Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Еден куп луѓе се плашат од игли, плус стравот да бидат во болничко опкружување баш сега - ова овака од прва. Добро, за ова второво може ваљда и дома да им земат ако е толку потребно.

Лично јас сум дарител со Б- крвна група (запишете го ова некаде за натаму не дај Боже, не се зезам, ретки сме). Еднаш ми ѕвонеа во 1 часот вечер од Трансфузиологија да доаѓам веднаш.
Причини колку сакаш. Не е толку битно. Ако нејќе, нејќе. На сила не можеш да му земеш. :toe:

D

Deleted member 12196

Гостин
https://www.facebook.com/stojakovic.marija/videos/10223081242362147/

Ај сега пљукавте по Вело, сега и овие ли ги прегазило времето... абе ситуацијаата е помрачење мозга.
Инаку баш ме интересира дали оние статистики овде постирани пред некој ден за смртноста споредена со претходните години во државата се точни, ако и тоа излезе точно тука некои членови незнам каако би се осеќале, бидејќи би и сами приметиле дека се ултра глупи луѓе.
Бидејќи јас пласирав бројки за смртноста, да се оградам. За 2020 година се „позајмени“. Затоа ги давав бројките од претходните години (официјални податоци). Да покажам дека за 2020 се сомнителни (јас мислам дека не се точни, но во отсуство на официјални бројки не можам категорично да тврдам).

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Abe strav mu bilo...

I jas sum klautrofobicen, moram da se dvizam, pravo na sloobda ama ete karantin sedev

Nejkam nejkam ama mora :D
Ама и до вчера бил со иглички, инфузии ама има страв од игли... И јас лично не сакам игли ама ако знам дека можам да помогнам нема да имам никаква дилема.
Јас мислам дека им е повеќе психата, евдај искочив може пак да закачам нешто...
Туку, дали додека се сеуште хоспитализирани и имаат тазе решение за негативен тест можат да бидат донатори? Или има одреден период кога се дава плазма?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Abe strav mu bilo...

I jas sum klautrofobicen, moram da se dvizam, pravo na sloobda ama ete karantin sedev

Nejkam nejkam ama mora :D
Ок Њот, еве тебе ќе те пратиме да тропаш од врата на врата со кеса в рака. Право коледарче.:icon_lol:

@santelli има институтот за трансфузиологија услови под кои се дарува крв.

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Ама и до вчера бил со иглички, инфузии ама има страв од игли...
Па не значи дека си лежел на клиника, па си ја прележал. Огромен дел од заболените не ни гледаат игла. Брис им се зема и за дијагностика и за контрола.

Не ти држи муабетов, никој не е морално обврзан да дарува плазма.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
Neznam sto ima strašno da daruvaš krv....proletva jas daruvav vo vreme na pandemija, i plus sum pišan kako daritel na povik. Okolu 45 pati sum daruval i mislam deka e toa korisno za organizmot

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Па не значи дека си лежел на клиника, па си ја прележал. Огромен дел од заболените не ни гледаат игла. Брис им се зема и за дијагностика и за контрола.

Не ти држи муабетов, никој не е морално обврзан да дарува плазма.
Ненене, никако не велам дека е обавезно... ама мислам дека треба малку да се подигне свеста по тоа прашање. Со милион обраќања, пресови, јас не паметам дека имало апел за дарители или слично.

Член од
31 мај 2020
Мислења
92
Поени од реакции
128
Нели беше пецкање од комарец воа короната, што се упрпавте сега кога надминавме 5 000? Нека ми пише некој бадијалџија ПП за кладба дека ќе стасаме и 10 000 најдоцна до декември. Не за друго, ми се јаде една скромна обична милка. :pipi:

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Нели беше пецкање од комарец воа короната, што се упрпавте сега кога надминавме 5 000? Нека ми пише некој бадијалџија ПП за кладба дека ќе стасаме и 10 000 најдоцрна до декември. Не за друго, ми се јаде една скромна обична милка. :pipi:
ја ќе ти купам без да се кладиш

Член од
26 април 2020
Мислења
53
Поени од реакции
73
Амин пророче, аирлија работа. Да не ме сфатиш погрешно ама ми личиш на забеган болничар од инфективна шо собира лигушки од ковид пациенти, ги става во спреј и прска во гужва. Проштевај ако грешам.
Samo ti prodolzi da si igras majtap,mene ne mi preci,napagjaj i vregaj kolku sakas,neka ti e Gospod napomos

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Нели беше пецкање од комарец воа короната, што се упрпавте сега кога надминавме 5 000? Нека ми пише некој бадијалџија ПП за кладба дека ќе стасаме и 10 000 најдоцна до декември. Не за друго, ми се јаде една скромна обична милка. :pipi:
10.000 во Декември е премија ако имаме,од овие 5.000 поише од пола се од последниов месец,сега многу побрзо се шири

Kajgana Shop

На врв Bottom