Компјутер пред секое дете! - Што испадна на крајот?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
деца,ојте си на интернет,таму појќе пишит за ова....
деца,видете на гугл побарајте слики,појасно ќе ви е....
сигурен си дека не ни требит интернет?
Не си компетентна да коментираш за вакви теми, сепак имаш 14 :helou:

Член од
26 јануари 2008
Мислења
86
Поени од реакции
4
Site ste vo pravo i nikoj ne e vo pravo:nesum:. Kompjuteri DA, imashe obuka za nastavnici DA. Koj kolku nauci -kolku mu dal gospod. Kompjuterska nastava po site predmeti? kako? Pa gi nema programite, ucebnicite, nadgleden materijal. Shto da se pravi, mesto vo tetratka da se pishuva na kompjuter. Nastavnikot da kontrolira 30-40 ucenici, pa toa ni Cak Noris ne moze.
Problemi eden kup. Najlesno e- plukaj po nastavniot kadar. Za kompjuterska nastava prvo trebashe da se izrabotat nastavni programi. Do IV odd. neshto e polesno bidejki se uci delot za Makedonija i ima ubavi sajtovi kade decata mozat da steknat dopolnitelni znaenja ama samo za priroda i opshtestvo i samo za odredeni temi. Makedonski jazik Interpretira aj banalen primer- lirska ili epska pesna, i shto da im vika na decata-Otvorete citankata, procitajte, pa sega otvorete kompjuterot i napravete analiza na pesnata pa pratete mi gi po email pismenite - Kako da se vovede deteto vo procesot na opismenuvanje-odnosno pishuvanje?kako da ja nauci azbukata, pishuvanje so rakopisni bukvi? Kako da se vovede vo razvojot na motorikata- crtanje so linijar, shestar, reshavanje zadaci. Vo srednite DA- ama pak so izgotveni nastavni programi po predmeti, so postavuvanje na ucebnicite na internet. Vo ovie uslovi profesorite/ zaradi avtorite ne dozvoluvaat rabota so fotokopirani ucebnici. Podgotovki, goolemi, pa posle realizacija. e sega dali ima kadarni luge da go napravat toa????

Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
kkvo skolstvo?imame li nie skolstvo mislite?
jas sum vo druga zemja sega i decata gi prefrliv da ucat sega kaj mene tuka i od toa sto go vidov kako e skolstvoto i kako se odnesuvaat so decata nemam zborovi...
samo se lazeme deka nasite deca odat na skolo ...
da ODAT ama zosto odat?
aj drug pat poopsirno segaodime na rabota...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
АБЦ со овие слики несакајки си погодил во центарот на образовниот проблем односно дека по секое предавање или самото предавање треба да биде во вид на разговор за темата а не држење монолог.
Емка иако е мала и таа укажа на уште еден проблем поврзан со горното, т.е. ,,деца побарајте си на интернет за да ви биде појасно,, како бе тоа ,,побарајте си,, имаат децата неограничено време па да лутаат по интернет, тој наставникот треба да им разјасни и да им посочи каде можат да видат повеќе за темата под услов тоа да ги интересира и тоа само за проширување на знаењето а не и за разјаснување.
Како за крај на ова да нагласам, наставниците се тие главните што треба да ги разјаснат работите а компјутерите и интернетот се само помошно средство за олеснување на наставата и вежбите.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
Не си компетентна да коментираш за вакви теми, сепак имаш 14 :helou:
ај ако гледме така и ти не си компетентен,сепак јас требит да учам во такви услови,јас знам како е,ти не....

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Има некој што е компетентен за да коментира?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
829
Поени од реакции
842
Бтв ми мириса на она дека одличните ученици го мразат проектот, од друга страна спанковците и фраерите што не ги интересира ништо, проектот им доаѓа на право место и во право време

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Бтв ми мириса на она дека одличните ученици го мразат проектот, од друга страна спанковците и фраерите што не ги интересира ништо, проектот им доаѓа на право место и во право време
Изгледа дека тебе ти мириса дека јас сум спанко и фраер, што не ме интересира ништо ( не само македонски јазик )...

Член од
16 септември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
На пример кај нас во Штип
ставена инсталација тоа штекови мекови
сега компјутерите ке ги чекаме до средно
ај позз
супер е темава само продолжете така

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Kade ucis, vo bazata na Bihacka bb? :pos2:
Да знаеш само колку бедно изгледа од страна ова твоја универзална реплика, која ја упатуваш скоро на секој твој соговорник, па чак и на 14 годишни ученици, кои директно ги засега проблематиката за која се дискутира.
Ама најверојатно и не знаеш друго нешто поразлично да кажеш, па веќе никој и не ти замерува.

Kajgana Shop

На врв Bottom