Не мора да замислуваш, може да прочиташ, на крајот не знаеш дали да се смееш или да плачеш, до таму е работата дојдена.
А другиот да не подобар, ти реплицирам и говорам дека овде може да најдеш и типови кои говорат дека Хичо бил нормален и дека немало ништо лошо у неговата политика а тој се лути зошто нему директно не била упатена пораката, не ја разбрал содржината ама се лути.
И така доаѓаме до суштината-сознание дека е илузорно да се очекува од некои (кои пред 15-20год имале 11год денес да имаат капацитет да разберат така комплексни проблеми) ... барем фактографски да ги разберат-согледат сложените геостратешки комбинаторики и игри кои се одвиваат на БИ, улогата на Израел, Кина, Русија, Иран, Турција, ЕУропска+УК+САД каква е геостратешката позиција на Сирија, зошто судирот се одвива токму на нејзина почва, дали причините се од економска, военостратешка, историска-културолошка природа или од сето тоа заедно...
Дали војната во Сирија е само против Сирија или има и други вмешани на кои во таа војна им се пишува нивната иднина, е мислам преголемо за нив.
Ај може за 10-20-30 или 100 години ќе има некоја нова генерација која ќе умее да го користи онаа меѓу ушите, до тогаш ...!
П*чко, ме следиш кај пишам, одмори малце, скини ми се с..Ако имаш нешто да кажиш цитирај, и докажи го тоа кај го имам напишано, а не како некој некој мрсул се лигавиш, делиш памет, посочуваш некој, а основен бонтон форумски немаш. Ама добро ми се познати таквите како тебе, демек нема никој да прочита ништо, и никој нема да ти одговори? Е тука си се заебал.
А чекај кој тоа ти рекол па ти дека ги разбираш работите на Блискиот Исток?? Кој си ти?!
1. Замисли некој овде пишува дека Америка и дала нешто на Македонија?
2. Да,и даде Рамковен договор,Преспански Договор,Тиранска Платформа Договор со Бугарија и нова територијална организација и сите придобивки на нашите сограѓани Албанци.........
1.Едно прашање, што ќе се случеше ако во 1991 САД, речеа дека Македонија нема да биде независна држава туку ќе си остани во Југославија?! После САД и Европската Унија ќе го следеше нивниот пример..Еве кажи, што ќе се случеше и дали ќе имаше Македонија независност?
2. И ги даде. А за тоа кои се криви најмногу? Ние..Се си прифативме, си ќутиме, јаки сме на тастатура како момаков т.з Таксист, патриотишта тастатурски, а во животот потешко од виљушка немаат кренато, а на дело помалку 200 души пред Собрание за протест против промена на име, ејјј име ти менуваат
200 души протест, па во Франција ако им ја зголемат цената на Харибо гумените бомбони 10.000 души се збираат, ами да им смениш име? Затоа бате, никој не застанува позади нас. Научени сме само да кукаме, и да бараме други виновници, не знаеме сами да се избориме за да не поддржат. И што правиме? Кукаме по форуми, на фејсбук, на фејсбук споделуваме цела да е, Ќосиња, Мосиња. Што ќар од тоа?
Јас сум оддамна помирен дека
НЕМА ПРИЈАТЕЛСТВА меѓу државите, за тебе не знам. Има само ИНТЕРЕС..Американците имаа(т) интерес од Албанците, затоа ги поддржуваа(т). Зошто ние не им станавме интересни за нас да не поддржат било Америка било Русија? Бидејќи, самите се нејќиме.