Коронавирус (COVID-19)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Во Шпанија станува страшно како во Италија, а и Германија "им се држи" со број на заразени. Ептен касно реагираа некои од Европските земји.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
Колку време помина од првите заболени во МК? Гледам досега само 1 излечен има.
Па првата и излечена беше на 26.02, а другите 2 заболени се случија на 06.03 и сеуште се во процес на лекување.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.882
Поени од реакции
17.112
Ја па баш мислам дека дел од тие што се заразени од Скопје се и некои што имале контакт со нејзе. Да немало такви случаи немаше да и поднесат на Цаца кривична пријава и за член 205 од Кривичен законик, туку ќе одеше само по член 206 (како и за сите други до сега што имаше, сите казни за луѓето се само по член 206).
На пресовиве Филипче више не кажува како се заразиле луѓето, кажува дека има локална трансмисија и во Скопје, ама тоа е премногу vague.
Мене ми е многу логично зошто не кажуваат до толку детали за нив. Ако имаше толку галама само за тоа што 200 луѓе поради нејзе беа у карантин, ако се пушти инфо дека хх луѓе она уствари заразила, ќе се појават луѓе со вили кај нејзе и кај нејзиното семејство.
со време ќе испливаат и од свадбата и од конгресот... и на ел класико што оделе...
а оној докторот од Дебар со маска што бил на собирот на АА ?? ... јаката маска, боље бурка да си стаел...
Сега гледав евреите во Израел. тајната служба ги прати заразените преку мобилен и ако се доближат до други луѓе одма порака му праќа и апсана.. а народот као нормално живее, сега не видов од кога е снимката... ситуација се менува, од утре и УСА ќе ги пристегнат, нема шетање , плажи, сурфање...

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
со време ќе испливаат и од свадбата и од конгресот... и на ел класико што оделе...
а оној докторот од Дебар со маска што бил на собирот на АА ?? ... јаката маска, боље бурка да си стаел...
Сега гледав евреите во Израел. тајната служба ги прати заразените преку мобилен и ако се доближат до други луѓе одма порака му праќа и апсана.. а народот као нормално живее, сега не видов од кога е снимката... ситуација се менува, од утре и УСА ќе ги пристегнат, нема шетање , плажи, сурфање...
Другото нема да го коментирам, ама за мене Цаца и Аголи се пата пата за идиот на годината.
Мада уште сме на почеток, глеам денес на некој доктор му опнале 4.500 евра казна зошто не почитува самоизолација, така да гледам има амбициозни луѓе што сакаат да ги надминат Цаца и Аголи :)

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Другото нема да го коментирам, ама за мене Цаца и Аголи се пата пата за идиот на годината.
Мада уште сме на почеток, глеам денес на некој доктор му опнале 4.500 евра казна зошто не почитува самоизолација, така да гледам има амбициозни луѓе што сакаат да ги надминат Цаца и Аголи :)
Тој доктор заедно со ќерка му прегледувале пациенти..

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.004
Поени од реакции
1.688
Венко венко венко.. ја усра и Венкоооо.

Фатија го поништија тендерот за машини со сиот памет :D Сигурно пошто ги фанаа дека сакаат и од ова пари да прават.

ШТО СЕ СЛУЧУВА ВО СОСЕДСТВОТО?

А за помошта од КИНА веќе никој ништо ни спомнува ни прашува. Овие планираат дома да не лечат. Со ПАРАЦЕТАМОЛЧЕ. Господ да ни е на помош.

Па и овие што се вратија овде од странство тешки дебили, ќе изумрат овде.

ВРЕМЕ СКАПОЦЕНО СЕ ГУБИ - А ТЕК ЗА ЧАС И ПОЛОВИНА ЌЕ ДОЗНАЕМЕ НОВИ СТАТИСТИКИ ЗА ИТАЛИЈА.

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Да беше капацитетен Спасовски како премиер многу поодлучно и побрзо ќе спроведуваше мерки(му дадоа вонредна-назначува судии)
Знам дека на форумот во останатите теми вообичаено е да се споделуваат лажни вести од страна на многу членови (барем до пред некое време, не сум го посетувал долго форумот ), но мислам дека во вакви состојби најсоодветното е темата првенствено да ја користиме за да добиеме корисни информации кои на сите би ни биле од помош.
Значи, владата ниту во улога на законодавец како сега нема никаков основ да назначува судии, тоа единствено е надлежност на Судскиот Совет.

