Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Таму нека одат албанци полицајци :) и мора да се вратат со пишани казни, со некој одреден минимум.
нема да пишат или ќе пишат ради реда. Ако збориш за редовна полиција.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Член од
14 август 2006
Мислења
45.486
Поени од реакции
84.946
Повеќе од 300 ковид позитивни пациенти во државава завршија во болница.

Се полнат капацитетите во 8ми септември монтажна болница , а на инфективна веќе скоро и да нема место.

Во функција се стави и детската болница во Козле.

Ова значи само уште поголема негрижа и притисок, врз оние кои имаат реални, тешки здравствени не-корона проблеми.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.399
нема да пишат или ќе пишат ради реда. Ако збориш за редовна полиција.
Ама нема НЕМА, па и меѓу нив има многу нормални и совесни луѓе кои не ја прифаќаат нивната простота и непочитување на законите и мерките.
Затоа треба мешана група од полицајци.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.062
Поени од реакции
2.071
За сите што викат дека секој што умирал од корона го пишувале. А и да има и некои стварно што не умреле од корона ама сепак ги ставиле видете колку има па и што не се во официјалната бројка на worldometers. Така да би рекол бројката на worldometers е реална и некаков си баланс помеѓу 2те групи.
Истрагата покажа дека всушност бројот на смртни случаи поврзани со коронавирусот е далеку поголем.
Data compiled by the statistical bodies of each of the home nations show 51,086 people died of either confirmed or suspected Covid-19 across the UK by the end of May. For comparison, the most up-to-date number given by the Department of Health — which only counts lab-confirmed deaths each day — stands at just 40,597. И тоа ова само во УК за 10 к повеќе а ги нема во официјалната бројка.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Доказ си дека ќорав не може да прогледа. Овие статии потенцираат само дека КАКО ШТО СЕ ВОДИ СТАТИСТИКА ЗА УМРЕНИ ОД КОРОНА, ГИ ИМА УШТЕ ТОЛКУ НА КОИ НЕ СТИГНАЛЕ ДА ИМ НАПРАВАТ ТЕСТ, СО ДРУГИ ЗБОРОВИ КАКО ШТО ПОЛЕКА СИТЕ ЌЕ СЕ ПОЗИТИВНИ, ЌЕ НЕМА ЧОВЕК ШТО ЌЕ УМРЕ, А ДА НЕ Е ОД КОРОНА.
Али тоа е, препораките на СЗО се СЕКОЈ ШТО Е ПОЗИТИВЕН, ПА ДУРИ И СУСПЕКТЕН (СОМНИТЕЛЕН) ДА СЕ ПИШИ ДЕКА Е КОРОНА.
Тоа го прават нашите, тоа го прават во соседството сите земји, тоа го прават сите каде има голем процент на мртви во однос на позитивни. Само онаму кај што односот е драстично помал на позитивни-починати изгледа не го прават тоа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ама нема НЕМА, па и меѓу нив има многу нормални и совесни луѓе кои не ја прифаќаат нивната простота и непочитување на законите и мерките.
Затоа треба мешана група од полицајци.
Веќе има мешани групи Бутел, Чаир, мислам и Ѓорче ама во тие места баш баш...кога во Чаир се случува ова, што да збориме за Грчец и Кондово. Ако и случајно казнат, ќе треба специјалци да ги вадат

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.399
Веќе има мешани групи Бутел, Чаир, мислам и Ѓорче ама во тие места баш баш...кога во Чаир се случува ова, што да збориме за Грчец и Кондово. Ако и случајно казнат, ќе треба специјалци да ги вадат
Нешто мора да се превземе..па нека почнат казни да фрчат за напад на службено лице, па нека одат и специјалци ако треба, море и армија со тенкови.
колку години поминаа со тој страв од нив, никој да неможе ништо да им рече, никој да не ги казни, струја и вода не плаќаат....мора нешто да се направи и да се стават во ред.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.692
Поени од реакции
88.677
Секој ден кога ќе ме мавне по глава големава бројка........оваа слика ми излегува пред очи
Прегледај го приврзокот 256026
Да беа пошироки улиците ќе држеа дистанца, вака државата е крива.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.814
Повисоки треба да се казните за неносење маска, и ако ги фатат под уста сместа казна без преговарање и опомени.
Не е ова пазар па ќе се пазариме со полицијата.
Сигурно и во Германија така се пазарат, аха.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Ете, и Шилегов, покрај сите мерки што ги преземал, не успеал да се самозаштити. Така пишува. Искрено се надевал дека не го пренел вирусот никому.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Повеќе од 300 ковид позитивни пациенти во државава завршија во болница.

Се полнат капацитетите во 8ми септември монтажна болница , а на инфективна веќе скоро и да нема место.

Во функција се стави и детската болница во Козле.
Се шири, ама слабее

Kajgana Shop

На врв Bottom