Космодиск - што мислите?

Член од
23 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
9
Сакам да и купам на мајка ми космодиск. Има 43 години и доста е помлада од тие пензионерите на рекламите, ама не можам да ја гледам како ја боли и барам било какво решение.
Ја поминав цела вечер читајќи мислења на интернет, и сите се поделени! Едни мислат дека космодиск има само placebo ефект, други се колнат во него...
Знам колку е посетен форумов па си викам да побарам мислење од луѓе кои го користеле или пак лично познаваат некој кој имал било каков бенефит од него(или разочарување).
Што мислите? Вреди ли да и купам космодиск и да проба со него?

T

Tetro

Гостин
Дедо ми користеше од првите кои се појавија. Многу му помогна космодискот. Дури се подмлади човекот едно време и скокаше како 6-годишно дете на 80 години. :)
Кажи ми, освен на нет, кај има продажно место во Скопје? Да прашаме за цената од прва рака, ако знае некој?

п.с. Темава за во подфорум здравје ќе ја личит појќе.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.147
Поени од реакции
4.025
Јас немам никакво искуство со космодиск така да неможам ништо да ти помогнам ама само сакав да искоментирам дека ми се допаѓа колку се грижиш за мајка ти и се надевам ќе најдеш/те решение за нејзиниот проблем и дека нема уште долго да ги има истите проблеми и болки :)

M

Mussolini

Гостин
татко ми го има користено. доста му има помогнато

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
земи си и капата настрана..баба ми какви болки имаше...ете сеа ич не го вади....кул и е..

Член од
23 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
9
Благодарам многу за сите коментари!
Јас мислам дека како и да е ке и го купам, па макар и да е placebo, важно ќе биде среќна некое време.

И мене ме загрижува тоа што го зборуваат на видеото што го постуваше Hawk2401, ама како што истражував космодиск не работи со магнети туку е едноставно потпора на рбетот и им помага на мускулите кои ни го држат 'рбетот, кои со време попуштаат. Го топли местото и така прави моментално олеснување.
Исто така прочитав дека и да помага космодиск, вежбите што се за зајакнување на тие мускули кои го држат 'рбетот не треба да се изостават.Мајка ми се жали дека премногу ја боли за да вежба, па вака космодиск и нека работи! :)

Освен на интернет страницата, може да се купи во неколку продавници во Скопје, ги има излистано на страницата. Јас ќе одам утре до една од нив да прашам, па ќе пишам за цената да ја имате информцијата.

Би сакала да чујам уште мислења, зошто сеуште немаше некое негативно (искрено се надевам дека нема да се појави :)), а цело е кога се има се, па да си го заокружам мислењето :)

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Доста луѓе кажуваат дека помога така да немој да се двоумиш..Слободно појди и земи си еден..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Татко ми го користеше, и имаше ефекти. А точно е дека со топлењето на `рбетот се добива ефектот, и татко ми тоа го кажува.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Јас имам проблеми со грбот (кифоза со скулиоза) и одамна се канам да го купам. Идев порано на вежби де во воена болница, де приватно, де билдинзи, ама додека вежбаш се е ок, болките ги нема. Штом престанев да вежбам, одма се враќаа. Еднаш поносев космодиск на саат време и имаше бајаги разлика. Како прво те тера да седиш во правилна состојба со исправен грб и осеќаш топлина на грбот. Од таа топлина се опуштаат мускулите и доаѓа до правилна циркулација, барем така мислам јас, оти докторите ми рекоа сите проблеми што ги имам со грбот се поради лошата циркулација на тој предел на телото.

Јас ќе го купам за мене, само да зеам плата. ;)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
92
Поени од реакции
6
Јас го користам. Имам многу болки кога учам поради неправилно седење, и само по неколку дена користење не чувствувам никаква болка.
Немој да се двоумиш и одма да го купиш :)

Член од
23 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
9
Фала ви ептен!
Денеска попладне го нарачав, и ќе стигне задутре!
Мајка ми е малку скептична, ама се надевам дека јас сум во право :)
За mettalhammer: Многу е поедноставно да нарачаш од интернет, одколку да одиш до продавница. Цената е инаку иста. На интернет само стискаш да нарачаш, пополнуваш име, презиме,адреса и број, и ти го носат следниот ден на врата каде и ќе ти наплатат. Без замарање!
Едвај чекам да стигне и да направи мајка ми да се насмевне :)

Kajgana Shop

На врв Bottom