Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.576

алоооо Груби!
а Ујгурите? кој ги ебе а?

фатва само за вакви

ехмулидајлулах

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Рано било, гомна неписмени, а за кафани да работат до 23.30 не е рано.
А што ти ви менува тоа,зар некој носи маска на отворен простор? Јас само на пазар кога влагам ја ставам на отворено,со стотици џандари сум се узминал без маска на отворено никој ништо не ми рекол

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
загледувам џандар незгодно ми паѓа го глеам и него незгодно, идеме на пешачки на раскрсница, ја вади маската става свирче и почиња да дува регулира собраќај.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А што ти ви менува тоа,зар некој носи маска на отворен простор? Јас само на пазар кога влагам ја ставам на отворено,со стотици џандари сум се узминал без маска на отворено никој ништо не ми рекол
И јас не ја носам на непрометни улици и во природа, ама не нервира стално да ми виси над глава потенцијално да ме препадне некој полицаец да ми пише глоба.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.939
Поени од реакции
8.297
Никако не можам да разберам зошто мора да се фотографираат додека се вакцинираат и тоа да се објави на социјални мрежи? Се фоткаат во моментот додека иглата е бцната во рамо.

И ако не се објави на социјални мрежи тоа ќе ви пораснат опашки?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Целта е да се искористи секој момент за да се застане пред камера. Бесплатен медиумски простор. Правилото е "ако нема медиуми, не се случило". Само изгледа не сфаќаат дека народот не сака да ги гледа.

Одредени политичари не се вакцинираат јавно, а одредени се лепат пред камерата и кога не треба. Посебно кога организираат хуманитарни акции. Ајде, аргументот им е промоција на истата, но може да биде и "видете колку сум хуман/а". Не треба да го окупираат секој сегмент ни во секојдневниот живот на човекот, а уште помалку да ги има во секоја можна рубрика по весниците. :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.913
јавното вакцинирање би го охрабрил у овој случај, за овој народ тоа му треба. Сите се завеани со прикаските дека некој ќе ги чипира или дека вакцината ќе ги убие. А реалноста е сосема поинаква. Нема ништо страшно. Една инекција да ти дадат десет пати више ќе те боли него вакцината.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не знам дали некогаш си видел чипирање и каква игла е потребна за истото! Не може низ тоа игличе со кое те боцнале денес да помине чип. Плус тука е вијалата на Фајзер каде се вадат по 6 дози! Крајно глупава теорија. Далеку од тоа дека сите се плашат од теориите на заговор.

Ако шансите да починам се скоро 0% и шансите да го поминам асимптоматски или како обичен грип се релативно големи, нема да се вакцинирам. Проблем е што лицата над 60 години рипаат термини.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.913
Не знам дали некогаш си видел чипирање и каква игла е потребна за истото! Не може низ тоа игличе со кое те боцнале денес да помине чип. Плус тука е вијалата на Фајзер каде се вадат по 6 дози! Крајно глупава теорија. Далеку од тоа дека сите се плашат од теориите на заговор.

Ако шансите да починам се скоро 0% и шансите да го поминам асимптоматски или како обичен грип се релативно големи, нема да се вакцинирам. Проблем е што лицата над 60 години рипаат термини.
штетата што ја прави короната е далеку поголема, мава на плуќа, прави згрутчување на крвта. Којзнае колку време на тие што прележале ќе им треба тоа да го дотераат у нормала. Така да, да прележиш корона пре него да се боцнеш мислам дека не доаѓа у предвид, ако ги ставиш тие две опции на вага и мислиш логички.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
штетата што ја прави короната е далеку поголема, мава на плуќа, прави згрутчување на крвта. Којзнае колку време на тие што прележале ќе им треба тоа да го дотераат у нормала. Така да, да прележиш корона пре него да се боцнеш мислам дека не доаѓа у предвид, ако ги ставиш тие две опции на вага и мислиш логички.
Дали кај сите доаѓа до згрутчување на крвта? Најголемиот дел од случаите се асимптоматски односно луѓето кои прележале Корона всушност и не знаеле дека имаат Корона.

Ти набројуваш можни симптоми. Но никој на никого не му брани да се вакцинира (сем Тенеке на својата ќерка). Вакцини има и ќе има, кампања има, па и релативно голем интерес. Гледаш и дека не ги напаѓам вакцините.

Сеење страв и спинување со теории на заговор, тоа ви е стандард ("сите ќе умреме"). Треба превенција на оние кои секојдневно ни умираат. Баш тие пружаат најмногу отпор. Нема да биде лошо во кампањата да биде вметнат и некој говор на Тито. :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.913
Дали кај сите доаѓа до згрутчување на крвта? Најголемиот дел од случаите се асимптоматски односно луѓето кои прележале Корона всушност и не знаеле дека имаат Корона.

Ти набројуваш можни симптоми. Но никој на никого не му брани да се вакцинира (сем Тенеке на својата ќерка). Вакцини има и ќе има, кампања има, па и релативно голем интерес. Гледаш и дека не ги напаѓам вакцините.

Сеење страв и спинување со теории на заговор, тоа ви е стандард ("сите ќе умреме"). Треба превенција на оние кои секојдневно ни умираат. Баш тие пружаат најмногу отпор. Нема да биде лошо во кампањата да биде вметнат и некој говор на Тито. :)
не гледам како би се извела масовна вакцинација без закон. И Тито да го турат џабе. Ок е народот да има избор, ама тука не заслужува. Мора да се изгласа закон сите над 18 да се боцнат, иначе ќе мрееме. И ја иако сум вакциниран ќе морам да носам маска ради ојлиња што не сакаат да се боцкаат. Тоа го гледам како едиствен излаз од ситуацијата.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
не гледам како би се извела масовна вакцинација без закон. И Тито да го турат џабе. Ок е народот да има избор, ама тука не заслужува. Мора да се изгласа закон сите над 18 да се боцнат, иначе ќе мрееме. И ја иако сум вакциниран ќе морам да носам маска ради ојлиња што не сакаат да се боцкаат. Тоа го гледам како едиствен излаз од ситуацијата.
Така е! Готови сме! :D

Никаде нема такви закони, сем во онаа тоталитаристичка Израел. А нема да се донесе таков закон за вакцина која ствара имунитет 6-8 месеци! Сега тоа било по антитела, а не по тт! Супер.

Ако вакцината ти креира безбедност, не знам зошто си загрижен. А маските, колку што знам, на сила се и во Израел во затворен простор.

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
Повеќето во нашата средина несвесно нанесуваат голема штета врз луѓето кои патем читаат следаат .... На фејсбук групи.. Несфатливо ми е кој кuр потребата да даваат стручни мислења за работа непозната и на мене и барем на голем дел од луѓето.. при било која прилика вакцинирајте се ..

Kajgana Shop

На врв Bottom