Комерцијала, "фејкери" и слично

T

trilobite

Гостин
Acid напиша:
Па добро бе пичка му материна, преку такво ми е од дробење за „комерцијално срање“, „фејкери“ и слично. Како може копиљаци што свират во шупи да го поганат постигнатото на тие што се навистина успешни? Зарем не е тоа еден вид на тешење?
Споредбите ти се неадекватни.Тоа под а).
Под б)-фејкер или позер не означува категоризирање на стил или достигнување на изведувачот.

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Се што е добро се врти. Не е битно дали е комерцијала, андерграунд...

T

trilobite

Гостин
Ти си во уште поголема заблуда(ако добро те разбрав),демек,чим се врти на радио и телевизија,заслужува.Тоа ти беше думата?

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
postuvam komercijala...mislam za onie komercijalni stranski pop hitcinja...a ne na iskomersijalizirani rok ili metal bendzinja, koi sakajki slava i pari si ja uservet muzkata,...a da ne pram muabet za fejkeri glupi...

Trancer4e

Extreme Trance Addict
Член од
25 јануари 2006
Мислења
427
Поени од реакции
1
joki напиша:
postuvam komercijala...mislam za onie komercijalni stranski pop hitcinja...
eeeeeeeeeeeeeej :lud::lud::lud::lud::lud::lud: so vide tolku ubavo vo tie tvoi stranski komercijalni pop hit4inja?......nemozam samo toa da go razberam.....sto e tolku primamlivo...........breeeeeej

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Trancer4e напиша:
eeeeeeeeeeeeeej :lud::lud::lud::lud::lud::lud: so vide tolku ubavo vo tie tvoi stranski komercijalni pop hit4inja?......nemozam samo toa da go razberam.....sto e tolku primamlivo...........breeeeeej
И шо ***....на луѓето ќе почне да им биде страв на раат да си слушаат комерцијала, дека нема да бидат кул како андерграундците :):)

Најлошо е - некои не ни помислуваат на разграничуфање меѓу комерцијала и ефтини веќе видени а сепак чудно популарни хитчиња.

Сепак, мене оОгромен дел од сето тоа ми звучи излитено и и избегнувам да го слушам зашо почнувам да јадам гомна и и да се осеќам дека слушам подобра музика :(.
Така да секој со тоа шо го привлекува...ама да го привлекува...ДА ГО ПРИВЛЕКУВА...без музичко лижење гз или преголема наифност па затрескување у се и сешто....селекција луѓе :icon_roll

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Конечно нешто некажано на темава :)

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Trancer4e напиша:
...zaso???...moe mislenje e to...jas dve godini slusav komercijala...cak i sea ponekoas...mene mi se svigjet i pussy cat dolls...i black eyed peace...pa so???...kje me strelas???...strasna rabota...i so e najvazno ne sum ogranicena...:P

Trancer4e

Extreme Trance Addict
Член од
25 јануари 2006
Мислења
427
Поени од реакции
1
joki напиша:
...zaso???...moe mislenje e to...jas dve godini slusav komercijala...cak i sea ponekoas...mene mi se svigjet i pussy cat dolls...i black eyed peace...pa so???...kje me strelas???...strasna rabota...i so e najvazno ne sum ogranicena...:P
pa ako sakas dojdi ke te strelam :pishtoldz:kez::kez::lud: (lej do kaj dojde narodof) zenska tvoj problem dali ke gi slusas pussy cat dolls i black eyed peace ili ne....

kontakt: trancer4e@gmail.com za strelanjeto da se dogovorime

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
trilobite напиша:
Под б)-фејкер или позер не означува категоризирање на стил или достигнување на изведувачот.
Не збориме за категоризирање на изведувачот, туку за оние кои ја слушаат неговата музика, одат на неговите журки, концерти...

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Trancer4e напиша:
Веројатно истото што и ти си го видел у трансот.Задоволство при слушање.КОМЕРЦИЈАЛА РУЛЛЛЗ :pipi:

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
sch00lGirL напиша:
Веројатно истото што и ти си го видел у трансот.Задоволство при слушање.КОМЕРЦИЈАЛА РУЛЛЛЗ :pipi:
тоа што ти гледаш во комерцијалата тоа и ние гледаме во трансот али несакам да влагам во дебата за вкусови , зошто за вкусови не се зборува или се приваќа мислењето на другиот или се одбива

T

trilobite

Гостин
Мистичен напиша:
Не збориме за категоризирање на изведувачот, туку за оние кои ја слушаат неговата музика, одат на неговите журки, концерти...
Па да,(и)на нив мислев.Се познава тоа од одма.На чело им пишува речиси.Имиџот секогаш им оди пред музиката.
Комерцијална музика не е правец,туку е наменска музика. Првенствено за комерцијални потреби испред потребата за квалитет.Кај овие другите е спротивното.Денес таа точка на спојување меѓу овие две е поизразена од порано поради брзиот развој на музичката индустрија и медиите.

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Trancer4e напиша:

Еве типичен пример на фејкер којшто етикетира останати ради нивниот музички вкус и избор.
Дечко, поголема комерцијала у денешно време од трансот (според твојот ник претпоставувам го сакаш) нема. Така да, што е комерцијала а што не е дискутабилно.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Trancer4e напиша:
pa ako sakas dojdi ke te strelam :pishtoldz:kez::kez::lud: (lej do kaj dojde narodof) zenska tvoj problem dali ke gi slusas pussy cat dolls i black eyed peace ili ne....

kontakt: trancer4e@gmail.com za strelanjeto da se dogovorime
...decko jas so takvi zatucanti...isfrustrirani ne se zamaram...kuliraj si...tresi se na trans...mnogu"orginalnata ,muzika"...of be dete...zar ne osekjas deka denes 99% od muzikata e komercijala???...tolku ja slusas muzikata...kolku da recis deka ja slusas...zagreota...

Kajgana Shop

На врв Bottom