Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Со ѓубрево да не можеш веќе на човек да му кажеш- дај биди малку позитивен.

За она што го напишав за "хаос" со тестирањето. Пари
Направените 1.559 теста се преку: ИЈЗ-337, ЦЈЗ Скопје-74, Авицена-320, Биотек-122, МАНУ -129, Жан Митрев (Филип Втори)-157, Систина со PCR метода -174, лабораторија Лаор –70

Последно уредено:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Што се резили докторов по ФБ.....

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.540
Поени од реакции
10.515
Што се резили докторов по ФБ.....
Не се резили, само фантазира нешто. Невозможна мисија кај нашиот народ, а ако размислиш, кога сите би се придржувале на дадените мерки, навистина ќе ја нема короната....

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.541
Поени од реакции
18.531
Не се резили, само фантазира нешто. Невозможна мисија кај нашиот народ, а ако размислиш, кога сите би се придржувале на дадените мерки, навистина ќе ја нема короната....
Кои поточно мерки? Тие ретардираните да се носи и на отворено? По кои научни сознанија е донесена таква дебилна одлука, 99 посто носат памучни маски што не штитат а го отежнуваат дишењето? Што да прават тие со носна девијација што дишат со 20 посто капацитет на само една ноздра? Нека си ги стави Венко маските во газ.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Како може сите да се придржуваат на мерките? Каде си го видела тоа? Да било така до сега ниедна пренослива болест во светот немало да постои.Туку да се пише нешто по секоја цена

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.540
Поени од реакции
10.515
Како може сите да се придржуваат на мерките? Каде си го видела тоа? Да било така до сега ниедна пренослива болест во светот немало да постои.Туку да се пише нешто по секоја цена
Аман бе Наќо, само ми дишиш у врат...само се надоврзав на мислењето на Трендс и на научната фантастика на докторот...реков АКО !!!!!!!!

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Аман бе Наќо, само ми дишиш у врат...само се надоврзав на мислењето на Трендс и на научната фантастика на докторот...реков АКО !!!!!!!!
Ако,ама,како? У Сингапур има ли заболени од Хив? У Јапан има ли? Швајцарија,Германија има ли?Ете ти ги најдисциплинираните.Зборуваш тотално неиздржани работи.Ако биде небото розево утре,нема да биде вака.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.540
Поени од реакции
10.515
Ако,ама,како? У Сингапур има ли заболени од Хив? У Јапан има ли? Сингапур?Швајцарија,Германија има ли?Ете ти ги најдисциплинираните.Зборуваш тотално неиздржани работи.Ако биде небото розево утре,нема да биде вака.
Станав ЈАС розева од тебе, а нејќам да се расправам оти одма бан јадам за глупости расправајќи со тебе кој нема во моментов работа, па небото на розе боја утре ќе му се гледа:mad:
Епа види си статистики де, колку има заболени во тие земји каде се најдисциплинирани луѓето...и нормално дека има логика, ние ептем се олабавивме, се раскомотивме а секојдневно троцифрени бројки...и на крај крајева, не носи маска, кој те тера.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Тоа е поради тоа што ти можеби немаш што да правиш у живот па ги нервираш другите,сакаш сите да го живеат така како тебе што ти чини.Не ни е на сите досадно па ради тебе и тие таквите да гниеме
Автоматски споено мислење:

Станав ЈАС розева од тебе, а нејќам да се расправам оти одма бан јадам за глупости расправајќи со тебе кој нема во моментов работа, па небото на розе боја утре ќе му се гледа:mad:
Епа види си статистики де, колку има заболени во тие земји каде се најдисциплинирани луѓето...и нормално дека има логика, ние ептем се олабавивме, се раскомотивме а секојдневно троцифрени бројки...и на крај крајева, не носи маска, кој те тера.
Кој рече маска да не носам.И јас се пазам алооо? Јас зборам за тие што ширите паника и тензии цело време

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Ај опуштено само....без паника :icon_mrgr:
Ei3AceDWoAAmXfS.jpeg

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Па добро бе нормално ли е ради багра неписмена пак карантин да се воведе???У круг се вртиме сфаќате ли? И да воведат и да се намалат бројките кога ке прекине карантинот пак ке букне бројката.До кога бе у круг ке се вртиме?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од мерките доволно ќе биде да се носи маска во затворен простор каде што доаѓаш во контакт со лица вон секојдневието. Носење маска на отворено е чист апсурд и мислам дека и на најголемиот партиски бот во државава му е јасно дека позадината тука е друга.

За периодов на слави што доаѓа и одења по гости, ако стават рестрикции ќе биде зошто ставиле, ако не стават рестрикции и ако има смртни случаи, се кладам дека ќе почнат фамилии да се караат меѓусебе - имаш корона, на слава ми дојде, Петко ми го умре и остали дофрлања.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Од мерките доволно ќе биде да се носи маска во затворен простор каде што доаѓаш во контакт со лица вон секојдневието. Носење маска на отворено е чист апсурд и мислам дека и на најголемиот партиски бот во државава му е јасно дека позадината тука е друга.

За периодов на слави што доаѓа и одења по гости, ако стават рестрикции ќе биде зошто ставиле, ако не стават рестрикции и ако има смртни случаи, се кладам дека ќе почнат фамилии да се караат меѓусебе - имаш корона, на слава ми дојде, Петко ми го умре и остали дофрлања.
Ако не букне на славите ке букне у школите.Ако не букне у школите ке букне у градинките.Ако не букне у градинките ке букне у фирмине со по 2000+ вработени,ке букне у автобусите.Нема одбрана од вирусов,освен вакцина и лек.Букна ли у Германија во некоја месна индустрија со 1500 вработени? Букна,тоа ти е

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.862
Поени од реакции
12.162
Абе зомбињата од The Walking Dead имаат поголем капацитет за размислување. Само повторување на едно те исто, миење раце, социјална дистанца, кластер и тн. Абе сфатете дека вирусов се пренесува само во затворен простор и тоа на долг временски период, на работа. Нема да го закачите на патика ако одите на шетање или ако застанете со некого на муабет, исто нема да се заштитите ако се миете на секое како некој со OCD. Затоа и бројкиве со и без карантин се горе долу исти.

Сте научиле нешто, кластер, социјална дистанца, втор бран и ко некој зомбиња само повторувајте демек така ќе испаднете паметни. Посебно ова втор бран, сте слушнале нешто таму пандемија со шпански грип и сега демек научивте нешто. Таа пандемија се случуваше во тек на прва светска војна, а вториот бран имало повеќе заболени поради тоа што милиони војници кои живееле во ровови и биле изложени на болести и хемиско оружје се вратиле од воените боишта. Која е логиката дека може да има таков бран во оваа пандемија? И како знаете кој месеци, еве конкретно септември, му заврши распустот, се врати од на одмор? Па и онај кретенон, ако сме миеле раце ќе завршела епидемијава во октомври. :facepalm:

Ќе седиме дома затворени поради луѓе што немаат што да прават нешто во животов, сигурно.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.898
Поени од реакции
17.122

еве има и овакви размислувања...
https://www.glasistre.hr/istra/u-nedjelju-u-tiskanom-izdanju-glasa-istre-donosimo-pricu-o-paradoksu-pandemije-i-pretjeranoj-upotrebi-dezinficijenata-profesor-valerije-vrcek-tvrdi-da-trujemo-djecu-da-bi-zastitili-starije-669027?utm_source=Kraken&utm_medium=Push&utm_campaign=26-09-2020

Kajgana Shop

На врв Bottom