Контактни леќи

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Да Визија е одличен избор според тоа што сум слушала, но лично немам искуство. Јас одам кај Прим Д-р Благоја Стојановски кој покрај приватно работи и со плави картонцинја и партиципација од 50ден. ако те интересира повеќе пиши па ќе ти кажам каде е и слично. Поздравче :smir:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Moжеби малку е глупаво прашањето, ама сепак.
Дали има некој (случајно или намерно) заспано со леќи?

Во продавница продавачката ми рече дека имало и таков вид леќи со кои што можело да се спие. Јас еднаш полежав околу 10-тина минути со затворени очи а леќите на нив, но не забележав никаква болка, чешање или нешто слично.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289

Во продавница продавачката ми рече дека имало и таков вид леќи со кои што можело да се спие. Јас еднаш полежав околу 10-тина минути со затворени очи а леќите на нив, но не забележав никаква болка, чешање или нешто слично.
Да и тоа еднаш иам заспано со леќи кога станав беше м прст пред око не се гла.
Добро сеа 9 месеци ги носам и е боље од наочари.

За попладневна дремка спијам со нив ама ноќ не.

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6

Имам леќи што ги менувам на 1 месец..Сум заспала со нив онака денска дремка што би се рекло 2 - 3 саати, а цела вечер немам спиено. Докторот ми каза дека е дозволено и нема никаков непожен ефект ако преспиеш така преку ден, а за навечер рече обавезно да се вадат. Иначе не ми сметаа после, убаво ми е, нема врска што сум заспала. А се дешава богами 10 пати месечно така да си дремнам.,

П.С. Имам другарка, таа има месечни што воопшто не ги вади, ни за спеиење ни за ништо. Ако ги извади мора да ги фрли т.е. немозе да ги стави пак, окото не ги прима.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Meне некогаш ме нервираат, ме фаќа дремка и треба да ги тргам а знам дека после тоа треба да излегувам негде па пак да ги редам, ама страв ми е да заспијам со нив :)

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
зато дома ко ќе си... извади ги..стај наочари... и спиј шо сакаш прај.. јас така прам.. само кога излегвам од дома ги клавам..

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Meне некогаш ме нервираат, ме фаќа дремка и треба да ги тргам а знам дека после тоа треба да излегувам негде па пак да ги редам, ама страв ми е да заспијам со нив :)
И мене ме нервираат поготово кога сум при легнување и сеа си викам кога ќе ги извадам рај за очиве.
Инаку кога првпат ми ги стаиа беше грозно ама спак се навкнав мислев нема да ми сметаат.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Кирца, со кој диоптер ти се леќите (ако сакаш да кажеш, бидејќи има и такви кои што не сакаат да кажат, а не знам зошто)?

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Кирца, со кој диоптер ти се леќите (ако сакаш да кажеш, бидејќи има и такви кои што не сакаат да кажат, а не знам зошто)?
Па различен ми се сеа мислам едното беше 2 а другото 1.75.И за далеку ми се.Тебе кој ти се.

back from hell

the number 23
Член од
17 март 2008
Мислења
786
Поени од реакции
7

повеќе пати имам заспано со леќи (ова коа ептен ме мрзи да ги ваѓам). финтата е само коа ќе се разбудиш 1-2 минути треба да се наместат пак пошто се изместуваат малце ама ништо страшно не е. после си као нов. :)
значи совет:ако си мрза (понекогаш као мене) не ги ваѓај нема ништо страшно.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Meне ми се двете -1,5. Што значи дека не гледам на далеку без нив, а со нив па не гледам блиску :pos: Т.е ако читам нешто, се уморувам, треба да ја оддалечам ептен книгата за да можам раат да ја читам.

back from hell, мрза сум ама сепак заради претпазливост ќе ги вадам :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Не мене не дека ме мрзи ги забораив да ги извадам.

back from hell

the number 23
Член од
17 март 2008
Мислења
786
Поени од реакции
7
ќе ве прашам кога ќе дојдете дома опијанети скроз некогаш дали ќе ви биде до леќи вадење нема да знаете главата кај ви е. :pos::pos::pos:

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
A мене пак многу ми е подобро да учам со наочари, од преголема напнатост (учење, читање книги) можам да ги осетам леките во окото, ми сметаат..затоа и носам наочари кога учам..Дали некој друг се соочува со истиот проблем? И дали би мозело овој проблем да е заради голем диоптер или пак нема врска? Незнам...:toe:

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
ќе ве прашам кога ќе дојдете дома опијанети скроз некогаш дали ќе ви биде до леќи вадење нема да знаете главата кај ви е. :pos::pos::pos:

КАМЕН ПИЈАН сум идал дома.. да незнам јас кај сум.. па пак сум ги ваѓал леќите.. прописно... све ко шо требит... и сабајлето .. абе вчера кај бев...! значи ми прераснало во навика.. :)

а иначе ве шијам сите со диоптер.. хахах -3.0 на двете...

Kajgana Shop

На врв Bottom