Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
уште еден антивакс, колку ли ве има, само за дамблдор и бафра знаев до денес али гледам дека сте бајаѓи
Не сум антивакс, напротив сум примил доста вакцини. Едноставно не гледам причина да се вакцинирам со вакцини кои се форсирано произведени и за кои секојдневно се информираме за ризиците и нусефектите кои ги предизвикуваат. А башка и еве колку време помина а сеуште се откриваат мутации на вирусот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.255
Поени од реакции
42.998
Не сум антивакс, напротив сум примил доста вакцини. Едноставно не гледам причина да се вакцинирам со вакцини кои се форсирано произведени и за кои секојдневно се информираме за ризиците и нусефектите кои ги предизвикуваат. А башка и еве колку време помина а сеуште се откриваат мутации на вирусот.
епа за тоа е вакцината бе бате, да те заштити од мутациите, ти мислиш за секоја мутација ќе прават посебна вакцина?

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
Не сум антивакс, напротив сум примил доста вакцини. Едноставно не гледам причина да се вакцинирам со вакцини кои се форсирано произведени и за кои секојдневно се информираме за ризиците и нусефектите кои ги предизвикуваат. А башка и еве колку време помина а сеуште се откриваат мутации на вирусот така да и ефективноста на сите овие вакцини останува во прашање..
Автоматски споено мислење:

Не сум антивакс, напротив сум примил доста вакцини. Едноставно не гледам причина да се вакцинирам со вакцини кои се форсирано произведени и за кои секојдневно се информираме за ризиците и нусефектите кои ги предизвикуваат. А башка и еве колку време помина а сеуште се откриваат мутации на вирусот така да и ефективноста на сите овие вакцини останува во прашање..

епа за тоа е вакцината бе бате, да те заштити од мутациите, ти мислиш за секоја мутација ќе прават посебна вакцина?
Точен си бате ама за да се произведе една ефикасна вакцина потребни се од 2 - 5 години и многу истражување. А не само неколку месеци.

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Вакцината е за да те ЗАШТИТИ од вирусот, без разлика на неговите мутации,
сега било која вакцина не штити од сите можни мутации, кај некој излегоа претпоставки дека ја згрутчувала крвта итн.

Во секој случај можеби е подобро постарите да примат било каква вакцина, колку толку ќе и ја намали смртноста, додека ние младите со ваква никаква смртност не треба воопшто да се грижиме за вирусот.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
на 1 март го пријавив таткоми за вакцина, денеска ми стигна меил дека вакцинацијата му е закажана за во недела, малку чудно е што го пријавив во Врање тие ми закажаа во Београд, го пријавив за руската, америчката и кинеската вакцина, тие го ставиле на ред за Астра Зенека...
Друго, вчера по медиумите зборуваа во Србија само со неегативен ПЦР тест, денеска на граница пуштале така...

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
на 1 март го пријавив таткоми за вакцина, денеска ми стигна меил дека вакцинацијата му е закажана за во недела, малку чудно е што го пријавив во Врање тие ми закажаа во Београд, го пријавив за руската, америчката и кинеската вакцина, тие го ставиле на ред за Астра Зенека...
Друго, вчера по медиумите зборуваа во Србија само со неегативен ПЦР тест, денеска на граница пуштале така...
Таму сме другар......без разлика кој каде се пријавил.......за странци е во Белград......Саем, Хала 3 (таа е за нас резервирана викендов).

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Таму сме другар......без разлика кој каде се пријавил.......за странци е во Белград......Саем, Хала 3 (таа е за нас резервирана викендов).
Да, сега и тетка ми кажува исто им стигнала порака и на нив за во Београд.

Инаку пријател пред месец дена се вакцинираше во Врање со Спутник, ова е сигурно некоја нова измена.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Да, сега и тетка ми кажува исто им стигнала порака и на нив за во Београд.

Инаку пријател пред месец дена се вакцинираше во Врање со Спутник, ова е сигурно некоја нова измена.
Сите сме со АстраЗенека......без разлика кој со што е пријавен (ние во фамилија бевме пријавени со Синофарм и Спутник).....во СМС-от и мејлот си пишува АстраЗенека. Идеме!
Инаку се јавив на ГП Прешево.....со гаранција е слободен влезот во Србија за нас.
Се гледаме во Белград! :jeeee:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Ауу колку си бил неписмен на темава.
:facepalm:
Вакцината штитела од мутации :pos: .

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.356
Поени од реакции
7.120
Сите сме со АстраЗенека......без разлика кој со што е пријавен (ние во фамилија бевме пријавени со Синофарм и Спутник).....во СМС-от и мејлот си пишува АстраЗенека. Идеме!
Инаку се јавив на ГП Прешево.....со гаранција е слободен влезот во Србија за нас.
Гејтс лајк дис

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.475
ако сакаш во кратки црти...што треба да се направи и исполни за да се вакцинираш во Србија? Вероватно е објаснето поназад на темава, но читам све...на неколку дена ја гледам темава

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.543
Поени од реакции
2.908
После ова очигледно е дека ќе може да се оди во Србија на вакцинација веќе, но само со АЗ очигледно додека не ги потрошат. Вие што ќе одите пишете се што и како, благодариме однапред.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Јас не се пријавив, го пријавив само татко ми бидејќи јас го прележав па да не трошам џабе вакцина :)

Kajgana Shop

На врв Bottom