Концерт по повод 8-ми Септември на арена Филип II

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Звучи интересно и мислам дека ќе биде добар настан, а зошто само „срБски пеачи“ се викаат тоа треба да се запрашаат и нашите „пеачи“ малце.

Нешто многу српски пеачи бре, ако ни еден србин не прочитав јас.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Екс Ју биле вакви биле а одма се ложите на Цеца, Рамбо амадеус, Јоксимовиќ ти реков ми рече. Консталација ок, групи таман, уште да ми се погоди и терминот за идење вечер.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.557
20 денари за што ? Приватна промоција на Тавитјан и нивните укажани песни ја ќе ја земам само Елено ќерко колку лошо звучи :facepalm: па уште парите ќе оделе за хуманитарни цели како не бе од толку хуманитарни концерти кај одат парите ? Се ова е ај да се лажеме ко демек ете 20 денари за да наполнат стадион а главните ѕвезди ко Јоксимовиќ ќе испеат една песна и ќе си заминат , а Тавитјан ќе лупат по тоа тапаните минимум 1 час. Беден одбид да се наполни гратски сдадион за приватна промоција.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
20 денари за што ? Приватна промоција на Тавитјан и нивните укажани песни ја ќе ја земам само Елено ќерко колку лошо звучи :facepalm: па уште парите ќе оделе за хуманитарни цели како не бе од толку хуманитарни концерти кај одат парите ? Се ова е ај да се лажеме ко демек ете 20 денари за да наполнат стадион а главните ѕвезди ко Јоксимовиќ ќе испеат една песна и ќе си заминат , а Тавитјан ќе лупат по тоа тапаните минимум 1 час. Беден одбид да се наполни гратски сдадион за приватна промоција.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
А од сите тие, само Оливер Мандиќ е Србин!:unsure: :icon_lol:
Како и да е, Српски, Хрватски, Босански, Албански не е битно.... Мислам дека бев јасен што сакав да кажам.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 20:47 ---
"Ќе бидат изведувани преработки на народни песни од албумот на Тавитјан-Македонското срце чука во седум осмини."

Оди кажи му на Тавитјан за наредниот албум со преработки од македонски народни песни да не вика "српски" пејачи.
Што има јас да им кажам? Нека им кажат тие што го организираат концертов, ако воопшто знаат зошто и поради која причина го организираат овој концерт.

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Дали другиве од EX-YU (освен Македонија) ќе повикаат македонски пејачи на денот на нивната независност o_O

БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈА ДЕФИНИТИВНО СМЕ НАЈГЛУПИОТ НАРОД НА СВЕТОВ ! :tapp:

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Има негде веб страна настанов нешто такво....?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ок е се, ама за национален ден на независност препорачливо е да се служи наша музика од наши изведувачи. Може да биде нешто како ланската прослава само без толкави спектакли и расфрлања. Доволен е ланскиот музички дел без политичко обраќање. (y)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Ок е се, ама за национален ден на независност препорачливо е да се служи наша музика од наши изведувачи. Може да биде нешто како ланската прослава само без толкави спектакли и расфрлања. Доволен е ланскиот музички дел без политичко обраќање. (y)
Добро наброј ми некој што е наш изведувач кој е доволно квалитетен а и познат во границите на нашата земја.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Можеш да замислиш годинава колку ќе збори кога лани успеа еден саат да дрндла :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
За разлика од повеќето други настани кога естрадата од север и тоа оние полошите се преставени во прв план, а нашите во втор или запоставени, тука е поинаку. Тука естрадата од север е во втор план, а Тавитијан во прв. Сите тие пејат за Тавитијан. А поентата на настанот е популарни пејачи од поранешна Југославија пејат за Македонија и тоа на македонски, што е несекојдневно да го сретнеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom