Коронавирус (COVID-19)

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
и таа маска, огромен дел од оние кои ја ставаат, ја ставаат неправилно и затоа џабе ја ставаат у ствари. Не е баш лесно да се стави како што треба.
za 4 sekundi treba da ja stavis ( se podrazbira predvreme nastroena na stilot i goleminata na glava edino posle 4 sekundi ti e na izduvacot (filterot koj go imas rezerven da stavis raka da vidis dali diktuva posle nemas gajle i interventnite sluzbi sto gi gledam gi koristat

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.469
za 4 sekundi treba da ja stavis ( se podrazbira predvreme nastroena na stilot i goleminata na glava edino posle 4 sekundi ti e na izduvacot (filterot koj go imas rezerven da stavis raka da vidis dali diktuva posle nemas gajle i interventnite sluzbi sto gi gledam gi koristat
и откога ќе ја ставиш, ако правилно си ја ставил, нема да сакаш ни секунда подолго да дишеш преку неа, одколку што е неопходно.

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
Нека ги гонат како вештерки приватнициве во 14 век? И така еден приватник има 10 административни легачи на грб и по двајца пензионери па малце им е јас мислам реба по робија да идат.
Дечко има луѓе што прават профити точно но има грото фирми што клуч ќе стават, така да ни вработениот ќе се види ни бизнисот ќе се види а ни државата ќе има пари за лек или нов кревет.
Автоматски споено мислење:

Администрација можат 100 к да пуштат дома и така ништо не работат.
se soglasuvam no trudovata inspekcija i 205 i 206 generacijo od krivicniot zakonik e ista zosto kluc na vrata neli imame vlada preporakata e od vlada znaci toj nikogas ne e ni bil gazda

и откога ќе ја ставиш, ако правилно си ја ставил, нема да сакаш ни секунда подолго да дишеш преку неа, одколку што е неопходно.
druze site sto sme bile vojska a gi ima vo natura vo c.u.k sme izvrsuvale takticki vezbi i gaganje ( ili cel den nosenje ,pa i spienje )pozzzzzzzzzzzzzz

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
se soglasuvam no trudovata inspekcija i 205 i 206 generacijo od krivicniot zakonik e ista zosto kluc na vrata neli imame vlada preporakata e od vlada znaci toj nikogas ne e ni bil gazda
ПА не се сите газди со 100 или 500 вработени, баш напротив столб на секоја економија се малите и средни претпријатија. Има фирми со 5-10 вработени, како тие фирми ќе опстанат?

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727

druze site sto sme bile vojska a gi ima vo natura vo c.u.k sme izvrsuvale takticki vezbi i gaganje ( ili cel den nosenje ,pa i spienje )pozzzzzzzzzzzzzz
B.T.W GI IMAM TRI DOMA

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
На студентите им било наредено да се иселат до утре. Wtf? Има многу деца што работат, еве сеа ми ѕвонеше другар, ќе спие кај мене.
Секако тие шо можат да си идат дома, уште вчера си отидоа.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.425
Поени од реакции
9.759
Какви бре нараквици? Магнетни?
Дланките треба да ти бидат заштитени. Со нив фаќаш. Не глуждовите.

Трамп е посебен случај.
narakvici za edna upotreba - so gi koristat vo ambulanti laboratorii,
nezz dali ima specificen naziv za niv.

za koristenje vo marketi pri kupuvanje na hrana - kolicki, stalazi, hrana se raboti koi site prethodni
kupuvaci imaat kontakt.

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
ПА не се сите газди со 100 или 500 вработени, баш напротив столб на секоја економија се малите и средни претпријатија. Има фирми со 5-10 вработени, како тие фирми ќе опстанат?
RIPLI veruval ili ne denes pominav niz takva golgota i toa vo javna administracija go gledav presot na ministerot rece eve broj za privatnacite a za taa mala brojka sto ja spomnuvas kako zdruzenie na moleri,trafika,gips karton.laminant,p.v.c monteri navistina ova prasanje e za filipco ne za mene no coment

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
49.293
Убава анализа од стручен еким имало на Broprah, и убаво сумирано на офф нет. Вреди да се прегледа .

https://off.net.mk/video/razno/ako-neshto-ne-izvadi-od-pamet-ova-ne-izvadi-od-pamet

Клучни точки од муабетов што бажи не влеваат надеж.

* Мајкл Остерхолм проценува дека срањево со коронавирусот ќе биде 10 до 15 пати полошо од најлошите сезони на гипот (тоа е 1.000% до 1.500%).
* Прочита писмо од доктор во Милано дека поради исполнетост на капацитетите, болниците веќе се принудени да решаваат кого ќе остават да умре.
* Да се спречи ширењето е залудно како обид да се спречи ветарот.
* За инсистирањето за миењето раце признава дека малку се неискрени околу ефикасноста на сето тоа, ама мора на луѓето да им се понуди некој (добар) ритуал заради самодоверба.
* Доволно е да се дише. Не мора да ти се кашла или кива во лице. Доволно е да се дише. И можеш да умреш од вирус кој си го закачил од човек кому никогаш ништо нема да му биде од истиот вирус.
* Затворањето на школите е контроверзна одлука бидејќи се осакатуваат сектори кои се најбитни во ситуацијата (38% од медицинските сестри во САД имаат деца на школска возраст).
* Секоја земја има свои специфики за тоа кои се ризични групи. Ако во Кина беа мажи, стари, пушачи, во САД ќе бидат дебелите.
* Маски џабе, сауни џабе.
* Затворањето луѓе по крузери е тотално нехумано бидејќи така се оставаат луѓето внатре да се испозаразат (заради циркулацијата на воздухот).
* Проблем не е само она што ќе го направи вирусот туку можниот комплетен колапс на системите, финансиски, трговски, ланците на набавки....
* Ситацијата ја покажува глупоќата на политичките приоритети кои се преточуваат во буџети. Економијата во моментов не ја рушат странски непријатели и балистички ракети туку вирус со една црта РНК.
* Да се продолжеше со работа на вакцина кога беше првиот САРС, досега ќе имавме нешто в рака. Но, како САРС-от се изгуби, така интересот (парите) за тоа ги снема. Тоа што сега се работи на вакцина за коронавирус е исто како среде дивеење на пожар да се почне со проект за набавка на пожарникаско возило.
Бонус за шизофреноста на времето во кое живееме: пробиотиците во кои верувал и самиот Остерхолм се покажале бесполезни. Најнов третман за луѓе кои претерале со антибиотици се - фекални транспланти. Да, токму тоа на што помисливте.
Нек си ебе матер.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.469
narakvici za edna upotreba - so gi koristat vo ambulanti laboratorii,
nezz dali ima specificen naziv za niv.
ок, имаш ли слика од тие нараквици и за што ги користат?
(немој само да ми кажеш дека на ракавици си мислел)

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.425
Поени од реакции
9.759
Било која маска штити ако си потенцијален носител на вирусот за да не го шириш. А за превенција, единствено помага да не се чепниш ненамерно на устата и носот во случај да имаш вирусни бактерии на рацете. Друг ефект нема.
od denes rabotam od doma, i izleguvanja nadvor samo najneophodni, dopolnuvanje zalihi so hrana.

naracav maski za ednokratna upotreba https://www.amazon.de/dp/B085DHR5DL/ref=pe_3044161_185740101_TE_item
i zemav narakvici, i sekako mienje na race posle sekoe cepkanje javni/zaednicki povrsini. preventivni merki.

jas moeto si go napraviv, pa da vidime kako kje zavrsi lotarijava :D

Kajgana Shop

На врв Bottom