во Косово.
Сега си седи на страна одвреме на време ќе не подбуцне и си гледа сеир.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
А вие уствари знаете што значи зборот ...федерализација и поделба...они тоа и без куршум си го остваруваат а и ќе продолжат , што не ги сопре некој за таблите од школите за албанската химна за натписите по дуканите и ред други работи кои ни изгледаат безначајни ама уствари се многу опасни и водат кон федерализација па и отцепувањеее

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
А вие уствари знаете што значи зборот ...федерализација и поделба...они тоа и без куршум си го остваруваат а и ќе продолжат , што не ги сопре некој за таблите од школите за албанската химна за натписите по дуканите и ред други работи кои ни изгледаат безначајни ама уствари се многу опасни и водат кон федерализација па и отцепувањеее
И тоа што викаш.Србите ги сјебаа за 2-3 месеци,а нас цел живот не ебаваат како сакаат.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
И тоа што викаш.Србите ги сјебаа за 2-3 месеци,а нас цел живот не ебаваат како сакаат.
Многу срби неверуваа во тоа а денеска е вистина и реалност косово , кој им беше крив што имаат таква килава политика и политичари кој им беше крив што продаваа имотите и беа алчни , нека ме разубеди некој дека тоа денеска тука не се случува колку Тетовчани има избегано по Скопје колку од Чаир и други населби продадоа становите се што некој им понудил подобра сума пари епа браќа Македонци сами сме си криви за секоја работа што ни се случувала и ќе се случува.....

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.376
Како прво главниот кодошки центар на УСА е кај нас што значи дека ќе добиеме подршка од УСА.
Целата поента е што голем дел од албанците се исцивилизирани и сакаат да живеат во мир
.
Што је баби мило, то јој се снило.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Опа,имаме нова Слобова Србија на повидок.

Ако,нека почнат.Нека си ги побараат земјите кои никогаш не им припаѓале.Нека викнат медиуми,нека ги откопаат калашите за нова слобода.Океј де,САД сега се презафатени со блискиот исток,имаат колење иранци на ум,ама не верувам дека тоа ќе им смета на угнетениве да си направат едно 2-3 востанија на окупираните древно илирски/шќиптарски/албански/арнаутски/аман дајте си единствено име вие избрани угнетени небески народе земји.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Доколку не се случи некое чудо,поделбата е неминовна.Федерализацијата е само преодна фаза за полесно (со помалку жртви) да се дојде до поделба.

Kajgana Shop

На врв Bottom