Коронавирус (COVID-19)

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Не сум сигурен на која ТВ беше ама доле идеше натпис: угостителите со предлог, на свадба бидермаерот наместо да се фрла - да се избира на лотарија :lolzz:
Од ова со бидермаерот во Понеделникот имаше и доста поголемо дно...

Сабајлето на канал5 07.00 часот во емисијата Здраво Македонија еден гостин што беше „АНАЛИТИЧАР/ЕКСПЕРТ“ делеше совети луѓето дома што чувале домашни миленичиња куче/маче/папагал/канаринец најдобро би било да ги отстранеле од домот како превенција од корона вирусот... Бидејќи животните многу повеќе го пренесувале корона вирусот отколку луѓето...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Епа сега ако можат да ги идентификуваат сите кои беа на собирот, дирек во најлошиот државен карантин 14 дена. Или затворање за влез излез во Струга.
едит: Заборајв да напишам, со еден оброк денот и се на нивни трошок

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.802
Поени од реакции
12.293
интересно
oд кај ти е ова и дали е точно?
Од овде, за денови за кои имаше податоци
еве ја табелата

Trend_Virus_Br.jpg

Последно уредено:
Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
Епа сега ако можат да ги идентификуваат сите кои беа на собирот, дирек во најлошиот државен карантин 14 дена. Или затворање за влез излез во Струга.
едит: Заборајв да напишам, со еден оброк денот и се на нивни трошок
Alal neka im e na lugeto , ne se upalseni beskicmenjaci.Bravoo

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Alal neka im e na lugeto , ne se upalseni beskicmenjaci.Bravoo
Не сум ни јас уплашен и ако имаш заприметено цело време ги критикувам властите за непромислените одлучи за карантини и слично, ама се придржувам до препораките за носење маска и избегнување на гужви. Ако решиле да се соберат можеа барем да носат маски и мислам дека немаше да има бурни реакции за нивниот собир.
Колку и да не се плашиме, колку и да сме „сигурни“ (никој не можи да е 100%) во своите организми дека можат да се изборат со вирусот, мора да се почитуваат мерки за заштита барем за другите околу нас.

Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
Не сум ни јас уплашен и ако имаш заприметено цело време ги критикувам властите за непромислените одлучи за карантини и слично, ама се придржувам до препораките за носење маска и избегнување на гужви. Ако решиле да се соберат можеа барем да носат маски и мислам дека немаше да има бурни реакции за нивниот собир.
Колку и да не се плашиме, колку и да сме „сигурни“ (никој не можи да е 100%) во своите организми дека можат да се изборат со вирусот, мора да се почитуваат мерки за заштита барем за другите околу нас.
Ne rekov licno za tebe opsto kazav.No mora da se razbereme ,nemkze cel zivot so maski da go pomineme i na 2 metri luge.Koronova ke si ja ima , a lek i vakcina prasanje koga.Opasnosta i smrtnosta ja znaeme i nee e kraj na svet.Nemoze kako vonzemjani ili zombi da setame zavitkani so godini sto vie.Ne nosele maski se sobrale pa ke gi satanizirame ejjj pa do kade dojdovte so taa propaganda sto pere mozoci.Daj zivejte nemate godini za propustanje so ili bez korona toa e.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ne rekov licno za tebe opsto kazav.No mora da se razbereme ,nemkze cel zivot so maski da go pomineme i na 2 metri luge.Koronova ke si ja ima , a lek i vakcina prasanje koga.Opasnosta i smrtnosta ja znaeme i nee e kraj na svet.Nemoze kako vonzemjani ili zombi da setame zavitkani so godini sto vie.Ne nosele maski se sobrale pa ke gi satanizirame ejjj pa do kade dojdovte so taa propaganda sto pere mozoci.Daj zivejte nemate godini za propustanje so ili bez korona toa e.
Далеку од тоа цел живот да носиме, ама овај период треба да се носи пред се ради заштита на најблиските. Ќе ја има уште многу долго ама ситуацијата би требало да се стабилизира за месец до месец и пол максимум па комплетно да се вратиме на нормалниот живот. Ќе пукни летото уште малку, веројатно ќе намали и заразноста, ќе намалат медиумите со трубење по цел ден и ќе биди нормално.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Никнаа одново дежурните „душегрижници“ на форумот...

Еве да ве поздравам со еден пост мој на темата од пред десет дена, а во врска со случувањата за време на „пикот“.

Ни причестувањата ни бакнувањата на икони не ги наполнаа болниците, за кои толку кубевте коси, па така нема ни ова. Имајте убав провод понатаму на темата, дури државата ги убедува фамилиите на починати од компликации после сообраќајки со по 5.000 евра, да се сложат нивниот мртов член од семејството да се заведи дека умрел од корона. Јгб... мора да се постигни нормата за евриќите кои ќе ги даваат за мртовец од корона по глава на жител. Останете ми со здравје...
Дај Боже да нема ниеден заразен :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237

Ццц екстремисти и овие, исто како тие во Синѓелиќ.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.510
Поени од реакции
2.881
Покрај се ова, само едно нешто не ми е јасно сеуште. Како бе во една Кина од каде што ова избувна Шангај (кој е некаде 1000км од Вухан) и Пекинг кои се со над 20+ милиони население имаат регистрирано само 500-600 случаи на корона. Откако се пресели во другиов дел на светот коронава, за Кина никој ништо не споделува каква е ситуација колку се тестира или па 0 тестови=0 случаи. Или пак они го затворија. Вухан уште пред да се појави а?

Последно уредено:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
туѓ срам ме фаќа, незнам што е следно?

Член од
7 септември 2016
Мислења
290
Поени од реакции
449
Покрај се ова, само едно нешто не ми е јасно сеуште. Како бе во една Кина од каде што ова избувна Шангај (кој е некаде 1000км од Вухан) и Пекинг кои се со над 20+ милиони население имаат регистрирано само 500-600 случаи на корона. Откако се пресели во другиов дел на светот коронава, за Кина никој ништо не споделува каква е ситуација колку се тестира или па 0 тестови=0 случаи. Или пак они го затворија. Вухан уште пред да се појави а?
Си отидоа дома странски новинари

Kajgana Shop

На врв Bottom