Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Dom

Член од
17 ноември 2020
Мислења
21
Поени од реакции
21
ако сакаш во кратки црти...што треба да се направи и исполни за да се вакцинираш во Србија? Вероватно е објаснето поназад на темава, но читам све...на неколку дена ја гледам темава
Моментално освен српски број кај што ке ти стигне порака ништо друго не треба.Иначе у март беше запрено слободното пријавување за странци и ,мораше држјавјанство и лична карта нивна да имаш.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
27.718
Јас не се пријавив, го пријавив само татко ми бидејќи јас го прележав па да не трошам џабе вакцина :)
Кога прележа? Антитела праеше? Ако немаш, ќе фатиш пак после ~6 месеци од прележувањето.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.418
Поени од реакции
30.001
ако сакаш во кратки црти...што треба да се направи и исполни за да се вакцинираш во Србија? Вероватно е објаснето поназад на темава, но читам све...на неколку дена ја гледам темава
Ние аплициравме на 05.02 како странски државјани без престој во РС.....со број на пасош.
Апликација на https://imunizacija.euprava.gov.rs/#
....внесуваш податоци и задолжително Српски мобилен.....и еве денеска не повикаа цела фамилија....за во недела сме сите....во различни термини....разлика во некој саат

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Кога прележа? Антитела праеше? Ако немаш, ќе фатиш пак после ~6 месеци од прележувањето.
Јули, во Октомври сум имал пак контакт со вирусот не го ни осетив, знам за контактот бидејќи имав антитела 8,2 Igm, додека 2,2 Igg.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.471
Поени од реакции
41.950
Ауу колку си бил неписмен на темава.
:facepalm:
Вакцината штитела од мутации :pos: .
Бафра, ти си ми омилено сребре. Не те ваќа корона тебе, не се секирај, во бункерот си безбеден.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.308
Поени од реакции
24.441
Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.639
Поени од реакции
1.240
После ова очигледно е дека ќе може да се оди во Србија на вакцинација веќе, но само со АЗ очигледно додека не ги потрошат. Вие што ќе одите пишете се што и како, благодариме однапред.
Bratuced mi denes otide u belgrad so zena mu i tatko i. Bez nikakvo prijavuvanje rezervacii, zapalija kola sabajle, direkt belgrad , moze li da se vakcinirame, moze ama so AZ.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.148
Поени од реакции
3.384
Ало, спамери, доста спамате, овој пишал
Прегледај го приврзокот 289403
Поклон од Србија 8000 и кусур
Поколон од руски амбасадор 3000
Поклон од ЕУ 24000
Влада на Северна 0(зеро)

Од утре штапските ботови има да се вклучат јако на темата (им треба време да се искоординираат на ваков неочекуван настан).

Сега да го видеме Ж'миц дали нема да се попишува кога ќе ги вакцинираат сите попишувачи.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.216
Поени од реакции
18.143
Поклон од Србија 8000 и кусур
Поколон од руски амбасадор 3000
Поклон од ЕУ 24000
Влада на Северна 0(зеро)

Од утре штапските ботови има да се вклучат јако на темата (им треба време да се искоординираат на ваков неочекуван настан).

Сега да го видеме Ж'миц дали нема да се попишува кога ќе ги вакцинираат сите попишувачи.
Овие се од ковакс и се купени.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.714
Поени од реакции
2.223
Овие од власта и од Собрание забегаа одамна, ама и народов почна да забегува. Ајде на форумов не гледам дека меѓусебно народот се обвинува за тоа кој го шири вирусот. Гледам на други социјални платформи фрчат навреди и дека поради дел од народот кој бил стока се ширел вирусов. Иако власта во голема мера е виновна за ситуацијата, народов пак меѓу себе очи ќе си вади. Никогаш нема памет да ни дојде. Инаку министеров во Собрание кажа до почеток на месец Април ќе стигнеле вакцините. Ама не кажа која година. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom