Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

C

CoolIris

Гостин
Многу добро ги посочи причините заради кои се врати вирусот во Македонија и заради кои сега пак ќе имаме полициски час (мислам ние каурите, а не повластените). Свака част.
Ај поштеди ме од муабетите за каури и Албанци плис. Темава сте ја претвориле во Каури и Албанци. И само тоа се вергла последните неколку страни. Национализам на нивоу.

Каур или албанец, ВМРО-вец или СДСМ - овец, што фајде? Вирусот е тука...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дај престанете да одиме оф топик па уште за нешто што не е ни држава туку некаква симулација,иако тие таму за овие овде Албанци се господа,ако на мајстор Хајро механичарот косата му падна од секирации случајно син му да не му донел Косоварка у куќа

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.030
Ај поштеди ме од муабетите за каури и Албанци плис. Темава сте ја претвориле во Каури и Албанци. И само тоа се вергла последните неколку страни. Национализам на нивоу.

Но, се чини дека вчера си слетала од Марс. Кризата не се врати ни ради викендици, ни ради шетање у парк.
Кризата се врати, заради двојните аршини на власта и утепаноста и шовинизмот на Албанците. Баш заради тоа. Не заради викендици или шетњи по парк.

Член од
22 март 2019
Мислења
234
Поени од реакции
552
Нема да коментирам за глупавиот карантин туку ке кажам случка од моето работно место.

Веќе "носиме" маски подолго време на работа ама 99 % ги носат неправилно чисто онака, некој дури и терат заебанција носат ги како кече ама завчера излезе наредба сите да ги носат како што треба или ке лапаш 20 евра казна на плата плус бонус 0 , за втор прекршок отказ од работа... Ете два дена никој не ја тргнал од лице .

Поентата ми е овој народ само стап и казна разбира , албанците затоа се курчат мора ригорозно казни за сите и закон да важи за сите , ако не џабе е да си играме држава.

C

CoolIris

Гостин
Но, се чини дека вчера си слетала од Марс. Кризата не се врати ни ради викендици, ни ради шетање у парк.
Кризата се врати, заради двојните аршини на власта и утепаноста и шовинизмот на Албанците. Баш заради тоа. Не заради викендици или шетњи по парк.
Кризата се врати заради мешањето политика и медицина. Во време на пандемија треба да се прави стратегија а не да се меша политика и да се биде националист ;).

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610

Боли кога за велигден не можеш да се видиш со фамилијата дасе скршиш со јајца, свеќа на терасати викаат да палиш. За бајрам и по ифтари куп луѓе, сега за задушница пак не можеш да отидеш да раздадеш за душа, макар и помеѓу своја фамилија.
Е боли бе душо.
Не, не се криви албанците. Убаво со пиша ти. Сдс и дпне се криви. И мене да ми е "дозволено" и јас ќе правам, и кур нема да ми чуе другите што ќе кажат. (Срамота е да се пожалам јас лично за мене, јебига си користев и јас доста изминативе 2 месеци).

Член од
26 април 2020
Мислења
57
Поени од реакции
83
Кризата се врати заради мешањето политика и медицина. Во време на пандемија треба да се прави стратегија а не да се меша политика и да се биде националист ;).
Кризата се врати поради немањето апсолутно никаква свест од страна на одреден дел од Албанците и тоа треба да се каже јасно и гласно, не треба да се крие.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Внатре се забранети.

И овој началникот на СВР ако седел исто таму, убав пенал за СДС, наместо мајмунот да земе лично на терен да излезе со тоа луѓето негови малце да прошета таму кај што треба, он седнал со Мицко стратегии прават.

C

CoolIris

Гостин
Кризата се врати поради немањето апсолутно никаква свест од страна на одреден дел од Албанците и тоа треба да се каже јасно и гласно, не треба да се крие.
А ние Македонците, безгрешни сме сите?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Вчера у Аеродром у Тренд растовараа цел камион овошје,зеленчук и други продуктити со надеж дека ке живне ситуацијата иако по 2-3 маси дали имаат гости,и сега на цел зијан што ги снајде кафичиве и кафаниве уште да им скапе храната да ја фрлат.Е тоа ти е у нетокму држава бизнис кога ке отвориш
Од сите луѓе на планетава Пеџа најде да го жалиш. Чочеците у Шпајз беа пред некој ден, исто негова кафана.

Пак ќе иде у Виетнам на одмор...ебаму „бизнисот“ со митење, дивоградби, лоша услуга и многу веројатно бедно платен персонал. Жали го ти.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Кој го направи тој автопат?Косоварите а?
Искрено не знам, али знам дека и кај нас промашениот автопат у Кичево Кинези го градеа, а Гранит беа подизведувачи, ако одиме на некаква поента.

Доста објекти во Скопје Албанци инвеститори ги имаат изградено, на градилишта се поретко слушам македонски јазик, а се почесто албански. Не ќе да се до толку неписмени колку што не не ебат два посто, иако тоа пишано у тема за корона делува ретардирано..

Член од
26 април 2020
Мислења
57
Поени од реакции
83
Апсолутно не. Ама ќе ти кажам едно нешто. Нема случај во кој некој Македонец којшто по позитивен тест одбивал секаква соработка со надлежните, кој одбивал епидемиолошка анкета за да не биде "издаица" откако собрал двеста луѓе на погреб на починат од вирусот.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.030
не сме
дали ти е познат поимот градација, степенување? Не верувам.

Хитлер е лош - уби милиони. Ама и ја сум лош, украдов мастика од продавница ко бев мал.
И двајцата сме исто лоши според тебе? Зашто тогаш никој ништо не збори за мене по учебниците?
Автоматски споено мислење:

Апсолутно не. Ама ќе ти кажам едно нешто. Нема случај во кој некој Македонец којшто по позитивен тест одбивал секаква соработка со надлежните, кој одбивал епидемиолошка анкета за да не биде "издаица" откако собрал двеста луѓе на погреб на починат од вирусот.
а колку Албанци има кои не се такви, да одбиваат да се тестираат, лажат и не почитуваат никакви препораки?
и дали има уопште?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.437
Внатре се забранети.

И овој началникот на СВР ако седел исто таму, убав пенал за СДС, наместо мајмунот да земе лично на терен да излезе со тоа луѓето негови малце да прошета таму кај што треба, он седнал со Мицко стратегии прават.
А кој плаќа казна, газдата на кафаната или и гостинот ???

Kajgana Shop

На врв Bottom