Коронавирус (COVID-19)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
Никој нема да ве исклучи, ваљда сите ќе имаат предвид ситуацијата, ама сметките нема да бидат простени.

Кој има пари, нека си плати сметки, не сме сите ефектуирани, така ќе помогнеме на они што немаат или што треба да земат плата. Банките, Евн, Водовод, Телекомуникации, и тие имаат вработени и треба да си исплатат плати.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.422
Поени од реакции
9.759
Утрово читав интервју со докторка од Каролинска, не им ги разбирам називите по хиерархија како одат, ама беше една од главните на интензивна.
Рече дека ситуацијата е тотално под контрола иако медицинскиот персонал работи во смени од 12 часа. Но, ниеден друг пациент не е загрозен, сите редовни контроли се непречено одвиваат.
Нагласи дека не треба да се крева паника и дека не постои нација што може да се изолира тотално додека не стигне вакцината, односно една година, што значи мерките за миење раце, избегнување собирање на поголеми групи, седење дома макар со настинка ќе важат и во иднина.

Но, нагласи колку е разочарана од луѓето во Стокхолм, дека не прекинуваат да се шетаат и патуваат надвор од државата и во вакви услови. Дека се’уште одат на скијање. Не ширење паника не значело неодговорност.
Но, со ваква структура на толку мешано насление во Стокхолм, не очекувале многу поразлично.

На прашањето дека на интензивна нега ( и критични ) има 9 пациенти на возраст од 28-37 години, дали имале претходни заболувања, никој не даде одговор.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/experterna-svarar-pa-vanliga-fragor
za ova pisuvas?
ako e po ova, kao deka pogolem broj od mladite bile megju prvite zarazeni, i deka ocekuvaat da se namali toj broj.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.191
Поени од реакции
16.325
Никој нема да ве исклучи, ваљда сите ќе имаат предвид ситуацијата, ама сметките нема да бидат простени.

Кој има пари, нека си плати сметки, не сме сите ефектуирани, така ќе помогнеме на они што немаат или што треба да земат плата. Банките, Евн, Водовод, Телекомуникации, и тие имаат вработени и треба да си исплатат плати.
значи се суспендира законот за застарување на смеки по 1 година ?? или и тоа како за кого ??

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Прв смртен случај!!!!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
Е ова е проблемот што сега филипче го кажа за првиот смртен случај од Корона кај нас, ова го пишав на сам старт пред 200 страни тука, дека 2 теста направиле биле негативни а на крај испаднало дека сепак има корона, ова е проблем со масовното тестирање за кое @cholismo пишува минимум по 120 пати дневно на темава.

А тоа што го имав пишано тука се однесува на првите два случаји во хрватска, двајца браќа, едниот одма констатирано дека има корона, кај другиот тек третиот тест покажал така да постои веројатност дека еден тест може да се испостави ко недоволен, а во конкрентиве примери и 2 теста биле недоволни.
Уште еден буст за самиот вирус и неговото ширење претставува ова.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Прв смртен а не ни биле свесни дека имала. Ова што го кажа дека била спроведена според сите мерки за корона, мислам дека нема врска..

Член од
5 март 2018
Мислења
16.529
Поени од реакции
18.788
Е ова е проблемот што сега филипче го кажа за првиот смртен случај од Корона кај нас, ова го пишав на сам старт пред 200 страни тука, дека 2 теста направиле биле негативни а на крај испаднало дека сепак има корона, ова е проблем со масовното тестирање за кое @cholismo пишува минимум по 120 пати дневно на темава.

А тоа што го имав пишано тука се однесува на првите два случаји во хрватска, двајца браќа, едниот одма констатирано дека има корона, кај другиот тек третиот тест покажал така да постои веројатност дека еден тест може да се испостави ко недоволен, а во конкрентиве примери и 2 теста биле недоволни.
Како можи да биди проблем масовно тестирање бе син ?
И шо дека мене ќе ме извадат негативна на тестот, тоа под автоматизам претставува дека јас треба да одам лабаво низ улици и се правам дека ништо не ми е ? Мерките ќе си останат и секој граѓанин треба да ги почитува без разлика дали е негативен или позитивен.
И СЗО викаат да се тестира што повеќе, ене Германија го практикува тоа.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.385
Поени од реакции
7.018
Уште не се знае за смртниот случај дали е баш поради вирусот. Не треба сеа одма паника да се крева. Тестиран е позитивен, кога веќе бил умрен пациентот, што не значи по автоматизам дека тоа е причината.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250

Кај нас затоа ги ставаат 14 дена во изолација и дур после ги проверуваат за корона.(ако се здрави прави)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
И шо дека мене ќе ме извадат негативна на тестот, тоа под автоматизам претставува дека јас треба да одам лабаво низ улици и се правам дека ништо не ми е ? Мерките ќе си останат и секој граѓанин треба да ги почитува без разлика дали е негативен или позитивен.
Што е поентата на трошење тестови на масовно тестирање, особено кога може тестот да биде лажно негативен. Фрлање пари и време. Затоа се воведени сите мерки на претпазливост ама кој да слуша.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.295
И што ќе смени масовното тестирање, ти што мислиш дека масовното тестирање за 2 дена ќе се реализира или за неколку месеци ? Гарант не ни знаеш колку долго трае тоа.
Што тоа ќе смени во однесувањето на луѓето, исто ќе е, а проблем со тестирањето е што некад и 2 теста не се доволни за да се открие вирусот така да постои голема веројатност голем дел од тие тестови да се јалови, а све тоа ќе чини доста у услови кога економијата веќе трпи многу.

На крај све од нас зависи, тестирањето ништо драстично нема да смени, капацитетот за тестирање кај нас ако добро разбрав е по 30 000 МЕСЕЧНО да се тестираат па сеа израчунај колку долго време е потребно за да се реализира цел тој процес, во меѓувреме нештата исто ќе се одвиваат и нема да му биде зададен голем удар на вирусот.
Џабе и мерки све, на крајот од денот све ќе зависи од колективната свест а на тој план многу слабо стоиме. Меркиве, конкретно еве и тоа масовно тестирање, ќе дадат едно ублажување на ширењето на вирусот, главниот удар само ние можеме да го зададеме, никој друг, и секако вакцината на која се работи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Дечки ако е во право тој Филип со скриншотот дека не бил никаде и не остварил контакт, наебавме, ова се пренесувало полесно отколку што е објавено.

Kajgana Shop

На врв Bottom