Комуникацијата: на форумов и надвор од него

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Па шоо знам...овде сум повеќе..како да речам..опуштен..за мали нијанси отколку во живо..сепак различно е да праиш eye2eye муабет и преку монитор...така нешто ..

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Секаде сум иста...и на форум и надвор од него јас сум си комуникативна личнос шо цело време е насмеана(нека кажат тие шо ме познават ) :pipi:

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Нормално дека не можиме тотално исти да сме и на форумов и надвор од него.Лично за мене поопуштено си комуницирам надвор од компјутер,интернет и форумов некако можам поубаво да се изразам и да си наприкажам со другите до мене

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Како на форумов така и надвор од него сум.Комуникативен и расположен за да помогнам на некој,да дадам совет,да примам...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
У живо сум позборлив...
а и по досетлив...плус, полесно луѓето ми ги сфаќаат шегите ради фацијалните експресии (+1 си давам за зборов)...

овде некогаш ме смрзува да постирам, и едноставно не се вклучувам у конверзација.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jas sum mnogu sramezliv, usta ne otvoram, skoro nikogas ne zboram vo drustvo, forumov mi e edinstevnoto mesto kade mozam dakomuniciram. I agorafobicen sum i zatoa retko izleguvam od doma.

• Ми се допаѓа
Reactions: ada

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
И таму и ваму, тоа е. Не градам имиџ. Всушност, форумов ми е олабавување. Нити се замарам со него, нити ме занима премногу што се случува.
Пишувам и си одам.
Башка имам каде да си редам поезија.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Во живо не сум намќор што се расправа со поголемиот дел од познатите. На форумов, можда така само се погодува - ама се со некој се тераме во три лепе, на регуларна основа.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Во живо не сум намќор што се расправа со поголемиот дел од познатите. На форумов, можда така само се погодува - ама се со некој се тераме во три лепе, на регуларна основа.
Zatoa ke te grabam, za da ne mora mnogu nadvor da zborime...adoma nesho ma'abet i nema sho da prajme, neli!:back:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Во суштина мислам дека на форум сум поопуштена, во живо најчесто сум многу срамежлива, освен понекогаш кога ќе ми се откачат некои жички па зборувам со 200 на саат. И зависи од луѓето нормално, од околината, од тоа како се чувствувам. Срамежливо - отворена сум. Значи немам проблем да зборувам за мои чувства или слично, само треба некој да ме “турне за да кинисам“. Отворена сум за дружба, излегување, кафиња, муабети, разменување мислења, ставови и слично, само некогаш знам да бидам малце постегната и да се срамам, бидејќи самодовербата не ми е јача страна, па мислам дека што и да кажам е глупаво.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.666
Поени од реакции
34.118
Ме мрзи онлајн муабети да куцам, иначе сум исти.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Премногу зборувам и што треба и што не, и во реалност и на форум. Поскромен сум во реалност некако не мудрувам толку многу, можеби затоа што гледам луѓе пред мене со реални проблеми.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Сите имаме алтер его форумско. Кој вика нема, само не го приметуе.

Мојот форумски лик, напорен и зборлест со ваков израз позади мониторот :tapp:

Мојот уличен лик, напорен, и зборлест со ваков израз карши вас :icon_mrgr

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Обично форумџии ме доживуваат ко нервозен, арогантен и злобен намќор.
Иначе, кога сум со луѓе у real life, по дифолт сум окезена, зборлива, чак и мање-више сервилна.

Така да, настапот и комуникацијата на Ада овде и Инес надвор од форумов, ама ич не си наликуваат.

Ваљда делумно и за тоа што дур се само форумски никови луѓето, сеедно ми е.
Али кога ќе ги видам тет-а-тет, не можам да ги мразам и продавам надменост. Нејќам уствари. :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom