Коронавирус (COVID-19)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
12 март 2009
Мислења
20.234
Поени од реакции
16.379
Велика Британија се подготвува да побара дури и настинатите да останат дома
а до неодамна, незнам дали и сега, полни стадиони....
Автоматски споено мислење:

И Мадрид спаѓа во загрозени подрачја?

Предлозите се општи, но држат вода. Особено некои.
Албанија со два случаи ја прекина наставата.
Види, заборавив, за Шиљо не е проблем и да бил во Вухан, тој превентивно праи дезинфекција :icon_mrgr:

Член од
19 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
333

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.769
А дека три аутобуси со женички биле и се вратиле за 8ми март од Италија....
Од тоа нема боље. Оној српскион виролог, излезен на прес со Вучиќ, рече да идат да се прошетаат до Италија, имало попусти. Они него си го слушаат. Ваљда знае човекот, ако не знаел нема со Вучиќ на прес заедно да излегува.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Последно уредено од модератор:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Клиники се затвараат а на добар пат се и училиштата.Значи не е за верување што направи докторкава

Нема везе од која партија е,ова е она знаете кога си вика човек нема шанси баш јас да заболам.И Хив/Сида така се прошири по светов

Член од
30 август 2012
Мислења
3.574
Поени од реакции
6.240
Јас незнам што се чека, па за 10 дена овде ќе биди хаос. По ова со она ретардираната докторка (а се знаеше дека имаме многу ретардирани во државата,само се чекаше кој прв ќе напрај глупост)
кузнај колку ќе имаме заразени(само Господ да ни е на помош, оти кај нас со 100- тина заболени ќе нема кај да ги сместуваме)
Значи под хитно треба:
1.Да се затворат градинки,училишта,факултети.

2.Да се забранат сите воншколски активности на децата.(јазици,дополнителни курсеви,спортови)

3.Да се забранат сите вонработни активности на цела популација(па во една теретана ,еден да оди со Корона ќе заболи 1000 луѓе дури да се свртиме)

4.Да се наложи на работодавците сите оние вработени кои можат да работат remote ,да им дадат насоки да работат од дома.

5.Секој влез во држава одма на 14 дневен карантин.

п.с.Овие си лежат на брашното и незнам што се чека, можи треба да рипнеме на едно 1000 заразени па да колабира цела држава.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Јас сеуште се чудам што мозок имаат оние жени, што и покрај сите препораки да не патуваат во Италија, земале денес ко за инат да заминат во огништето на корона вирусот само за да прослават 8 Март...
Отишле за инает на нивните мажи и нивните свекрви,гарант!А плус кога ќе ги бапнат сликите на ФБ има да пукнат колешките!А за тоа вреди да се ризикува.:cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom