Коронавирус (COVID-19)

M

Macedon1um

Гостин
Најглупо нешто шо прочитав е дека коронава е прикритие за 5г мрежата...
Не поглупо од теоријата дека намерно не тераат да седиме дома, додека ги префрлеле мигрантиве од Турција во Европа.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Kolku e samo glupavo, neobrazovano i naivno makedonceto.....HKKK PUU

Tolku panika nema ni vo dr drzavi kako kaj naas. Prodolzete samo taka, prodolzete sami sebe si se pukate....

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Не верував дека некогаш ова ќе го кажам за некој политичар, ама секоја чест на Венко. Одлично си ја врши работата, дури многу подобро од некои европски политичари. Нека продолжи вака.
Мене ме интересира освен Венко по другите министерства има ли некој што волку се залага со ситуацијава? Економистиве имаат ли некакво решение за малите бизниси? Фатално е ова дури сега, а не пак за некој месец. Конкретно моите се во приватен сектор и ако вака продолжи уште 1-2 месеци ќе треба да затворат неколку локали. Тоа се најмалку 15 вработени и фамилии што со години веќе работат. Загубите се огромни, а досега банките ниту сопствениците на локалите не сакаат да слушнат за некакви олеснувања.
А кога правеа профити кај беа, им даваа поише пари за кирија или плаќаа повеќе на банките ?
Да не купуваа коли, мотори па идеа на канарски острови маурициус египети по десетина пати годишно? Е сеа нек си продадаттоа моторите колите техниката за по дома, станче викендица шо купиле, нека извадат од тие без фискална и фактура паричките шо им се под перници и душеци.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.480
Поени од реакции
28.833
Kolku e samo glupavo, neobrazovano i naivno makedonceto.....HKKK PUU

Tolku panika nema ni vo dr drzavi kako kaj naas. Prodolzete samo taka, prodolzete sami sebe si se pukate....
Затоа најдобро се држиме од цел регион и од Европа. Многу бе глумите експерти...
Автоматски споено мислење:

А кога правеа профити кај беа, им даваа поише пари за кирија или плаќаа повеќе на банките ?
Да не купуваа коли, мотори па идеа на канарски острови маурициус египети по десетина пати годишно? Е сеа нек си продадаттоа моторите колите техниката за по дома, станче викендица шо купиле, нека извадат од тие без фискална и фактура паричките шо им се под перници и душеци.
Ок

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Јакиот ноќен живот шо го имаше Скопје до сеа, па у Раштак се пресели.
Муабетов е за глупине копиљаци од Водно и од по бензински, зачинет со произволни податоци (пица мајстор - не ме јеби!?)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.277
Поени од реакции
18.437
Денес во Битола пука сонце, пола инстаграм ми е излезен негде. Стварно сме 0 од народ.
Да ги пукни нешто да ги отепа, јас три дена окапав дома, среќа имам голем двор и еден куп серии за догледвање :)

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Затоа најдобро се држиме од цел регион и од Европа. Многу бе глумите експерти...
Автоматски споено мислење:

Ок
Vazi. Iskupite se zivo i divo od marketite, sedete doma, zaklucete se i cekajte da dojde leto.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.480
Поени од реакции
28.833
Vazi. Iskupite se zivo i divo od marketite, sedete doma, zaklucete se i cekajte da dojde leto.
Нит сум изнакупил, нит дома седам, нит паничам. Али ваквите манхупи ко тебе коа ќе се разболат најгласни се на фејсбук како здравството не го бивало и први се на клиника.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Ima li nekoj informacija dali ke se namalat cenite na maskite koi gi zgolemija od 10-15 pati?

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
stvarno ne humano kje bide od strana na nepocituvacite na preventivata za zastita od korona virus, (covid 19) ako humanite gi pocituvaat merkite od preporaka od vladata a dr ne. Zatoa e redno prvo kako covek a posle kako precedatel da se svika vonredna sostojba pa ekipite da izlezat na teren. Jas sum pominal a nekoj procent od vas i hemisko i atomsko. Site se sekjavame na cernobil znaci kako patilo i starilo bioloskiod otrov ili zaraza virus zlatno pravilo se sankcionira so izolacija i ekipi na teren koi sto kje dejstvuvaat ps sluzba bidejki gledame deka situacijata vrodi so plod otkako se primenia merkite ama nema nekoj da pati zaradi nekoj sto ne gi pocituva merkite. Proglasena e pandemija toa e dovolen znak za proglasuvanje vonredna sostojba na cela teritorija na rm, kako sto go storija toa i sosedite. Edinicite, policijata, pozarnata, jpkd i cuk kje imaat samo pravo da dezurcaat i spravuvaat so krizata. JAS SUM BIL VO NEKOLKU PANDEMII OD KOI BRUCELOZA EMIGRANTSKIOT NALIV OD 2 MILIONA STO TRANZITIRASE NIZ MAKEDONIJA I SO SEBE NOSESE SUGA I DOBRO ZNAM DEKA SE SE SREDI ZA NEPOLNI 2 DO TRI DENA DAJTE PROSTOR SE APELIRA ZA SVEST A SVEST NEMA PA ZATOA MORA VONREDNA SOSTOJBA SO VONREDNATA SOSTOJBA SE KJE SE SREDI VO ROK OD 2 ILI 3 DENA STO PATIME, PATIME ZARADI NEPOCITUVANJE NA PREVENTIVNITE MERKI POZZ

Kajgana Shop

На врв Bottom