Концерт по повод 8-ми Септември на арена Филип II

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Добро наброј ми некој што е наш изведувач кој е доволно квалитетен а и познат во границите на нашата земја.
Саладин, титекнува за 100 години Илинден колку убави песни излегоа од наши изведувачи? Што мора да носат од балканов, тоа е глупото.

V

Vollstandig

Гостин
Според ова со југословенскиве пеачи испаѓа дека исте потајно сме југоносталгичари?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Саладин, титекнува за 100 години Илинден колку убави песни излегоа од наши изведувачи? Што мора да носат од балканов, тоа е глупото.
тууу ако се сетам на нешо пред 10 години... овај де 11.
Се сеќаам на гафовите шо испопаѓаа за сељачкото што фрштеше...

H

HITCH

Гостин
Добро наброј ми некој што е наш изведувач кој е доволно квалитетен а и познат во границите на нашата земја.
Се` уште активни групи и пеачи: Леб и Сол (може да се соберат пак), Влатко Стефановски, Дани, Суперхикс, Архангел, Владо Јаневски, Миле Кузмановски, Благица Павловска, Блага Петревска, Ефто Пупиноски, Нокаут, Ареа...
А, зошто не се направи обид да ги викнат некои подзаборавени групи да си ги испеат хитовите?! Не дека овие што се` уште се појавуваат по дискотеки и кафичи досадија, ама има една група која неправедно е маргинализирана. Заборавени: Меморија, Конкорд (Венко Серафимов сигурно ќе се согласи да настапи!) Драган Мијалковски, Славе Димитров, Бојс, Студени нозе, ... Ние имаме многу добра музика, хитови кои се` уште се слушани, АМА на кого да му текне дека треба да ги викне македонските пеачи.

За две минути ми текнаа милион македонски песни кои можат да бидат испеани, песни кои се хитови. И запази, ова се Македонци! Може топ журка да се направи, ама Македонци се бе...

Не мора да висиме по дрва на: Фихрета (Лепа Брена), Цеца, Жељко, Бора... доволно беше. Сега е конечно време да еволуираме!

П.С. Се извинувам ги заборавив Симон Трпчевски, Баклава, Синтезиз, Чалгии Саунд Систем.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Кој одлучил на овој проект да соработува со овие пеачи? Гаро и фамилијата или Министерството за култура ? Не хејтам најискрено и не сум ироничен ниту ми сметаат луѓево, само онака прашувам кој ги избрал.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Е тоa сакам да чујам HITCH
Би можело и вака како што изјаснуваш. Но би можело....
Јасно е инаку консталацијата на правење на концерти. Повеќето ако не и се` е систем - пиволенд.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
По концертот на Цеца во Струмица шител тв имаше еден прилог во кој плука по екс ју ѕвезди. Кој знае како ќе ги најави овие.
За пеачи имаме доволно за да пеат два саати на стадион. Али ете изборот паднал на овие, барем Џибони да го викнеле цел концерт да си направи за мерак.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Кој одлучил на овој проект да соработува со овие пеачи? Гаро и фамилијата или Министерството за култура ? Не хејтам најискрено и не сум ироничен ниту ми сметаат луѓево, само онака прашувам кој ги избрал.
Тавитијан

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Јасно ми е мене дека ние немаме доволно квалитетни изведувачи (зборам за моментално активната естрада), но сепак се наши изведувачи и логично е да се очекува истите да настапат за денот на независноста. Ланската манифестација помина без екс-ју изведувачи и беше одлична.

B

Black Guard

Гостин
Еве ме прв!

Се слави Ден на Независноста на Македонија а концерт ќе прават Српски пејачи и певаљки...

Па што има врска-уметноста не познава нации.

Идат да пеат, да пренесат емоции на нивен начин а идат да ни направат чест-ехх старата Ју рок школа недостасува...

B

Black Guard

Гостин
Толку е ослабена????

Се` уште активни групи и пеачи: Леб и Сол (може да се соберат пак), Влатко Стефановски, Дани, Суперхикс, Архангел, Владо Јаневски, Миле Кузмановски, Благица Павловска, Блага Петревска, Ефто Пупиноски, Нокаут, Ареа...
А, зошто не се направи обид да ги викнат некои подзаборавени групи да си ги испеат хитовите?! Не дека овие што се` уште се појавуваат по дискотеки и кафичи досадија, ама има една група која неправедно е маргинализирана. Заборавени: Меморија, Конкорд (Венко Серафимов сигурно ќе се согласи да настапи!) Драган Мијалковски, Славе Димитров, Бојс, Студени нозе, ... Ние имаме многу добра музика, хитови кои се` уште се слушани, АМА на кого да му текне дека треба да ги викне македонските пеачи.

За две минути ми текнаа милион македонски песни кои можат да бидат испеани, песни кои се хитови. И запази, ова се Македонци! Може топ журка да се направи, ама Македонци се бе...

Не мора да висиме по дрва на: Фихрета (Лепа Брена), Цеца, Жељко, Бора... доволно беше. Сега е конечно време да еволуираме!

П.С. Се извинувам ги заборавив Симон Трпчевски, Баклава, Синтезиз, Чалгии Саунд Систем.

Навистина имаме..ехејј меморија, Зијан, Леб и Сол.....али тоа е тоа а да протестираме:icon_lol:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Еве ме прв!

Се слави Ден на Независноста на Македонија а концерт ќе прават Српски пејачи и певаљки...
Само две гостинки се од Србија, другите се од Хрватска.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 23:29 ---
А од сите тие, само Оливер Мандиќ е Србин!:unsure: :icon_lol:
Овде не се пишани, но на реклама ги има Јелена Томашевиќ и Александра Радуловиќ. Тие се од Србија.
Вторава паметам пред некое време се занесе дека ќе ја наполни Универзална, пушти карти од по 800-900 денари, па кога виде дека нема никој жив, се повлече под некаков си банален изговор.

V

Vollstandig

Гостин
По концертот на Цеца во Струмица шител тв имаше еден прилог во кој плука по екс ју ѕвезди. Кој знае како ќе ги најави овие.
За пеачи имаме доволно за да пеат два саати на стадион. Али ете изборот паднал на овие, барем Џибони да го викнеле цел концерт да си направи за мерак.
Зарем нема подобро да поминеме, и поубава музика да слушниме од Баклава, и Чалгија саунд систем пошто е 8-ми септември ден на македонија, да слушниме Македонска музика од Синтезис , нашата македонска виолинистичка гордост, маестро Зоран Џорлев , непотвторливиот вокал и ромаската кралица Есма Реџепова и кралот на саксафонот Ферус Мустафов , и во светски рамки познатите МИЗАР, АНАЗАСТАЗИЈА, САФ, Ареа, Суперхикс ...и многу други останати изведувачи.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зарем нема подобро да поминеме, и поубава музика да слушниме од Баклава, и Чалгија саунд систем пошто е 8-ми септември ден на македонија, да слушниме Македонска музика од Синтезис , нашата македонска виолинистичка гордост, маестро Зоран Џорлев , непотвторливиот вокал и ромаската кралица Есма Реџепова и кралот на саксафонот Ферус Мустафов , и во светски рамки познатите МИЗАР, АНАЗАСТАЗИЈА, САФ, Ареа, Суперхикс ...и многу други останати изведувачи.
Кажи и го ова на патриотката по култура која го организира настанов за ден на независност:)

Kajgana Shop

На врв Bottom