Во однос на дотичната докторка од кожно, мене воопшто не ме изненадува ако навистина никој не се заразил од неа. Па јеби га, медицинско лице со диплома, нормално дека не би требало да е толку наивна штом се вратила од земја со висок ризик. Сигурно не се поздравувала, ме им кашлала, не им дишела на врат, кога знаела дека е потенцијален носител на вирусот и затоа веројатно држела одредена дистанца од луѓето.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.107
Само полициски час за "туристиве" , ебаго задњиве 2-3 дена бетер од први мај е со автомобили низ предградијава и селава , секоја викендица пуна наеднаш и се пијанчат уз турбофолк караоке .. сељачана.

Matthias

A Statute Snob
Член од
2 март 2020
Мислења
380
Поени од реакции
2.305
Meanwhile in Sweden... Некои се пазат, претпоставувам оние кои спаѓаат во ризичните групи и имаат малку повеќе мозок, ама затоа гледаш и стари лица кои не веруваат во вирусот и си живеат без трошка страв и претпазливост, луѓе во маркети кои не држат дистанца и ти дишат во врат, па мораш да бидеш дрзок и нештото кои највеќе ме изиритира, наслушнав една гуска која седеше со другарките на кафе и искоментира „се вратив пред некој ден од таму(не знам од каде, претпоставувам од некоја ризична зона), ама не се тестирав затоа што се чувствувам супер“. Луѓево немаат осет! Чисто да ви покажам дека не се само Македонците.
istoto e i vo UK ne1 gives a dam' za drugiot! sum pishuval i predhodno deka ima dosta selfishness kaj lugeto koj si gledaat samo za denes i za svojot ass* a ne shto ke bide utre! Ne e samo vo MK or in Sweden, sekade ima budali. Na Florida ima na golemo parties zavchera eden lik izjavi: if I get corona I get corona. Party must go on! A tamu pozitivni na Kovid-19 na golemo. Sto else da ochekuvash or nebulozi! A samoizolacija za mnogumina e nauchna fantastika po moe mislenje.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Тој доктор заедно со ќерка му прегледувале пациенти..
И Цаца прегледувала пациенти, а Аголи гледаш покрај тоа што прегледувал пациенти, во слободно време бил на конгрес на АА зошто толку е предан на добробитот на државата...

Лесно е да најдеш оправдување, поентата е дека ако има мерка за самоизолација, значи има мерка за самоизолација и крај. А шо ако он е инфициран од коронава и тие пациети што ги прегледувал сеа се ставени во опасност ?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.966
Поени од реакции
25.560
istoto e i vo UK ne1 gives a dam' za drugiot! sum pishuval i predhodno deka ima dosta selfishness kaj lugeto koj si gledaat samo za denes i za svojot ass* a ne shto ke bide utre! Ne e samo vo MK or in Sweden, sekade ima budali. Na Florida ima na golemo parties zavchera eden lik izjavi: if I get corona I get corona. Party must go on! A tamu pozitivni na Kovid-19 na golemo. Sto else da ochekuvash or nebulozi! A samoizolacija za mnogumina e nauchna fantastika po moe mislenje.
Види, едно е да немаш страв од вирусот и да одиш со мислата „ако фатам, фатам, идемо даље“, друго е да си бил во некоја ризична зона и да се шеташ наоколу и да изложуваш други на ризик само затоа што „супер се чувтвуваш“.

Последно уредено:
Член од
30 мај 2019
Мислења
2.198
Поени од реакции
4.049
Нема тестови (ептен на резерва), нема маски, нема ракавици...
Кој без плата или работа, кој со зараза, кој без основни намирници. Џабе беше фалењето на почеток. Кога си либерте и се ослонуваш на локални полицајци наместо на војска и си самоуверен, така е.
Па може таму во фабриките низ Македонија да преиначат производство и да прават ракавици, маски и слично (поготово кога ЕУ нема да извезува медицински опреми за Македонија, мора да има и план Б и план Ц). Во Канада тоа почна да се прави, во фабриките за пиво ќе се прави санитетски алкохол за раце (како "Purel"), во автомобилските фабрики ракавици, маски и други препарати.

Член од
18 март 2019
Мислења
445
Поени од реакции
2.045
Трамп пред 20 минути.

HYDROXYCHLOROQUINE & AZITHROMYCIN, taken together, have a real chance to be one of the biggest game changers in the history of medicine. The FDA has moved mountains - Thank You! Hopefully they will BOTH (H works better with A, International Journal of Antimicrobial Agents) be put in use IMMEDIATELY. PEOPLE ARE DYING, MOVE FAST, and GOD BLESS EVERYONE!

Kajgana Shop

На врв Bottom