Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Зошто да не го примет деците,за џабе ли учеле?
Ке ги примет ама бујрум нека повелат прво да се види што научиле.Видоа у Орце дека попуштија,отворија плус паралелки да ги примат сите и ајде сега и у Медицина истото.Јок бе Бурим,ова е медицина,че видиме прво што учила ќерка ти,па после ке ја пуштиме да лечи луѓе ;)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Значи ве помати скроз постот со господ и благослов... Темата е корона? Враќајте се во нормала...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Е да, дигаат огради околу зграда. Ама ако и овде се применува, а некој од вас е совесен и живее во таа зграда што ќе прави, ќе прескокнува огради или секое излегување ќе мора да се легитимира. Малце незгодно е.

А кој е линкот до списокот од МВР? Да видам да не има некој познат

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Е да, дигаат огради околу зграда. Ама акои некој од вас е совесен и живее во таа зграда што ќе прави, ќе прескокнува огради или секое излегување ќе мора да се легитимира. Малце незгодно е.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Е да, дигаат огради околу зграда. Ама ако и овде се применува, а некој од вас е совесен и живее во таа зграда што ќе прави, ќе прескокнува огради или секое излегување ќе мора да се легитимира. Малце незгодно е.

Вечином ке ги познаваш на списокот штом во Чаир си живеел

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Ја па мислев којзнае колку лица одбивале решенија. Плус тоа, едно лице го има неколкупати.
Чудно е што во село со 250 жители не можеле (како велеа заради лажни податоци) да достават решение на рака. :unsure:
Автоматски споено мислење:

Вечином ке ги познаваш на списокот штом во Чаир си живеел
Прво, стопати ти повторив, не сум од Чаир, аман. Второ, најди ми 5-10 души што се од Чаир на списоков. Само 5-6 ете нека се, на крај краева, што е битно од каде се? И трето, поврзано со второво (а кое ти не го сфаќаш), неспособни се или упрпани штом не можат да врачат решение на рака во места како Страхојадица. Причај ми дека институциите си работат ко што треба, тјах

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Ја па мислев којзнае колку лица одбивале решенија. Плус тоа, едно лице го има неколкупати.
Чудно е што во село со 250 жители не можеле (како велеа заради лажни податоци) да достават решение на рака. :unsure:
Овде се работи за некој стар список. Од пред една година.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Јака вистина има во спотов

Кој не ја разбрал корона далаверава, се надевам некогаш ќе разбере, но тоа е и мерка за интелект обратно пропорционална со времето ;)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Овде се работи за некој стар список. Од пред една година.
Да, од 2019. За други прекршоци за лица кои "не ги нашле". Не ги забележав датумите :ROFLMAO:
Списокот изгледа е деловна тајна

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Секоја нормална држава вака реагира....дигни огради и реши проблем
Negde citav niz Germanija do sega se izrekle kazni poradi prekrsok na korona-pravilata vo iznos od nekolku milioni Evra. Inace so maskite ovde funkcionira ednostavno. Sekade kade sto treba, domakjinot (prodavnica, institucija, avtobus) vodi racun dali nosis maska, sportivno ne te pusta vnatre. Si funkcionira.
Автоматски споено мислење:

Нека ги објават имињата на газдата и на тие "Германци" што се криеле,па све ке ви биде јасно
Ovoj e slucajot vo golemata mesara od Tönnies (glaven vo klubot Schalke). Mesnata industrija raboti voglavno so lugje od Ruminija i Bugarija. Lugjeto pretezno ne se vraboteni direktno vo firmata tuku kaj podizveduvaci. Smesteni se katastrofalno i mnogu tesno ama i vo firmata izgleda ne se pocituvale higienskite pravila. Imas sega nad 1.000 zaboleni. Tie pretezno ziveat vo toj kompleks na zgradi, sto sega se barikadira.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Како викаше онаа, од 20 позитивни само еден од браќата, другите се Марко, Игор, Петкана, Трајанка. Аха, епа добро.

ПС: Фернандо Бајрам :D :D
Го отворив ова, не е. Датумите се од август 2019. Башка се однесува и на правни лица.
А како што читам на А1, нигде нема дека списокот се однесува на лица за изолација туку за сообраќај на патиштата.

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Го отворив ова, не е. Датумите се од август 2019. Башка се однесува и на правни лица.
А како што читам на А1, нигде нема дека списокот се однесува на лица за изолација туку за сообраќај на патиштата.
И мене ми падна чудно ама големи се шансите истиве да ги најдеш и во списокот на одбивачи на самоизолација :D

D

Deleted member 12196

Гостин
Аман бре луѓе(нца)! Отворивте список од пред една година и веднаш го поврзавте со вирусот. Читајте малку пред да напишете нешто!

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.169
Поени од реакции
12.973

Знам дека на темава генерално оптимистички статии и интервјуа не поминуваат ама ете,онака за инат го споделив линков

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom