Корисни интернет страници

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.846
На страна сите тролања и заебавања, мислам дека форумов заслужува една ваква тема. Мислев да ја отворам во Општи муабети, но еве поприкладно е тука.

Значи во оваа тема ќе одат сите страни (со мало објаснување) кои го прават интернетот поубав: дали се тоа корисни страни од кои може да се научи многу, или страници кои помагаат во секојдневниот живот со совети; или пак страници за опуштање и амбиент, или пак кул ствари со неизмерна забава. Да не должиме многу, јас ќе почнам, па вие продолжувајте. Нека биде озбилна тема, јас кога можам и кога ќе најдам нешто ново - ќе апдејтирам.


| www.evernote.com - Страница на која можете да запишувате било какви белешки, да креирате to-do листи, да креирате виртуелни тетратки - со еден збор - да си го организирате животот и зголемите продуктивноста.

| www.donottouch.org - Страница која го снима вашиот маус и го додава заедно со иљадниците други корисници кои ја посетиле страната. Само следете ги инструкциите, ќе бидете пријатно изненадени :)

| www.ted.com - Не може да се објасни колку е јака странава. Значи, на страната има видеа од т.н. TED talks, и на овие конференции не може да присуствува секој. Дури и местата во публиката се резервирани за различни научници, новинари и влијателни луѓе, а да не збориме за оние кои всушност говорат на сцената. Има најразлични talks од секој можен вид и секоја можна тема. Најдоброто е што е комплетно бесплатно.

| www.asoftmurmur.com - Одлична страна за креирање на амбиент. Само стиснете на копчето PLAY и подоле додавајте и тргајте најразлични звучни амбиенти, зголемувајте и намалувајте ја нивната јачина. MUST HAVE за читање книги, заспивање или креирање атмосфера.

| http://workshop.chromeexperiments.com/stars/ - Експеримент на Chrome кој ви овозможува да истражувате 100,000 звезди.

| http://www.7cupsoftea.com/ - Место за делење и слушање на совети за било какви проблеми, комплетно анонимно, се конектирате кон рандом слушач и тој ви помага. Да напоменеме дека „слушачите“ се искусни. Многу добра замисла, сеуште го немам пробано.

| http://www.abbeyroad.com/crossing - 24/7 стриминг од познатата улица во Велика Британија каде што е направена легендарната слика на Битлси - на пешачкиот премин. Преку ден можете да забележите многу туристи како пробуваат да ги рекреираат легендарните Битлси :)

| http://thenicestplaceontheinter.net/# - Да ја завршам темава со нешто интересно :) Како што кажува и линкот, најубавото место на интернетот. Примате гушки од тотално рандом странци кои се снимале себеси и се поставиле на страната. Истото можете да го направите и вие. Share the love! :)
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.801
Поени од реакции
3.053
Страница за праќање писмо (mail) во иднината до себе си.
Замисли после 10 години ти стигнува писмо од минатото, од себе си, и ти кажува каде е, каде очекува да биде за 10 години. Праќаш поздрав до блиските. Какви цели имаш, што сакаш да промениш .. итн итн..

http://www.futureme.org/
 
S

StormRage

Гостин
http:///www.instructables.com

DIY идеи, корисни и украсни... Буквално се и сешто опишано со step by step, има community на кое може да прашате во коментари ако заглавите некаде... Прекрасна страна, ја знам одамна и премногу проекти сум направил од таму :)
 

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.626
Поени од реакции
14.401
http://imgur.com/gallery/SxW5nbY
Премногу е долга сликата за да ве мачам да скролате.
Јас немам време. Ако некој може да ја преведе сликата со кој сајт што нуди како што тоа го направил @Ficiani темата ќе иде како Важна.

Избришани оф-топици.

www.mathway.com - решавање математички задачи

http://www.accountkiller.com - како да ги затворите сите несакани профили на социјалните мрежи, засекогаш.

http://onlineclock.net - за сите оние кои немаат будилници

http://www.twofoods.com - компарација на храна

http://www.manualslib.com - различни упаства за користење на производи

https://ninite.com - експресно инсталирање на oсновни програми

http://htwins.net/scale2/ - големината на универзумот и се' во него.
 
Последно уредено:
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.846
Јас немам време. Ако некој може да ја преведе сликата со кој сајт што нуди како што тоа го направил @Ficiani темата ќе иде како Важна.

Избришани оф-топици.
Јас ќе ја освежувам темата често, утре ќе ги преведам некои од овие. Штета што нема да можам да ги вметнувам во првиот пост за попрегледно.
 

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.626
Поени од реакции
14.401
Јас ќе ја освежувам темата често, утре ќе ги преведам некои од овие. Штета што нема да можам да ги вметнувам во првиот пост за попрегледно.
Јас ќе ги вметнувам, а ќе ти ги бришам тие да не се дуплираат
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.846
Еве ме денес пак со нови 8 страни... :)

| http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload - 24/7 часовен стрим (понекогаш не функционира, но ретко) од интернационалната вселенска станица (ISS) во HD. Можете да ја гледаде земјата од него... :)

| http://corrupt-a-file.net/ - Ви се десило некад да не стигнете на време да завршите проект, било тоа за на факултет, или извештај за работа или било што. Епа, направете рандом фајл, искуцајте рандом букви, пишете го името, аплоадирајте го тука и автоматски ќе се corrupt-не ептен лошо. Пратете го кај што треба и глумете лудило :) Ќе си купите малку време за да го завршите до крај :)

| Jukebox - Селектирате или аплоадирате ваша омилена песна, и џукбоксот ја пушта во луп без крај. Исто така ги анализира тонивите на песната, и прави уникатни скокања и промени без да приметите. Никад нема да ја слушате „истата“ песна два пати, или пак да ви се здосади!

| http://projectnaptha.com/ - Екстензија за Chrome која ви овозможува да highlight-увате текст, да го копирате и пастирате од било каква СЛИКА.

| http://erppy.co/ - Ставете слушалки, загледајте се и... relax! одлична страна за релаксација.

| Real-time статистики - Многу интересни, ажурирани во живо, статистики за повеќе топици.

| http://www.codecademy.com/ - Многу корисна страна за да научите да кодирате, можеби една од најдобрите. Многу е user-friendly.

| http://www.wonderhowto.com/ - Уште една how-to страна со безброј туторијали за све и свашта!
 
Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.305
Ха! Ова со маусот ми го направи денот :D
 
Член од
25 јуни 2013
Мислења
584
Поени од реакции
247
браво многу корисна тема
него да ве питам дали знаете некоја слична страна наместо оваа codeacademy за учење C++ , но да е таква слична ако има?
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.232
www.reddit.com - ќе најдете од сè по нешто на интернетот, што и да ве интересира.
 
Ф

Флеш

Гостин
Одлична интернет страна и апликација за вежбање со архива на илјадници вежби и рутини за вежбање ... имате потреба од симнување или пак мускули .... одете на линков ...

http://www.jefit.com/ (јас ја користам)

другите ја препорачуваат исто така ( http://www.bodybuilding.com )

Фанатик на игрици и светот на гејминг светот .... бујрум

www.gamespot.com/

сакаш да научиш нешто ново

https://www.coursera.org/ :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom