Коронавирус (COVID-19)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Овие маски кои ги купвате повеќе имате шанса да фатите некој вирус одколку да се заштитите, со отвори од по страните, ако не ти е маската убаво залепена џабе, баш во видеото шо го постирав објаснуваа докторките, види ги маските кои ги носат хирурзите на пример и овие кои се продаваат
Изгледа овие будали се.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Изгледа овие будали се.

Не знам дали штитат или не ама не знаеме ни кој е ликов, кога е сликано ова, зошто носи маска и слично. Што се однесува до мене, можеби е ова кинескиот Амди Бајрам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Јас мислам дека си и самиот свесен дека ако не дихтува маската нема заштита
Се разбира дека има повеќе типа на маски, но и најобична што се продава во аптека е подобра од никаква, така да кој сака нека слуша.

Кој сака да се расправа дали бил Амди на сликана или Петар Шилегов негова работа, нека не носи маска.

Член од
13 февруари 2010
Мислења
119
Поени од реакции
151
Не знам дали штитат или не ама не знаеме ни кој е ликов, кога е сликано ова, зошто носи маска и слично. Што се однесува до мене, можеби е ова кинескиот Амди Бајрам.
Лесно се препознава Xi Jinping :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
У локалнава Аптека немаа ништо против Корона :P , заменски земав витаминчики ама и Ц-витаминов некако скапичок станал или јас не сум апдејтиран...за маските прашав, цена 500че по парче..машала.
Прегледај го приврзокот 237343
25 денари е лента, од оние од Алкалоид :)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.551
Поени од реакции
18.801
Изгледа овие будали се.

Пред малце налетав на една слика во Кина наводно во едно метро,внатре настегани како глувци сите еден до еден и се држат за тие шипките кај шо ги фаќаат илјадници луѓе во текот на денот, ама битно маски носеа.
Не сум против маски, ама кажав и претходно се претпочита да носат маски оние кои се болни, ти ако сакаш можиш и дома со маска да си седиш, немам ништо против :)
Најбитна е хигиената, јас нигде не налетав на препораките кои ги даваат докторите да носат сите маски, кажаа најбитно да се мијат рацете често, да не се допира лицето, да се пијат повеќе течности, да се избегава контакт со било какви заболени лица од грип, да не се излегува на добири каде има многу народ и да се избегнат патувањата кај што има загрозени подрачја, за маски не прочитав нигде освен на тие квази портали и на битолска женска група:toe:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Се разбира дека има повеќе типа на маски, но и најобична што се продава во аптека е подобра од никаква, така да кој сака нека слуша.

Кој сака да се расправа дали бил Амди на сликана или Петар Шилегов негова работа, нека не носи маска.
Според мене ако не лепи за лицето и да влага "промаја" од сегде,правење будала од себе би било носење на таква маска
Автоматски споено мислење:

Да се шеташ низ град као ликвидатор од Чернобил а истовремено да не си заштитен е бесцелно

Член од
13 февруари 2010
Мислења
119
Поени од реакции
151
Пред малце налетав на една слика во Кина наводно во едно метро,внатре настегани како глувци сите еден до еден и се држат за тие шипките кај шо ги фаќаат илјадници луѓе во текот на денот, ама битно маски носеа.
Не сум против маски, ама кажав и претходно се претпочита да носат маски оние кои се болни, ти ако сакаш можиш и дома со маска да си седиш, немам ништо против :)
Најбитна е хигиената, јас нигде не налетав на препораките кои ги даваат докторите да носат сите маски, кажаа најбитно да се мијат рацете често, да не се допира лицето, да се пијат повеќе течности, да се избегава контакт со било какви заболени лица од грип, да не се излегува на добири каде има многу народ и да се избегнат патувањата кај што има загрозени подрачја, за маски не прочитав нигде освен на тие квази портали и на битолска женска група:toe:
Во било која затворена климатизирана просторија, попут маркет и аптека вирусот преживува повеќе од половина час и е пренослив преку воздух.

Не мора да прочиташ, размисли малку.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

Kajgana Shop

На врв Bottom