Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.440
Поени од реакции
7.816
Море @Bafra оти бе вака на Флорида :pos:
Епа да не ги наполнат фрижидерите за кои ти претходно лажеше дека биле преполни. :toe:

Туку се одлучи ли за имунитетот, или сеуште си во дилема, трилема... ќе го имаме ли со вакциниве! 100% имунитет се стекнува по природен пат или со вакцини! Вакцинираните ќе го пренесуваат на почеток или... како против другиве болести, вакцинираните не го пренесуваат, а со овој не е така :toe:

Не ви се исполнија прогнозите за Шќиптариве дека ќе ги десеткува, оти не почитуваат ниедна мерка ... Чудно.

За Бетмен ниту се знае од кога е во ЕУ (според некои го имало уште во март 2019) ниту како се пренесува, ниту како функционира, ниту како мутира, всушност ништо конкретно не се знаело, ама бил многу чурук, опасен и сега за сега според доктор Фаучи смртност е 0.2%.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Британски Економист наведува дека колку и да се мрачни бројките на умрените од коронавирусот кои светските влади секојдневно ги објавуваат, бројот на умрените од ковид-19 може да е уште поголем.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.475
Поени од реакции
24.215
Не ви се исполнија прогнозите за Шќиптариве дека ќе ги десеткува, оти не почитуваат ниедна мерка ....
Abe gi desetkuva kako ne samo problemot e sto povekje se mnozat otkolku sto mozi virusot da gi desetkuva pa ne e taka ocigledno. Vprocem ke vidis sega na popisot, ne samo sto ne se desetkuvaa tuku i se nakotija :toe:.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
ТАГА ДО НЕБО: Денеска ненадејно почина младата Верица Зафироска- самохрана мајка на 3 мали деца

Почина денес, попладнево, на само 38 години. Ненадејно и одеднаш, во својот дом во Тетово. Пред 2 – 3 месеци преживеа ковид.
Непотврдено, починала од тромб, од згрутчување на крвта, ама тоа ќе го потврдат и утврдат лекарите.

преашање е дали имала пари да праи димери и да купува хералте....

всушност на помладите не ни им кажуват да проверуваат...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
ТАГА ДО НЕБО: Денеска ненадејно почина младата Верица Зафироска- самохрана мајка на 3 мали деца

Почина денес, попладнево, на само 38 години. Ненадејно и одеднаш, во својот дом во Тетово. Пред 2 – 3 месеци преживеа ковид.
Непотврдено, починала од тромб, од згрутчување на крвта, ама тоа ќе го потврдат и утврдат лекарите.

Ова е негрижа на матичниот.

Мој роднина на слична возраст на 38 години матичниот му даде да провери димери одма после прележување на Корона и му даде терапија за тоа оти му беа многу покачени.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.440
Поени од реакции
7.816
Abe gi desetkuva kako ne samo problemot e sto povekje se mnozat otkolku sto mozi virusot da gi desetkuva pa ne e taka ocigledno. Vprocem ke vidis sega na popisot, ne samo sto ne se desetkuvaa tuku i se nakotija :toe:.
А можеби поради вирусот се множат. Имаше пред неколку месеци, дека ковид почнал да ги напаѓа мадињата, па може ги тера на :sekcza:

Знаеш овој е чурук вирус не се води според природните закони, па на сите органи може да предизвика проблеми, не е како стандардните, посебена бактерија / вирус за посебна болест/ орган. Овој е виновен за се и сешто. Се што ќе ти текне, слободно кажи Бетмен е виновен и никој нема да контрира.

Никогаш ништо не си разбрал, па нема ни сега :)

И да ти повторам, нема да помогни. Така да терај си со умот што си го имаш.
А баш сакав да прочитам што заклучи за имунитетот. :( Ај кога нема да си во дилема, слободно информирај не.

Ти сам не се разбираш, затоа и пишуваш контрадикторни постови, успат шириш страв, наивно верувајќи на медиумите. Се извинувам за прееска што пишав дека лажеш, бидејќи ти си излажан / изманипулиран.
Тешко е да прифатиш дека некој те манипулира, па терај си со умот и секој со своја среќа.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
А баш сакав да прочитам што заклучи за имунитетот. :( Ај кога нема да си во дилема, слободно информирај не.
За имунтетот веќе кажав, ама ај еве само за тебе, ако си ги прележал ич пенис да не те боли терај си го животот.

