Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.440
Не сум гласал за ниеден,нити ќе гласам.Справувањево со ситуацијава е трагикомедично.Ама кога ќе прочитам на темава фанови на опозицијата што ругаат како се постапува ми се повраќа.Директно не почитување на мерките од претседателот на истата таа опозициона политичка партија.Башка што пред некое време исто така имаше непочитување на полициски час и идење во теретана за своја корист.
А сигурен сум и дека они да беа на оваа позиција ништо немаше да биде поразлично.
Бидете ми со здравје и останете ми со здравје :D
https://a1on.mk/macedonia/video-drama-na-boemska-kelnerite-ne-davale-inspekcijata-da-izvrshi-uvid-vo-kafeana-vnatre-bil-mickoski/
едно не ми е јасно.... сега кафаните се затворени ??
а имаше пред 10+ дена во Фактор слики од кафаната во Струмица, ни инспекција ни полиција а забранети кафеани беа???
еве и случка од Радовиш, ама полицијата дошла малку пред 22ч, не во попладневни часови...

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
Повеќе од 2 месеци бевме во карантин за џабе во 3-4 дена цела стратегија се распадна, сите нормални држави полека ја пребродија кризата. Нормалните држави се прилагодуваат и одат напред, ние се враќаме на почеток, ние не се сме нормална држава, не сме години наназад и нема да бидеме уште многу години нанапред.

Член од
18 јануари 2018
Мислења
334
Поени од реакции
246
Еве браќата го делат истото мислење како тебе, зошто сега ги напаѓаш за ширењето на вирусот ?
Zatoa $to mo4ana vlada imame kako i sekoga$ $to si glea samo za u kontoto vo banka, a ne odvojuva ni 10% za narodot, $to povekje gi privilegira malcinstvata vo zemjava otkolku svojot narod, ebate takvata drzhava i nivnite si izbori itd itd.. A za virusot ke viite site deka u slednite 2-3 nedeli pred nivnite mo4ani izbori ke skusat so brojkive i kje re4at deka go pobedile virusot
Mark my words

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.800
Не сум гласал за ниеден,нити ќе гласам.Справувањево со ситуацијава е трагикомедично.Ама кога ќе прочитам на темава фанови на опозицијата што ругаат како се постапува ми се повраќа.Директно не почитување на мерките од претседателот на истата таа опозициона политичка партија.Башка што пред некое време исто така имаше непочитување на полициски час и идење во теретана за своја корист.
А сигурен сум и дека они да беа на оваа позиција ништо немаше да биде поразлично.
Бидете ми со здравје и останете ми со здравје :D
https://a1on.mk/macedonia/video-drama-na-boemska-kelnerite-ne-davale-inspekcijata-da-izvrshi-uvid-vo-kafeana-vnatre-bil-mickoski/
Браво за мицко, у ситуација кога од политички аспект нив им одговараат работите такви какви што се, за да придобијат некои поени, он ова го прави.
Сега ги имаш сите медиуми, интернет фаци и слично, блиски до власта односно сдс, кои ќе бомбардираат со оваа вест, едноставно пенал за нив и идеална прилика и моментум за да колку толку се сврти вниманието на јавноста од онаа фактичка состојба која у моментов е ЛОША.
Доволен показател за ова е што од владата закажаа ебана вонредна прес конференција пред ебаната боемска каде ќе збори раководителот на инспекцискиот надзор.

Еј, вондреден прес зашо мицко дерел бифтек у затворен простор у кафана. :)) Mу ебам тоа фризурата со боцки да му ебам. Иди у седиште на партија, дискутирај моментална ситуација, сликај се на фејсбук, вади пресови по медиуми, нека глеа народ дека тераш опозициска работа у овие моменти, а не на ден каде имаш над 100 заболени, ти у кафана со 10 души, внатре, тотално контра све ебано што е пропишано и притоа им местиш пенал на овие за да не мора ни да спинуваат за да одвлекуваат внимание, ова им дое ко џокер у покер.

п.с. Oвие од инспекцијава седеле надвор 2 саати, мицко излегол, после 2 саати, им рекол абе до вц бев. True story. :pos: :pos: :pos:

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.038
Они за време на епидемијава, у ствари ништо не праеја освен што се закануваа, ја ширеа епидемијата, но го спречуваа нејзиното сузбивање (одбиваат да се тестираат, лажат и сл.).

оноа, баш најдолно и најидиотски што може
свест на ниво на парамециум

Прво реисот се закани дека ако не му се дадат пари, ќе направел Бангладеш тука.
Потоа истиот се закани, дека мора, за разлика од Велигден, Бајрам да биде олабавен и го одби предлогот на владата, па од владата мораа да му попуш(т)ат.
После оној од Штип или Велес, се закани со џихад.
А сега Османи се закани дека ќе не снајдело полошо од корона, ако сме ги спречиле ифтарските возобновувања на епидемијата.

Какви ретарди еј, они се посебни за нив не важи епидемија. Викам ја, има луѓе кои посакуваат ебола да беше.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.806
Поени од реакции
11.784
Што проклето племе ли ќе беше, абе одат против државата дури и кога се работи за нивно добро. :facepalm:
Ако треба ќе дозволат да им умре мајка, татко, чичко и тн, ама битно инат на каурот да му направат.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Иначе, ова е гејм планот дефинитивно, кој сака сака, кој не не.

1. Земаш изборно ливче
2. Покриваш со раката СДСМ/ВМРО
3. Заокружуваш рандом шо е преостанато (македонска партија because федерализација)
4. Му киниш 10-15 пратеници
...
5. Наредни избори repeat помасовно и ги одебуваш за навек

Само масовно следење на чекориве погоре, иначе и со 5% излезност ќе си направат влада едните или другите.
Пак учк на власт ќе остане, како и да свртиш.

@puno
шпуњо, какво културолошко ниво покажавте, цел свет ви се восхитува....
Не би праел компарации со добиток, фекалии, полови органи за да не им ги повредам чувствата на добитокот, фекалиите и половите органи...

Ќе преседам уште осум продужени карантини дома, само до последен да ве фати.

Член од
18 јануари 2018
Мислења
334
Поени од реакции
246
More da im ebam plemeto gnasno, i voa ebanava drzava, barem narodov sho preostanal neka ne se blamira neka ne glasa na izbori, naravno tuka ne vazhat dzabolebo administrativcite...
Ne sum simpatizer na partii, ali bolje mickovski neka e na vlast dokolku se slu4at posranive izbori, negoli noa kopileno nakazana murtinska so nikakva kultura na izrazuvanje

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Каква е моменталната состојба на границите? Дали уште те тераат да потпишеш изјава дека нема да се вратиш во земјава во следните 3 месеца?
Не знам каква е, ама дали некој би имал разумно објаснување на се почеста појава на возила со странски таблици низ град?
Соседните држави најчесто, амс и по некоја од Австрија, Франција, Германија...
Ај овие можда се увоз , за продажба, сеедно, ама првава група?:несвест:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Вчера у Аеродром у Тренд растовараа цел камион овошје,зеленчук и други продуктити со надеж дека ке живне ситуацијата иако по 2-3 маси дали имаат гости,и сега на цел зијан што ги снајде кафичиве и кафаниве уште да им скапе храната да ја фрлат.Е тоа ти е у нетокму држава бизнис кога ке отвориш

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Член од
25 март 2012
Мислења
8.602
Поени од реакции
5.227
Пак учк на власт ќе остане, како и да свртиш.

@puno
шпуњо, какво културолошко ниво покажавте, цел свет ви се восхитува....
Не би праел компарации со добиток, фекалии, полови органи за да не им ги повредам чувствата на добитокот, фекалиите и половите органи...

Ќе преседам уште осум продужени карантини дома, само до последен да ве фати.
Намерно сме го правеле ова, за федерализација.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.440
Не знам каква е, ама дали некој би имал разумно објаснување на се почеста појава на возила со странски таблици низ град?
Соседните држави најчесто, амс и по некоја од Австрија, Франција, Германија...
Ај овие можда се увоз , за продажба, сеедно, ама првава група?:несвест:
сега имааше на ТВ...се уште МКД е затворена, само наши државјани може да влезат ама само со валиден негативен тест или ако немат правец во Карантин... А џабе Србија ПУШТА, ако влезиш таму кога ќе се враќаш го еба ежот

Kajgana Shop

На врв Bottom