Коронавирус (COVID-19)

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
Кинезите го користеа Арбидол (Umifenovir) во комбинација со Darunavir за третман на коронавирусов. Имаше вести дека тестовите покажувале добри резултати. Така да, можеме да заклучиме дека имаш среќа и добиваш одлична терапија. Да беше кај нас, ќе се лекуваше со супа-петел и портокали :)
Арбидолот тука се продава ко драже,на секој чекор,140 рубљи,и него го препишуваат за сите вируси.
Иначе јас немам никаков наод на плуќа,иако сум у "ризична" група,бидејки имам лежено 2 пути у козле,и сум страсен пушач 15 години.
Дури и ми советуваа тука,ако сакам можам да продужам да пушам со намален интензитет за да не праам дополнителен стресс на плуќата.
)))))

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Кај е објавено и од кого е објавено ова? Зошто е Google Form, што буквално секој може да ја направи :)
Ова некој рандом го направил..пишува дека ќе биде проследено до надлежните институции...

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Како бараме живот во демократија ако никој не сака да превземе никаква одговорност.Океј мереле температура на граници и ти кажале да се самоизолираш што да ти прават повеќе?Не е јасно дека треба малце ние да имаме свест?Што кој кур ни е тогаш демократија ако е хехе ги заебав работава.Затоа Кина се исчисти за 2 недели со тоа што им ги жвајцуваше вратите на луѓето во Вухан

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Дечки ај малку совет.
Секојдневно сум во контакт со лица чија роднина се врати со авионот од Барселона во петок.
Знам дека личноста е во изолација, нема симптоми, ама бидејќи живее со останатите со кои контактирам, колкава е можноста тие да ми пренесат оваа недела? Колку време би требало да помине за таа да може да пренесе на другите, а тие на мене?
Да почнам да си носам маска м? Или не помагаат?

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Дечки ај малку совет.
Секојдневно сум во контакт со лица чија роднина се врати со авионот од Барселона во петок.
Знам дека личноста е во изолација, нема симптоми, ама бидејќи живее со останатите со кои контактирам, колкава е можноста тие да ми пренесат оваа недела? Колку време би требало да помине за таа да може да пренесе на другите, а тие на мене?
Да почнам да си носам маска м? Или не помагаат.
Ако они се во директен контакт со личноста они веќе треба да се самоизлориани.А за тебе редовно миј раце , маска кога контактираш со нив , по можност ракавици.И ако имаш симптоми изолирај се те молам

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Ако они се во директен контакт со личноста они веќе треба да се самоизлориани.А за тебе редовно миј раце , маска кога контактираш со нив , по можност ракавици.И ако имаш симптоми изолирај се те молам
Да, си имаат директен контакт. Или бар имале до недела. Иначе тие не се изолирани, секојдневно си излегуваат. Као на аеродром ниту било речено да се самоизолира, само контакт инфо оставено...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Арбидолот тука се продава ко драже,на секој чекор,140 рубљи,и него го препишуваат за сите вируси.
Иначе јас немам никаков наод на плуќа,иако сум у "ризична" група,бидејки имам лежено 2 пути у козле,и сум страсен пушач 15 години.
Дури и ми советуваа тука,ако сакам можам да продужам да пушам со намален интензитет за да не праам дополнителен стресс на плуќата.
)))))
Да не ти правам „серка“, ама внимателно и намали со цигари. Од тоа што сум го читал и гледал како сведоштва од тие што го прележале вирусот, обично фазите се вакви:
- Ништо не ми е;
- Болка во грло, температура, општо лоша состојба како кај било која настинка/грип;
- Подобрување на состојбата и претходните симптоми;
и таман кога ќе мислиш дека си го надминал, следува:
- Болки во градите;
- Отежнато дишење;
- Пневмонија, чувство како да имаш 20% капацитет од градите;
- Со тоа доаѓа и замор, задолжително лежење...

Чувај се, спиј, одмарај :) Ти посакувам лесно закрепнување и известувај не за тоа како се одвиваат работите ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да, си имаат директен контакт. Или бар имале до недела. Иначе тие не се изолирани, секојдневно си излегуваат. Као на аеродром ниту било речено да се самоизолира, само контакт инфо оставено...
Мене овие луѓе ми се хит. Зарем некој треба да им каже? Под камен да живееш периодов ќе чуеш дека треба да се самоизолираш. Што свест ќе имавме цццц

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Иначе тие не се изолирани, секојдневно си излегуваат. Као на аеродром ниту било речено да се самоизолира, само контакт инфо оставено...
Тоа е проблемот, не им било речено :facepalm: Зар треба пак да им кажат, по 100 пати се повторува што и како треба да се прави..

Пријави ги.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615

avstralija ke ima lek i vakcina za nekolku meseci.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
So bidna so granicite aerodromot gi zatvorija ili samo muabeti ?

Kajgana Shop

На врв Bottom