Дур не дојди Бразилскиот на есен/зима.

Ако не си ги прележал, тогаш си имаш ум, начитан си, знаеш што треба да правиш. Јас ќе се вакцинирам ако те интерсира тоа, ако имам прилика се разбира.

Дури сум спремен да платам до 200 еу за фајзер ако ја донесат приватните клиники, за да не се заебавам.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
690
Поени од реакции
671

Жално, ја познавав. Сакам да кажам дека и овој случај е од официјално статистички од оздравените, а всушност се само т.н. „негативизирани“ , а кои со последиците од вирусот и понатаму се борат со месеци. Јас лично знам за 6 случаеви во Тетово кои починаа по 2 месеци претжно од срцеви и мозочни удари по оздравувањето, едниот дури 3 дена по официјалното од министерството за здравство „оздравување“, можеби и тука се крие разликата на бројката меѓу официјално починатите од корона за 2020 и поголемиот број на починати за 2020 во однос на 2019 година. Уште еден пример е и внук ми (7 годишен), кој го прележа вирусот на нозе без никакви симптоми за да по 1-2 месеци добие како резултат на пост ковид компликации васкулитис (воспаление на крвните садови), и веќе се бори месец дена со болеста и лежи во болница, со тешка терапија од кортикостероиди.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
Туку има една важна работа, може треба во главната тема за Ковид, ама еве тука :
Кога ќе прележиш Ковид, те бришат од изолација и те внесуваат во списокот на оздравени.... ДОКУМЕНТ ЗА ТОА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОБИЕ
Матичната кажува 6 МЕСЕЦИ ПО ПРЕЛЕЖУВАЊЕ на КОВИД НЕМАШ ПРАВО ДА СЕ ВАКЦИНИРАШ !!!!!
Од друга страна излегуват информации дека по 3 месеци од прележување се заразуваат со Ковид, па имаше пред ден два Препукување дека нашето здравство е неспособно да утврди кој ПРЕЛЕЖАЛ Ковид !!!!!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Еве еден од тие што @мкд владе ги плука на секој чекор, шофер во брза помош.
Ако некој можи да помогни.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.475
Поени од реакции
24.215
Еве еден од тие што @мкд владе ги плука на секој чекор, шофер во брза помош.
Ако некој можи да помогни.

I sto so toa deka bil sofer vo brza pomos. Ako bese sofer vo brza posta da go ostajme da umri. So ti e muabetot vsusnost?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
I sto so toa deka bil sofer vo brza pomos. Ako bese sofer vo brza posta da go ostajme da umri. So ti e muabetot vsusnost?
Тебе ти е тој муабетот 'сам си ја одбрал професијата и нема што сега да ги жалиме'
Т.е. пенис те боли за сите во здравството.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.475
Поени од реакции
24.215
Тебе ти е тој муабетот 'сам си ја одбрал професијата и нема што сега да ги жалиме'
Т.е. пенис те боли за сите во здравството.
I? Kao velev pa posle smeniv mislenje pa me tagna da me potsetis ili so ti bese poentata? Velev, velam i ke recam. Toa mu e rabota, a sekoja rabota si ima rizik koj idi so nekoja profesija. Neznam tuka sto ne ti e jasno no sepak na mislenje sum deka tebe konkretno mi te cesa gazeto i si baras belja otkolku deka imas nekoja poenta.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
I? Kao velev pa posle smeniv mislenje pa me tagna da me potsetis ili so ti bese poentata? Velev, velam i ke recam. Toa mu e rabota, a sekoja rabota si ima rizik koj idi so nekoja profesija. Neznam tuka sto ne ti e jasno no sepak na mislenje sum deka tebe konkretno mi te cesa gazeto i si baras belja otkolku deka imas nekoja poenta.
Баш напротив знам дека не смени мислење и затоа те тагнувам. Гледам и натаму исто си мислиш, па не знам што те изнервира толку муабетот мој.

Kajgana Shop

На врв Bottom