- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.497
- Поени од реакции
- 18.520

Бркотница кај Прилеп – бегал со возилото, полицајци му пукале во гумата
35-годишен прилепчанец не само што не сакал да го сопре возилото што го управувал, ту...
Па првата и излечена беше на 26.02, а другите 2 заболени се случија на 06.03 и сеуште се во процес на лекување.Колку време помина од првите заболени во МК? Гледам досега само 1 излечен има.
со време ќе испливаат и од свадбата и од конгресот... и на ел класико што оделе...Ја па баш мислам дека дел од тие што се заразени од Скопје се и некои што имале контакт со нејзе. Да немало такви случаи немаше да и поднесат на Цаца кривична пријава и за член 205 од Кривичен законик, туку ќе одеше само по член 206 (како и за сите други до сега што имаше, сите казни за луѓето се само по член 206).
На пресовиве Филипче више не кажува како се заразиле луѓето, кажува дека има локална трансмисија и во Скопје, ама тоа е премногу vague.
Мене ми е многу логично зошто не кажуваат до толку детали за нив. Ако имаше толку галама само за тоа што 200 луѓе поради нејзе беа у карантин, ако се пушти инфо дека хх луѓе она уствари заразила, ќе се појават луѓе со вили кај нејзе и кај нејзиното семејство.
Споро идеКолку време помина од првите заболени во МК? Гледам досега само 1 излечен има.
Другото нема да го коментирам, ама за мене Цаца и Аголи се пата пата за идиот на годината.со време ќе испливаат и од свадбата и од конгресот... и на ел класико што оделе...
а оној докторот од Дебар со маска што бил на собирот на АА ?? ... јаката маска, боље бурка да си стаел...
Сега гледав евреите во Израел. тајната служба ги прати заразените преку мобилен и ако се доближат до други луѓе одма порака му праќа и апсана.. а народот као нормално живее, сега не видов од кога е снимката... ситуација се менува, од утре и УСА ќе ги пристегнат, нема шетање , плажи, сурфање...
Тој доктор заедно со ќерка му прегледувале пациенти..Другото нема да го коментирам, ама за мене Цаца и Аголи се пата пата за идиот на годината.
Мада уште сме на почеток, глеам денес на некој доктор му опнале 4.500 евра казна зошто не почитува самоизолација, така да гледам има амбициозни луѓе што сакаат да ги надминат Цаца и Аголи![]()
Знам дека на форумот во останатите теми вообичаено е да се споделуваат лажни вести од страна на многу членови (барем до пред некое време, не сум го посетувал долго форумот ), но мислам дека во вакви состојби најсоодветното е темата првенствено да ја користиме за да добиеме корисни информации кои на сите би ни биле од помош.Да беше капацитетен Спасовски како премиер многу поодлучно и побрзо ќе спроведуваше мерки(му дадоа вонредна-назначува судии)
istoto e i vo UK ne1 gives a dam' za drugiot! sum pishuval i predhodno deka ima dosta selfishness kaj lugeto koj si gledaat samo za denes i za svojot ass* a ne shto ke bide utre! Ne e samo vo MK or in Sweden, sekade ima budali. Na Florida ima na golemo parties zavchera eden lik izjavi: if I get corona I get corona. Party must go on! A tamu pozitivni na Kovid-19 na golemo. Sto else da ochekuvash or nebulozi! A samoizolacija za mnogumina e nauchna fantastika po moe mislenje.Meanwhile in Sweden... Некои се пазат, претпоставувам оние кои спаѓаат во ризичните групи и имаат малку повеќе мозок, ама затоа гледаш и стари лица кои не веруваат во вирусот и си живеат без трошка страв и претпазливост, луѓе во маркети кои не држат дистанца и ти дишат во врат, па мораш да бидеш дрзок и нештото кои највеќе ме изиритира, наслушнав една гуска која седеше со другарките на кафе и искоментира „се вратив пред некој ден од таму(не знам од каде, претпоставувам од некоја ризична зона), ама не се тестирав затоа што се чувствувам супер“. Луѓево немаат осет! Чисто да ви покажам дека не се само Македонците.
И Цаца прегледувала пациенти, а Аголи гледаш покрај тоа што прегледувал пациенти, во слободно време бил на конгрес на АА зошто толку е предан на добробитот на државата...Тој доктор заедно со ќерка му прегледувале пациенти..
Види, едно е да немаш страв од вирусот и да одиш со мислата „ако фатам, фатам, идемо даље“, друго е да си бил во некоја ризична зона и да се шеташ наоколу и да изложуваш други на ризик само затоа што „супер се чувтвуваш“.istoto e i vo UK ne1 gives a dam' za drugiot! sum pishuval i predhodno deka ima dosta selfishness kaj lugeto koj si gledaat samo za denes i za svojot ass* a ne shto ke bide utre! Ne e samo vo MK or in Sweden, sekade ima budali. Na Florida ima na golemo parties zavchera eden lik izjavi: if I get corona I get corona. Party must go on! A tamu pozitivni na Kovid-19 na golemo. Sto else da ochekuvash or nebulozi! A samoizolacija za mnogumina e nauchna fantastika po moe mislenje.
Па може таму во фабриките низ Македонија да преиначат производство и да прават ракавици, маски и слично (поготово кога ЕУ нема да извезува медицински опреми за Македонија, мора да има и план Б и план Ц). Во Канада тоа почна да се прави, во фабриките за пиво ќе се прави санитетски алкохол за раце (како "Purel"), во автомобилските фабрики ракавици, маски и други препарати.Нема тестови (ептен на резерва), нема маски, нема ракавици...
Кој без плата или работа, кој со зараза, кој без основни намирници. Џабе беше фалењето на почеток. Кога си либерте и се ослонуваш на локални полицајци наместо на војска и си самоуверен, така е.