Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.443
Поени од реакции
7.816
Имаш податоци, ама не сакаш (не ти оди во прилог) да ги побараш. Бројот на починати е далеку над просекот. Колку се директна, а колку индиректна последица, не знам, а мислам дека никој не знае. Факт е дека за 11 месеци од 2020 година е надминат годишниот просек, воедно е поставен црн рекорд во бројот на починати. Кога ќе се додаде бројката од декември разликата ќе биде драстична. И не заборавај дека смртноста нагло се зголеми од јуни, порано беше потпросечна. Значи за последните 6 месеци е далеку над просекот.

Луѓе со години се во затвор, без некоја физичка активност, под стрес и страв, па не умираат така лесно. Инаку затворите ќе беа празни.
Замисли баш после карантините, бројката порасна, иако нели температурата требаше да го намали влијанието на Бетмен. :cautious:

За 2020 бројот на вкупно починати, колкав е повеќе од 22.000 ли е .... Ако си напишал претходно, не сум видел. Тоа дали мене ми иде во прилог или не, е тотално небитно, бидејќи немам никакво влијание во носење на одлуки :D

Компарацијава со затворот ти вришти, има толку фактори што не си ги зел, што или намерно пробуваш да спинуваш или слабо анализираш.
Но штом за тебе тие што се во затвор се нормални, здрави особи, без последици на нивното понатамошно здравје, тогаш јасно е зашто не гледаш проблем во губење на правото на слободно движење.
Јбг комунизмот постоел, постои и ќе постои баш поради желбата на самите луѓе, не поради елитата.

D

Deleted member 12196

Гостин
Замисли баш после карантините, бројката порасна, иако нели температурата требаше да го намали влијанието на Бетмен. :cautious:

За 2020 бројот на вкупно починати, колкав е повеќе од 22.000 ли е .... Ако си напишал претходно, не сум видел. Тоа дали мене ми иде во прилог или не, е тотално небитно, бидејќи немам никакво влијание во носење на одлуки :D

Компарацијава со затворот ти вришти, има толку фактори што не си ги зел, што или намерно пробуваш да спинуваш или слабо анализираш.
Но штом за тебе тие што се во затвор се нормални, здрави особи, без последици на нивното понатамошно здравје, тогаш јасно е зашто не гледаш проблем во губење на правото на слободно движење.
Јбг комунизмот постоел, постои и ќе постои баш поради желбата на самите луѓе, не поради елитата.
Не, не порасна бројката после карантините, туку нагло порасна од крајот на септември. А тогаш карантин немаше. Повторно спинуваш и даваш неточни податоци.

За бројот на починати ти напишав податоци, зошто не читаш повнимателно? Или тебе ти иде во прилог да ги изнесуваш податоците во искривена форма.

Компарацијата со затворот е добра, дури предобра. Години се во прашање наспроти неколкудневен карантин. Ако мислиш дека од неколкудневна физичка неактивност некој ќе полуди, немам коментар. Тој мора да е во фаза на душевно пропаѓање.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Нови студии од Израел покажуваат дека вакцината на Бионтех/Фајзер го намалува пренесувањето на вирусот од вакцинирани за 89%.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.443
Поени од реакции
7.816
Не, не порасна бројката после карантините, туку нагло порасна од крајот на септември. А тогаш карантин немаше. Повторно спинуваш и даваш неточни податоци.

За бројот на починати ти напишав податоци, зошто не читаш повнимателно? Или тебе ти иде во прилог да ги изнесуваш податоците во искривена форма.

Компарацијата со затворот е добра, дури предобра. Години се во прашање наспроти неколкудневен карантин. Ако мислиш дека од неколкудневна физичка неактивност некој ќе полуди, немам коментар. Тој мора да е во фаза на душевно пропаѓање.
Добро, знам дека со годините фаќа склероза, ама дека и ќе се глупира човек не сум знаел.
Дај сеа одлучи си септември или :
. И не заборавај дека смртноста нагло се зголеми од јуни
Немам потреба да спинувам, јас уште во април пишував дека смртноста втора половина ќе биде многу поголема, дека причина нормално ќе биде Бетмен. Баш ќе е интересно следниве периоди, особено од 2022, тогаш којзнае на каков сој ќе се повикуваат

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
А колку е тоа олку.... Повеќе ли е од претходно, колку повеќе...
Колку од тие олку се директна последица од Бетмен... кај нас нели кажаа дека и во сообраќајка да загинел, ако имал позитивен тест, го ставале кај умрени од ковид.

Овие комбинации, затворен дома, без физичка активност, без свеж воздух, под стрес, страв, не функционирање на здравството итн сигурно се за поздрав и подолг живот. Имунитетот така функционира, нели Тенеке...
Други нарекува абдали, Нобеловци нарекуваше неписмени биле, а во 2020 почна да се информира за имунитетот :tapp:
Глеам некако не си во тек со времето. Теретаните се отворени од јули( мада на кој му беше до вежбање, забраните му имаа минимално влијание), ограничување на движење нема од летото(и тогаш никој не беше врзан дома), во случај да си од Скопје свеж воздух е нешто за што се раскажува со години.

Чисто онака колку да си up to date.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Австриски инфектолог вели.....Руската вакцина Спутник В е како калашников......едноставна, робусна, ефикасна. Предноста е во тоа што....се употребуваат два различни вектори од вирусот во првата и втората доза.....со што се појачува нивото на заштита.
Заштита од инфекција......до 91,6%.....и целосна заштита од тежок облик на болеста.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Нови студии од Израел покажуваат дека вакцината на Бионтех/Фајзер го намалува пренесувањето на вирусот од вакцинирани за 89%.

Би бил изненаден кога ова не би било точно. Во секој случај, браво за евреите. На време си завршија работа.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.443
Поени од реакции
7.816
Глеам некако не си во тек со времето. Теретаните се отворени од јули( мада на кој му беше до вежбање, забраните му имаа минимално влијание), ограничување на движење нема од летото(и тогаш никој не беше врзан дома), во случај да си од Скопје свеж воздух е нешто за што се раскажува со години.

Чисто онака колку да си up to date.
Фала фала, ама од тебе информации со резерва човек треба да ги зема. Тврдеше дека здравството функционирало цело време, а сите знаеме дека не беше така.

Баш би сакал повторно од март па до мај да ни опнат мерки, нели за наше добро, сепак новите соеви не се зафкранција :anco:

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Што се изџвака бе, и ти и тој сте невидени абадали. Значи @gigovit е во право за PCR тестовите, бројките се напумпани затоа што има грешки во процесот на тестирање со PCR.

Но и ти и тој сфаќате што значи тоа?
И шо ми одговори абдали дека сме ово оно нишо поврзано тежок пациент си, магла сееш со години барем да те плаќаат

D

Deleted member 12196

Гостин
Добро, знам дека со годините фаќа склероза, ама дека и ќе се глупира човек не сум знаел.
Дај сеа одлучи си септември или :

Немам потреба да спинувам, јас уште во април пишував дека смртноста втора половина ќе биде многу поголема, дека причина нормално ќе биде Бетмен. Баш ќе е интересно следниве периоди, особено од 2022, тогаш којзнае на каков сој ќе се повикуваат
Дај ти одлучи се дали ќе пишуваш по факти или напамет. Ако сакаш факти, побарај, па ќе видиш дека:
јануари: 84,7% во однос на петгодишниот просек за јануари;
февруари: 93,3%;
март: 92,6%;
април: 100,6%;
мај: 99,0%;
јуни: 120,0%;
јули: 121,1%;
август: 111,0%;
септември: 117,5%;
октомври: 105,0;
ноември: 194,3%;
декември:

Ти не си сенилен туку си мрзлив да побараш податоци или со сила се правиш будала (многу поверојатно), па ги извртуваш податоците. Март, април, мај уште вирусот не беше широко распространет, па процентот не голем. Од јуни почнува да се зголемува, за да во ноември смртноста е скоро двојно поголема од просекот. А од јуни нема карантин, не можеш да се вадиш на таа фора.

Ако за тебе овие податоци ништо не значат, тогаш не можам да ти помогнам. Нема зголемена смртност, не постои вирус, сите држави преземаат некои мерки и забрани, само ти си во право.

Значи сепак спинуваш без да провериш факти.

ПС
Требаше да напишам дека од септември нагло се зголеми бројот на заразени. Моја грешка, но тоа не ти дава за право веднаш да користиш навреди. Користи ја силата на аргументите (ако ги имаш), не аргументот на силата (навредите).

Последно уредено од модератор:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.635
А ви текнува како ве исфилмаа на почетокот со убер - аматерските видеа и ,,шокантните" наслови (кои реално испаѓаат поопасни од грип), каде ,,луѓе паѓаа и умираа по улици во Кина?
Мене ми текнува.

Абе хаоспичкелудило.
Одма после првиот линк што ми го пуштија на месинџер со ,,веродостојна" прича од Кина ,,за да видам шо се дешава" ми стана кристално јасно колку тажна приказна е човекот со пристап до социјални мрежи и интернет.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
А колку е тоа олку.... Повеќе ли е од претходно, колку повеќе...
Колку од тие олку се директна последица од Бетмен... кај нас нели кажаа дека и во сообраќајка да загинел, ако имал позитивен тест, го ставале кај умрени од ковид.

Овие комбинации, затворен дома, без физичка активност, без свеж воздух, под стрес, страв, не функционирање на здравството итн сигурно се за поздрав и подолг живот. Имунитетот така функционира, нели Тенеке...
Други нарекува абдали, Нобеловци нарекуваше неписмени биле, а во 2020 почна да се информира за имунитетот :tapp:
И ти си абдал како другите двајца, смртноста е реална и само заради преголемиот број на лажно позитивни процентот е низок.
Плус приказната не завршува тука, затоа што 1 од 10 умира по неколку месеци од последици на короната. Но, тие умрени не влегуваат во статистика оти не умираат со ковид.

Затоа само вкупната смртност ќе биде релевантна.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Убаво имаше еден пост на facebook да беше Груевски на власт Алкалоид ќе ја произведуваше веќе вакцината
и тоа наша вакцина ќе беше
и Систина ќе имаше развиено своја, конкурентска

Kajgana Shop

На врв Bottom