Коронавирус (COVID-19)

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.642
Поени од реакции
7.776
Сите новозаболени 9 се од Скопје.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.186
Поени од реакции
2.816
Не ќе да е 44, кај и да е и таму работата ќе излезе од контрола.

Прегледај го приврзокот 239594
Швајцарија и Белгија имаат прилично многу смртни случаи со оглед на вкупниот број на заболени споредено со Германија која има многу повеќе заболени. Да не збориме за Франција која има многу жртви. Само ме чуди за Швајцарија, знам дека е баш меѓу Италија и Франција, ама мислев поспремни ќе бидат.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Другар иди си у реве , нема што нема , вчера макарони купив у 9 вечерта
Нето е празно
Лидл исто константно се пуни.
За зејтин ке си станеш порано и ке си идеш рано кога отвараат маркетите и ке си купиш
Другар баш затоа Реве ми е до гз не купував никоаш повеќе од тоа шо ми треба. У вторникот уште у 6 и 10 бев кај нив и шипак.
Е затоа сеа неам јајца со шо да испржам.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.412
Поени од реакции
19.876
Швајцарија и Белгија имаат прилично многу смртни случаи со оглед на вкупниот број на заболени споредено со Германија која има многу повеќе заболени. Да не збориме за Франција која има многу жртви. Само ме чуди за Швајцарија, знам дека е баш меѓу Италија и Франција, ама мислев поспремни ќе бидат.
Па шо те чуди,помалце тестираат изгледа во тие земји,кажа членот за Германија дека се прават многу тестови, затоа бројката на заразени им е многу голема а бројката на смртност многу мала.
Кај нас мислиш 80 се заразени ?
Еден куп луѓе се во самоизолација со лесни симптоми, ако ги тестираат и нив гарант бројката ќе биди многу поголема. Само на форумов има над 10 членови кои викаат дека имаат симптоми а не сакаат да ги тестираат.
Кај нас за да ти направат тест мора да имаш симптоми ИЛИ да си се вратил од странство или да си имал контакт со лице кое се вратило од некоја ризична земја.
Тоа е затоа што штедат на тестови, тука ќе го јадиме ние стапот, не се тестира правилно и има многу потенцијални носители кои се без симптоми, па затоа пробуваат со таа мерка самоизолација која никој не ја почитува

Matthias

A Statute Snob
Член од
2 март 2020
Мислења
380
Поени од реакции
2.305
https://youtu.be/gMTZu6_TjU8
Мислам дека треба да гледаме работите од повеќе перспективи. Тој шо ќе ми скокни одма со навреди од типот "conspiracy nut" ќе добие гратис тоалетна ролна по глава. Патем се надевам нема да јадам опомена и за ова зошто иако се зборува и за економијата сепак темата на разговор е за Covid-19 и е во склад со темата, сметам дека има уште слобода на говор и почитување на различни гледишта. Поздрав
David Icke knows his stuff!

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Јас кажав еднаш, ние плаќачите на сите даноци и здравствено ќе го јадеме. Недај боже да ни треба ама ако ни треба нема за нас место да има.
Премалце тестови имаме а короната е како секоја друга болест - ако ја фатиш во рана фаза можеш полесно да поминеш - Германски принцип.
Затоа за буржоазијата ќе има.

Правдата излага на видело и го стига секој, порано или покасно.

Најлошо сценарио, ние обичните смртници еве гинеме од вирусот, шо буржоазијата после. Од каде даноци, казни ти реков ми рече.

Тоа црпките на рамена шо ги носат нека ги тропнат малце.
Народот почитува мерки, тие не во случајов.

Е сеа кој е амеба, а кој не?!

Реторичко е, знаеме веќе јасно стана.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.894
Поени од реакции
17.122
Заглавените 2.300 граѓани ќе се враќаат со хуманитарни летови, но тие не сакаат да одат во карантин

Следните денови ќе се организира хуманитарен конвој од Црна Гора кон земјава, таму има околу 70 македонски граѓани, и тие ќе бидат во задолжителен државен карантин.

Трошоците за престојот, храна и слично ќе бидат на товар на државата.

„Со оваа криза светот се врати назад веројатно за седум децении“, смета министерот.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Сигурен сум оти најмалку 10 се заразени од Цаца, па затоа нема да објавуваат веќе кој како бил заразен. Единствено останува граѓанската свест за самите да се објават дека се позитивни на вирусот со цел да знаеме дали сме биле во контакт со нив. Но такво нешто од македончето ретко се очекува.
Screenshot_1.png

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Арно им текна да ги стават во задолжителен организиран карантин. Само џабе кога овде веќе заразата се посеа се наоколу. Им избега од контрола дефинитивно, а ради вака слободен увоз на вирус, сега ние мора да го јадеме.
Нема тестови (ептен на резерва), нема маски, нема ракавици...
Кој без плата или работа, кој со зараза, кој без основни намирници. Џабе беше фалењето на почеток. Кога си либерте и се ослонуваш на локални полицајци наместо на војска и си самоуверен, така е.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Сигурен сум оти најмалку 10 се заразени од Цаца, па затоа нема да објавуваат веќе кој како бил заразен. Единствено останува граѓанската свест за самите да се објават дека се позитивни на вирусот со цел да знаеме дали сме биле во контакт со нив. Но такво нешто од македончето ретко се очекува.
Прегледај го приврзокот 239607
Јас па имам впечаток дека овие се сите од Банско и вработени на тие маж и жена кои се имаа тестирано во Филип Втори. Да имаше некој заразен од Цаца ќе се огласеа досега.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Работите полека се менуваат овде во Германија, по безбројните апели да се почитуваат мерките. Денес градов 99% попразен од вообичаено, не видов ниту една група со повеќе од 2-3 личности. Доколку продолжи вака ќе покаже резултати ова за 2-3 недели, а до тогаш верувам дека здравството има капацитети да се справи со ситуацијата иако моментално бројката на заразени секој ден е страшна. Прегледај го приврзокот 239599

Прегледај го приврзокот 239597
2 саати како немало порачка на дрјав, мислам дека ова нема да се повтори и војна да почне.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.544
Другар баш затоа Реве ми е до гз не купував никоаш повеќе од тоа шо ми треба. У вторникот уште у 6 и 10 бев кај нив и шипак.
Пробај у други маркети незнам шо да ти кажам

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Имаш ли Реал у близина?
Оди таму гарант мора да има.
Провери исто и по локалните џамии, секаде има продавници, тука кај мене тој работи дури и во Недела(не знам законски дали е прописно) ама он е отворен, ваљда дека е у склоп со џамијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom