Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.693
Поени од реакции
12.100
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.689
Преку к.р веќе и нов сој и се.Инаку јас се вакцинирав ,ама сум против ковид сертификати.Во моментов кај едните има параноја од вирусот кај другите од самите вакцини.И едните и другите се во право.На пример Астра Зенека по се изгледа веќе е забранета во повеќе држави.Зошто?Значи имало нешто.Целава ситуацуја е збунувачка.Во секој случај не подржувам било какви мерки против љуѓето кои не сакаат да се вакцинираат.
 
Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.649
Поени од реакции
27.984
Ви текнува на тоа апот од Мерк што штител 50% од корона.
Е па изгледа Мерк малце се заебавал, штити само 30%.


Сега го чекаме апот од Фајзер кој што штити 90%.

:D

Не се сеќавам колкави договори потпишаа државиве на невидено, последно ми се чини Србија порача еден тон од Фајзер.
За смеење ли е тоа дека лековите не делуваат море дуршлус? Претходно паѓаше у несвест дека со сапун за дезинфекција рацете на ќерка ти у школо ке и ги миеле? Пишуваш тука по цели ноќи сите студии за Ковидов ги пратиш и ги имаш проучено па со оглед на тоа сериозно да си размислиш за лекарска помош и тоа со време.Се согласувам со повеќето за овие ништожни мерки и присилната вакцинација,али вие двајцата што се радувате дека лековите и вакцините не делуваат,господ на помош нека ви е
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.186
Поени од реакции
18.000
За смеење ли е тоа дека лековите не делуваат? Претходно паѓаше у несвест дека со сапун за дезинфекција рацете на ќерка ти у школо ке и ги миеле? Пишуваш тука по цели ноќи сите студии за Ковидов ги прстиш и ги имаш проучено па со оглед на тоа сериозно да си размислиш за лекарска помош и тоа со време.Се согласувам со повеќето за овие ништожни мерки и присилната вакцинација,али вие двајцата што се радувате дека лековите и вакцините не делуваат,господ на помош нека ви е
Види, знаеш зошто се смеам?

Знаеш колкава е цената на леков?

Знаеш како функционира?
Делува на вирусот и му ја мутира RNK-та.

Знаеш што има друга можност леков?
Да ја мутира и човечката ДНК.

Ама МЕРК вика неееее тоа не се случува оти ние имаме студии. И еве ги сега студиите на МЕРК за ефикасност излегоа тоалетна хартија.

Знаеш кој друг лек го форсираа вака?
Ремдесвир

Знаеш што се покажа за него?
Дека ги убива 30% од пациентите. Ама Фаучи сеуште го турка, чини 3000$.


А РЕАЛНО ИМА ЛЕК

Еве ќе го тргнам настрана Ивермектин, контроверзен е, иако јас го имам употребувано и добро се покажа за ковид.

Значи ова е пандемија на ДЕБЕЛИ. Она што никој не сака да му кажи на тие луѓе е дека нивните антитела не помагаат против ковид, се ствара една форма на ADE (antibody-dependent enhancement). Ниту прават антитела со вакцина, ниту ако се поболат можат да се справат со болеста.

Разбираш сега?

Значи има лек за се и тоа е практично без пари. Ова го зборуваме од лани. Нормално ниво на Витамин Д и BMI индекс на тежина под 30 и смртноста се намалува за 90% од корона.

Сега трета доза? Знаеш што се случува после втора доза на Фајзер?
Антителата кои ги прават мемориските Т клетики се послаби, после трета доза? За пенис не ги бива.

Затоа бустаат за да имаат луѓето заштите дури има антитела. Кога ќе снема антитела од вакцината, МЕМОРИСКИТЕ КЛЕТКИ ПРАВАТ ГОЛО МАДЕ НОВИ АНТИТЕЛА.

Еве ја студијата.

Плус како бонус ако се претера со вакцинирање, посебно на тие што прележале, можат да има направат immunity exhaustion.

Ова е сето наука и тоа без и да ги спомнам бројот на жртви од вакцините. Тоа е бонус.
 
Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.988
Во секој случај не подржувам било какви мерки против љуѓето кои не сакаат да се вакцинираат.
Извини што те цитирам, но конечно почна да преовладува разумот кај широката популација, а гледам и @SkimSkam престана да се инаети. Се надевам дека и членовите кои сметаат дека овие мерки се цивилизациска придобивка ќе ја увидат големата слика затоа што не се работи веќе за кршење на основните човекови права, туку за нешто повеќе.

До одредена мера сме еднакви (за препораките), но дали сме и за мерките? Овие мерки ја уништуваат економијата, а прва тоа ќе го осети онаа 1/3 од населението која живее во сиромаштија. Потрошувачка кошничка од месец до месец е во раст, одредени производи веќе имаат и двоцифрена инфлација, а трендот на платите (/социјалната помош) не може да го следи трендот на цените. Тоа е сериозен проблем. Ама лесно им е на докторите кои си се сладат со чоколади и зборуваат за мерки додека тој дел од населението јаде леб и супа.

Вториот сериозен проблем е буџетскиот. Данокот на добивка може да се одложи 3 години, односно загубата може да се пренесе на наредните 3 години. Голем дел од фирмите, пред сѐ оние кои работат со увоз-извоз се соочуваат со тешки загуби во однос на добивката која ја остварувале претходните години или работат со загуби. Тоа значи и намалени буџетски приходи, а расходите се во тенденционен раст.

Кај нас инфлацијата е увезена, сега за сега е во рамките на прогнозите, ама може да достигне и до 3%.

Третиот е реалната потреба од мерки, нивната логика и спроведување. Задолжителната вакцина на Комисијата пропадна, најавени се само чести контроли. Ама и во тие мерки нема присуство на елементарна логика пазари (без маски) со кафичи на отворено (без маски)! Молови на затворено (со или без маски) наспроти јавниот превоз (со маски)!

Ако има мерки, треба да важат за сите. Зошто? Затоа што сите сме преносители во речиси идентична мера, ефикасноста на вакцината е опадната по сите параметри (посебно на кинеските) и вакциналниот статус станува ирелевантен ако немаш примено бустер доза (која станува задолжителна во неколку држави во светот).

Верувај, и мене ми е дојдено прегу глава.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.186
Поени од реакции
18.000
Хистерија + расипан телефон = Мега Хистерија

Глеј ги нашиве глуперди.


1637999795936.png

500 пати бил позаразен, во суштина е 500% т.е. 5 пати позаразен.

Бонус главниот епидемилог на Јужна Африка вика дека прави полесни случаи од делта.


Битно сите странски медиуми под спонзорство на Бил и Мелинда фондација, имаат напишано 500% позаразлив, наместо само 5 пати. Појака е бројката, а и можи случајно вака да се пренеси грешно.

Како резултат имаш ова:

1638000179615.png
 
Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.693
Поени од реакции
12.100
Важно плакаа мајката на економијата.
Како со Авганистан и Нато, аман не ме бранете. Сега веројатно Африка е на ред за дилање лекови и делкање економија.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.186
Поени од реакции
18.000
Ај уште еден мит за вакцините појде у пенис.
Нема разлика во период на инфекција меѓу вакциниран и невакциниран. Тоа два дена пократко е глупост.

Results A total of 978 specimens were provided by 95 participants, of whom 78 (82%) were fully vaccinated and 17 (18%) were not fully vaccinated. No significant differences were detected in duration of RT-PCR positivity among fully vaccinated participants (median: 13 days) versus those not fully vaccinated (median: 13 days; p=0.50), or in duration of culture positivity (medians: 5 days and 5 days; p=0.29). Among fully vaccinated participants, overall duration of culture positivity was shorter among Moderna vaccine recipients versus Pfizer (p=0.048) or Janssen (p=0.003) vaccine recipients.

Conclusions As this field continues to develop, clinicians and public health practitioners should consider vaccinated persons who become infected with SARS-CoV-2 to be no less infectious than unvaccinated persons. These findings are critically important, especially in congregate settings where viral transmission can lead to large outbreaks.

 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Че кркамо карантин, вие што све бизниси кафичи, кафани, хотели тешко вас, па после тешко нас. Струјата двојно има да поскапи а ние тројно има да пропадниме.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.693
Поени од реакции
12.100
Ова од ракијата
Кавадарци и Валандово се меѓу високо вакцинираните.
Автоматски споено мислење:

За некои кои се чудеа и ја утнаа поентата на германецот Укулеле, еве други доктори кои објаснуваат за претераната релаксација по вакцина и прележаност, како и за нелогичноста на "мерките"

Затоа владината мерка „имунитет по прележување од 45 дена“ е ниту имунолошки, ниту епидемиолошки издржана.
Поради тоа и поради лажната слика на безбедност поради претходно прележаната болест или комплетна вакцинација никој не сака да носи маска или да држи дистанца. И ни се случува да во еден момент имаме една критична маса на асимптоматски вирусоносители без маски кои непречено го шират вирусот низ неимуна популација, која е приемчива за истиот, особено во затворени простори.
 
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
19.813
Поени од реакции
15.736


ова и кај нас го има, се е оставено на свеста на луѓето
Всушност еве Вакциниран си, позитивен си со брз тест од 300мкд, не си во изолација а симптомите се благи или ги немаш. Газдата нема да ти оправда отсаство од Работа ????
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.667
Па ако напраи ПЦР ќе иде у изолација без разлика на вакцина, незнам што е нејасно.

А грешно сум разбрал…генерално да у право е.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom