се исфрустрирав од темата...
прво имам нешто што ми е мене битно, може некој поупатен да елаборира што уствари знае Марко? Xp/office нешто покомплицирано ако е тоа нешто покомплицирано тогаш што е тоа и уствари што поточно знае детето тоа многу ме интересира... порано се занимавав со компјутери сега не
и изгледа имам бајаги испуштено па не можам да го разберам тој кориснички налог...
а да..како
1 ако работи мрежи му требаат и повеќе од 15 комп
и тие се во училиште поради што нема кај да ги стават и училиштето без кирија му отстапи простор
2 неговите родители верувам не сакаат од него да направат гениј за комп. дебил за све останато... тие му го посакуваат најдоброто и немојте да црните сега ако една работа добро излегла од кај нас.. како што кажа мајка му дека се трудат да биде активен на сите полиња во животот...тоа што тој сака не негово не е форсирање, кога пробував да програмирам многу поголемо задволство ми претставуваше решен проблем во некоја програма одколку победа во фудбал на улица, после поинтересно ми беше фудбал итн итн... не можат да влијаат на тоа во што детето ќе ужива
3 премиерот со ПРАВО беше таму и се "лигаеше" односно промовираше поради тоа што во нормални македонски услови ова дете ќе поминеше ненормално незабележано.
4 како што кажа мајката дека максимум 2 години ќе останат тука, односно толку дозволуваат и условите, до наредниот сертификат, за понатаму де факто треба УСА - на што би работел тука тој? на компјутеризација на катастар?(тоа е за понискокласни ИТ проф.) во уса тоа е пред години сторено и ако би бил таму би работел на интеграција на катастар со некоја друга институција...