Корисни интернет страници

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.363
http://themoneyconverter.com , самото име ви кажвит немат шо да коментирам, одлична страна за конвертирање валути, најнови курсни листи... рекла казала и Стојче од Асанџура. Редовно ја апдејтувет.

www.webmath.com , како да ви објаснам, аку сте математичка бараба ко мене ова е лекот:D, доста креативно страниче за решавање математички проблеми

ќе забораев и порнхаб и редтуб се интересни страни:D
 
Член од
13 март 2014
Мислења
691
Поени од реакции
142
На страна сите тролања и заебавања, мислам дека форумов заслужува една ваква тема. Мислев да ја отворам во Општи муабети, но еве поприкладно е тука.

Значи во оваа тема ќе одат сите страни (со мало објаснување) кои го прават интернетот поубав: дали се тоа корисни страни од кои може да се научи многу, или страници кои помагаат во секојдневниот живот со совети; или пак страници за опуштање и амбиент, или пак кул ствари со неизмерна забава. Да не должиме многу, јас ќе почнам, па вие продолжувајте. Нека биде озбилна тема, јас кога можам и кога ќе најдам нешто ново - ќе апдејтирам.


| www.evernote.com - Страница на која можете да запишувате било какви белешки, да креирате to-do листи, да креирате виртуелни тетратки - со еден збор - да си го организирате животот и зголемите продуктивноста.

| www.donottouch.org - Страница која го снима вашиот маус и го додава заедно со иљадниците други корисници кои ја посетиле страната. Само следете ги инструкциите, ќе бидете пријатно изненадени :)

| www.ted.com - Не може да се објасни колку е јака странава. Значи, на страната има видеа од т.н. TED talks, и на овие конференции не може да присуствува секој. Дури и местата во публиката се резервирани за различни научници, новинари и влијателни луѓе, а да не збориме за оние кои всушност говорат на сцената. Има најразлични talks од секој можен вид и секоја можна тема. Најдоброто е што е комплетно бесплатно.

| www.asoftmurmur.com - Одлична страна за креирање на амбиент. Само стиснете на копчето PLAY и подоле додавајте и тргајте најразлични звучни амбиенти, зголемувајте и намалувајте ја нивната јачина. MUST HAVE за читање книги, заспивање или креирање атмосфера.

| http://workshop.chromeexperiments.com/stars/ - Експеримент на Chrome кој ви овозможува да истражувате 100,000 звезди.

| http://www.7cupsoftea.com/ - Место за делење и слушање на совети за било какви проблеми, комплетно анонимно, се конектирате кон рандом слушач и тој ви помага. Да напоменеме дека „слушачите“ се искусни. Многу добра замисла, сеуште го немам пробано.

| http://www.abbeyroad.com/crossing - 24/7 стриминг од познатата улица во Велика Британија каде што е направена легендарната слика на Битлси - на пешачкиот премин. Преку ден можете да забележите многу туристи како пробуваат да ги рекреираат легендарните Битлси :)

| http://thenicestplaceontheinter.net/# - Да ја завршам темава со нешто интересно :) Како што кажува и линкот, најубавото место на интернетот. Примате гушки од тотално рандом странци кои се снимале себеси и се поставиле на страната. Истото можете да го направите и вие. Share the love! :)
Ја уклучив Donottouch.com и не можев да дочекам до крај, страв мио беше да не излези нешто brrr :D
 
Член од
15 јули 2007
Мислења
14.778
Поени од реакции
7.515
http://retaildesignblog.net - интересен сајт за дизајн . Ќе најдете тука слики од дизајни на бутици, маркети, ресторани... дизајн на пакување на храна, облека, парфеми, модерни дизајни на облека, автомобили, велосипеди, наочари и многу друго
 

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.808
Поени од реакции
4.280
.com domain od godaddy ima za 2$ so promo code


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Член од
9 јуни 2014
Мислења
10
Поени од реакции
0
https://termin.mk/ - интересен сајт за резервирање на термини. По мене доста корисна македонска страна/апликација. Како што денес никој нема време за ништо, вакво нешто ја олеснува работата. Ќе најдете информации за многу ресторани, спортски објекти и игротеки (што на кој му треба нели:D)
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.846
http://www.firstmenonthemoon.com/ - Слушајте го feed-от на астронаутите при слетувањето на Аполо 11 на Месечината.

http://www.bentobox.io/ - За сите кои сакаат да станат веб девелопери, одлична страна со туторијали.

http://www.printablepaper.net/ - Самото име кажува.

https://www.ifixit.com/Guide - Илјадници туторијали за како сам да поправиш било каква електроника..

www.ninite.com - Најдобро после реинсталирање на Windows, селектирате кои програми сакате да ги инсталирате и странава ви ги инсталира автоматски.

www.snag.gy - Ако сакате најлесно да направите print screen, само стиснете го PrtScrn копчето на тастатурата и на страната стиснете Ctrl + V. Имате и алатки за едитирање.

www.talk.gg - Многу добра страна за најбрзо конектирање (најчесто служи за гејминг), но влагате, правите соба, го праќате линкот на другари, тие влагаат и можете да зборите со микрофоните исто како преку Скајп, само што ова очигледно бара и троши помалку ресурси.

http://mapc.am/ - Страница на која можете да им се јавувате на било кои корисници во светот што се во моментот на страницата, само стиснете на пиновите и следете ги чекорите. Некад може и на вас да ви звонат :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom