Коронавирус (COVID-19)

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
А што правиме со мигрантиве. Кој знае тие можеби имаат од корона вирусов.
Migrantive barem izbegavaat kontakti so nasi luge a sigurno i vo niv ke ima zarazeni
Автоматски споено мислење:

Е за ова братче.. и јас размишљав. Глеам грција исто има солидна бројка а знаеме колку се коцкаат. Не верувам дека ги контролира некој зошто добар дел и доаѓаат со организиран превоз. Посебно старите.
Pa zatoa zboram denje vo Bitola e polno so Grci koi dosle na soping a navecer e uste poloso bidejki mnogu doagaat vo kazinata a veke i vo Grcija ima dosta zarazeni

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.651
Поени од реакции
7.495
У локалнава Аптека немаа ништо против Корона :P , заменски земав витаминчики ама и Ц-витаминов некако скапичок станал или јас не сум апдејтиран...за маските прашав, цена 500че по парче..машала.
IMG_20200310_211756.jpg

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Gi zatvorame ucilistata i gradinkite kako prevencija ,sto e za pofalba bidejki se prevzema nekakva preventiva,no mislam deka nekoj treba da kazi deka e dobro da ne se odi po kafani,kafici,oblozuvalnici,kazina,na nasiov narod ako ne mu stavis izricita zabrana preporakata ne ja vospriema

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Не постои законски начин да се казнуваат овие кои креваат цени на лекарсвтва кога најмногу се потребни?

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
Во Кина по улици прскале со врела пареа за дезинфекција од вирусот. Пошто први го „измислија“ ковид-19, сигурно знаеле што прават (ова на муабетот дека се уништува на повисока температура). Никој без маска не смеел да излезе од дома, а по семејство само еден смее да биде излезен (пропусници им делеле). На секое-некое пунктови за мерење температура, во продавница (која работи со скратено време) или било каде каде што мораш, може да влезеш само ако немаш температура. Е така се спасија.
Кај и да е, школите ќе продолжат да работат конечно после 2 месеца онлајн. Секој што влегува во земјата има 14 дена карантин - по дома или во болница, зависи од земјата од која допатувал.

Пола од ова ние не можеме да го примениме, едноставно не сме послушни
Автоматски споено мислење:

Не постои законски начин да се казнуваат овие кои креваат цени на лекарсвтва кога најмногу се потребни?
Мислам дека не постои, како што не постои казна да ја кренат цената на јагнешко за Велигден ...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
У локалнава Аптека немаа ништо против Корона :P , заменски земав витаминчики ама и Ц-витаминов некако скапичок станал или јас не сум апдејтиран...за маските прашав, цена 500че по парче..машала.
Прегледај го приврзокот 237343
60 таблети толку пари е, 10 таблети лента од пливит 30тина ден е.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.690
Поени од реакции
8.118
Мене не ми е јасна големата паника па луѓево што купуваат залиха од брашно, масло за готвење и друг вид храна.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.651
Поени од реакции
7.495
Само не ми е јасна големата паника па луѓево што купуваат залиха од брашно, масло за готвење и друг вид храна.
За некој ден ке ти стане појасно

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
У локалнава Аптека немаа ништо против Корона , заменски земав витаминчики ама и Ц-витаминов некако скапичок станал или јас не сум апдејтиран...за маските прашав, цена 500че по парче..машала.
Прегледај го приврзокот 237343
Обични маски 35 денари се.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Член од
13 февруари 2010
Мислења
119
Поени од реакции
151
Мене не ми е јасна големата паника па луѓево што купуваат залиха од брашно, масло за готвење и друг вид храна.
Ве читам и не можам да се изначудам на наивноста со која идете со глава во зид со постови како ова и ''седете дома правите макарони''.

Ќе ти се разјасни за десетина дена.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.690
Поени од реакции
8.118
Ве читам и не можам да се изначудам на наивноста со која идете со глава во зид со постови како ова и ''седете дома правите макарони''.

Ќе ти се разјасни за десетина дена.
Зошто баш за десетина дена?

FB_IMG_1583874806170.jpg

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.651
Поени од реакции
7.495
Обични маски 35 денари се.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Мојава е 1,75$ од Али, текстилна шарена со PM2 5 филтер и резервен филтер иде во цената....лани нарачани а користени од зимово за загадувањето. Сега се вероватно поскапи.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Ај потврди дека гуската ти е нешто барем да не јадиш толку по форуми поздраво ќе е за тебе. Патиме ние од луѓе со такви глави како тебе. Иди у курац.
Тешко на домашните со тебе, толку имам да ти кажам
Параноик пар екселанс, а гледам и шизофренијата не ти е туѓа.

Sakam da prasam dali nekoj znae koi se sredno rizicni zemji od koi sto patnicite sto doagaat treba da se stavat samoizolacija i dali zenite koi slaveja 8mi mart vo Grcija,Turcija,Ceska,Avstrija,Madzarska i se vratija vcera vo zemjava treba da odat vo samoizolacija i dali ke odgovaraat krivicno dokolku ne se vo domasna izolacija,bidejki poveketo se vratija na rabotnite mesta
1. Треба да ги има на страната на фонд за здравство.
2. НЕМА да одговараат. Кај нас некои останаа дома во самоизолација, други се изгушкаа со пола фирма и дојдоа на работа, па сеа ти види...

Kajgana Shop

На врв Bottom