Кочани - најчисто место :)

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Пола Кочани, а можда и скоро цело е италијанско. :)

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Ај уште неколку фотки:

Крајот на градот

Некој дел од градот

После во Кочани ориз немало... :)

Споменикот once again...

Сум слушнал за споменикот во Кочани имаше одамна на рано - ден на А1 телевизија дека бил најскап и најгрндициозен споменик на Балканот,за паднатите борци од Н.О.Б.
Исто така во рано ден на А1,објавија дека во Кочани имало само двајца партизани од Н.О.Б.и по која заслуга го направиле грандициозното здање во месноста чинам беше Лукубија,ако има некој кочанчанец да ми објасни,или некој поубави фотки од овој споменик со пејсажот према градот.

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Tina - Pink и кочанчани дали постои денес доказ за ова што е доставено од тебе -

Во извесен период жителите на населбата се повлекле кон рамнината и го населиле просторот на денешното Кочани. За првпат во пишан документ се споменува во 1337 година во една грамота, во која деспотот Јован Оливер му ја доделува црквата “Св. Димитрија” на градот.-

значи имали остатоци од црквата св.Димитриј,поздрав

http://zewlean.deviantart.com/art/After-the-rain-68527121
Убава панорама.

nkT

Регистриран: May 2009
Член од
5 мај 2009
Мислења
175
Поени од реакции
0
Dobro de,sekoj si gi postira ubavinite a ne neubavinite,a toa za zitelite,50% se cistokrvni Makedonci,drugite se mesani..

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059

Карактеристичен пејзаж за Кочанско поле.

Трафик-џем, се случува најчесто кога доаѓа возот од Скопје.
Булеварот со лежечки полицаец. Причина е што во близина е О.У. Малина Поп Иванова.
Во Кочани воглавно се вози бавно.

Табли за некролози. Не стигнав да прашам што и како и зошто.

Домот на културата во Кочани. На скалите од левата страна на оваа фотографија може ноќе да видите металци :)

Бугарски таблички. Честа појава во Кочани.

Стариот дел од градот. Има нацрт планови за кревање на станбени згради на тој дел од централното градско подрачје. За среќа, од фотографски аспект сеуште не е почната реализација на тој план.

Поглед од споменикот кон северниот дел од градот (пат кон браната).

Кочанчанец на годишен одмор.

Ги има и во Кочани... Шмизли!

Со ова што е напред еднаш сакаа да ме носат во објектот што не се гледа од дрвјата. Затоа вака скришум фоткано :pos:

Една навидум обична куќа во близина на автобуската станица :)

Посабајлечко вадење од памет. Батеријата ми беше ептен при крај, ама за ова да го овековечам на .jpg воопшто не се двоумев.

p.s. Имам многу убава фотка од споменикот, ама може да се види во јунскиот број на Life магазин.

Black

Еxtravagangsta
Член од
4 февруари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
7
Pred dve nedeli bev na Ponikva i imav prilika da pominam na kratko niz Kocani. Lugeto bea fini i usluzlivi a gradot stvarno bese cist. Najveke me impresionirase Ponikva, poveke mi se sviga od Mavrovo i zimoska ke idam pak tamu definitivno. Za letovo ostana da idam na branata, mi go falea i toa mesto :)

Offtopic: Izvinete za latinicata, na rabota sum i nemam kirilicna podrska na ova pc :)

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Во сабота сум на свадба во Кочани на брана градче или нешто така :)
Хотел ли е тоа или?Има ли и брана во близина?Да знам дали да си земам купачи:pos2::pos2:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059
Хотел е, и има брана, автоматски и вештачко езеро.
Купаќи не зимај :) мислам дека не ја биваше водата за бањање. Ладна вода, длабоко езеро... Подобро бањај се во гумениот базен пред хотелот :)

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
преубав град ни е Кочани :)

Да знам дали да си земам купачи:pos2::pos2:
бањат се луѓето,
ја лично не сум се бањал тамо и не планирам некогаш да се бањам, ептен нечиста ми е некако водата :D

и уште некои слики: Кочани навечер

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
270
Ееее мојот роден град-ама само до 3 години живеев!

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
На факс сум таму, вонреден и незнам каков е ноќниот живот, од година изгледа ќе седам таму, али ќе видиме.
сепак мислам дека е убаво градче А посебно убаво ми е коритото на рекичето!

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Tемата ме погоди во срцето...Кочани е многу убав град .Штета шо не сум била таму а имам братучетки.Сликите се прекрасни сакам да го видам тоа убаво местенце....а мојот град за ништо не го бива :toe:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059
http://gigapan.org/gigapans/33411/
Најпопуларна панорама на овој светски познат сајт за големи фотографии. Повеќе детали има во Вест. Ќе ставам линк кога ќе ја стават статијата оналјн.

Еве и дел од текстот насловен: Кочани пред Обама
ФОТОГРАФИЈА ОД КОЧАНЧАНЕЦОТ ЗОРАН ЕФРЕМОВ МОМЕНТНО НАЈДОБРА ПАНОРАМА СО ГОЛЕМИ ДИМЕНЗИИ ВО СВЕТОТ

Линкот на сајтот каде е рангирана панорамската фотографија на Ефремов е http://gigapan.org/gigapans/most_popular/ Фотографијата "Кочани", што ја снимил идниот магистер по графички дизајн Ефремов, е најголемата гигапиксел фотографија во светот изработена рачно, без употреба на робот.

Извор: ВЕСТ

Kajgana Shop

На врв Bottom