Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
13 септември 2020
Мислења
48
Поени од реакции
56
Ako na tolku pisuvanje na ovaa nikakva tema
Plebs на Кајгана форум зборат против еден од најзначајните луѓе на планетава.
Страхотно.
Gejts najznacaen. Huhu makedonce iskompleksirano so zapadni figuri. Taa gnasa toa kopile zasluzuva na plostad na besilka ama cel svet da go gleda i uste milion dr kako nego. A posebno ona devojceto Greta. Koja ne e nisto osven prazna glava so ispran mozok.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
587
Поени од реакции
1.276
Celta na kovidot pred se e da se stavi strav vo lugeto. Koga ke stavis nad 1000 pati maska togas si avtopilot i potsvesno toa znaci odelnost, izoliranost, strav, podcinestost, za zrelite luge do nekade ne pretstavuva problem, no kaj starite luge ,bidejki tie nemaat jak imunintet za virusot, i decata koi im paga samodoverbata posle nekolku pati stavanje maska i premnogu griza od roditelite, se odi uzalud..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Можда е само внимателност, а не и психоза. За 1 случај тешка кашлица и позитивен, 15 души се тестираа и по правило не одат на работа. Друга фирма, исто се јавува случај, најмалку 2/3 од вработените на тест, којзнае дали и колку се заразени, а никој од нив не оди на работа. Посебно треба да пазат владата и работодавците. За пусти државен буџет и приход на фирма, ќе почнат фирмите да се затвараат една по една. Дури тогаш ќе колабираат. Протоколи и алгоритми, my..кај се сега алгоритмите на владата

Член од
17 ноември 2014
Мислења
201
Поени од реакции
244
Важно тие што не почитуваат владините наредби, биле неодговорните и глупи
И тоа без пардон кога ќе се открие поинаку

и по петпаречки портали

„обелоденувајќи“ студија од пред триесе години, издвоена oд безмалку дваесе исти такви

посочени тука порано .

Тоа да се игнорира е како ... живеење во филм

неколку пати го видов во кафич во Струга овој Арслани, само тој носеше маска иако беше на отворено
како во филм очевидец: Струга, Скопје, Словенија, насекаде, можеби најмалку во себеси.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.114
Поени од реакции
75.011
Почнав да не ги разбирам постовите.. Да не е детектиран и ваков корона-симптом?
Премногу се паметни за да бидат сфатени, не се наменети за луѓето кои живеат во заблуда, како нас :D

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.160
Се дискутираат пак рестрикции за месец - два, да не се шета по слави навака, натака :blablab:
Во меѓувреме низ светот...

Белгија со олабавува мерките и покрај зголемениот број на случаи, маски наместо секаде ќе се носат само во јавен транспорт

Флорида се отвара скроз на скроз иако имаат зголемен број на случаи и се воведува забрана за казнување за неносење маска. Кој сака маска може, кој не сака исто така може

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во меѓувреме низ светот...

Белгија со олабавува мерките и покрај зголемениот број на случаи, маски наместо секаде ќе се носат само во јавен транспорт

Флорида се отвара скроз на скроз иако имаат зголемен број на случаи и се воведува забрана за казнување за неносење маска. Кој сака маска може, кој не сака исто така може
Јавен транспорт, маркет, кино итн. места каде што има набиен број на луѓе и слаба вентилација да ама како во МКД луди идеи од типот на сам да си шеташ со маската :facepalm: Голем дел од луѓево си накачија инфекции и алергии од чување на кожата хируршки чиста.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.965
Поени од реакции
18.133
Мене ми е чудно како после 6 месеци луѓето не научија да носат маски или овие што ја ставаат под уста колу да се види дека имаат маска.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Мене ми е чудна ситуацијата во Белгија. Развиена западњачка држава со јак здравствен систем, а се втори по починати на глава на жител во Европа. Мерки колку што пратам имаа слични на соседите, но се рекордери во починати, а и во заразени се меѓу првите.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.721
Се дискутираат пак рестрикции за месец - два, да не се шета по слави навака, натака :blablab:
Се шушка дека од 15 Октомври ќе почнат со засилените рестрикции, само останува прашањето дали повторно ќе воведуваат полициски час од 21/22 до 05 часот. Ќе има зголемување на казните за неносење маска...

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.862
Поени од реакции
12.162
Добро кој курац со полицискиве часови и карантиниве? Освен уништување на економијата и психата на луѓето ништо не се постигнува. И кој кур маски на отворено, што е со луѓето што сакаат да џогираат, да возат велосипед, да планинарат? Секако нема да го спречат ширењето на вирусот, само психички што ќе го спобудалат народот. Не озбилно бе, ова веќе полека преминува во фашизам, не за џабе се рекло дека патот до пеколот е поплочен со добри намери.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Крстеска: Клиниките во Скопје веќе не ги примаат повозрасните пациенти заболени од Ковид 19
Треба бан за вакви наслови на видеа. Читаш наслов и си викаш „готово све е препуно ако заболи некој постар умира дома“ а всушност го гледаш видеото и сфаќаш дека скопските клиники не ги прифаќале
небитните провинцијалци
за кои
небитните провинцијалски
доктори од
небитните провинцијалски
градови сметале дека треба да се префрлат на скопска клиника.
Небитни провинцијалци???Абе муфлосан тие небитни провинцијалци 2001 го бранеа Скопје од нападите на КЗК.Мочко еден препотентен.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.537
Поени од реакции
24.355
Мене ми е чудна ситуацијата во Белгија. Развиена западњачка држава со јак здравствен систем, а се втори по починати на глава на жител во Европа. Мерки колку што пратам имаа слични на соседите, но се рекордери во починати, а и во заразени се меѓу првите.
Ne deka sum bil nekogas vo Belgija(a i da sum bil, sigurno zdravstvoto ne im go razglabav) no se sekjavam na eden dokumentarec za koristenje na antibioticite vo Belgija i Holandija. Long story short belgijcite sprema toj dokumentarec ispadnaja trkala od balkanski tip vo odnos na Holandija. Voopsto ne me cudi sto drasticno otstapuvaat od sosedite posto kako sto rekov sprema dokumentarecot se trkala.

Kajgana Shop

На врв Bottom