Колумбија го уапси и протера косовскиот премиер

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Скандал и омаловажување на Косово. Косовскиот премиер Агим Чеку вчера отишол на Конференција за демилитаризирање на герилци во Колумбија, но колумбиските власти прво го уапсиле, па го протерале од земјата со забрана за влез во Колумбија 10 години. Колумбија работела по потерницата на Србија за апсење на Агим Чеку.
Видовме колку светото ја есапи новата “држава“ Косова.

Извор: ПОЛИТИКА Белград
http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Agim-CHeku-proteran-iz-Kolumbije.sr.html

Бивши премијер Косова и Метохије Агим Чеку, за којим је Интерпол Србије расписао потерницу због злочина почињених над српским и неалбанским становништвом на Косову и Метохији, протеран је јуче из Колумбије, где је учествовао на конференцији о разоружању, објавила је државна безбедносна агенција ДАС, а пренео је Ројтерс из Боготе.
Чекуа су колумбијске власти протерале и забраниле му боравак у тој земљи у наредних десет година. Српске власти затражиле су од Интерпола Колумбије да ухапсе Чекуа, али, према саопштењу ДАС-а, агентима те агенције закон забрањује примену мера задржавања страних држављана оптужених за кривична дела почињена пре 2005. године.
Министар полиције Србије Ивица Дачић прекјуче је потврдио да се Чеку налази у Колумбији, али да та земља не може да примени меру задржавања јер је то у супротности са важећим законима. „Замолили су нас да дипломатским каналима даље разговарамо о могућности Чекуовог задржавања”, рекао је Дачић.
Чеку је допутовао у Колумбију 3. маја да би учествовао на семинару о демобилизацији и разоружању, саопштио је ДАС. Интерпол Србије је за Чекуом расписао потерницу због низа ратних злочина почињених над српским и неалбанским становништвом на Косову и Метохији током оружаних сукоба 1999. године.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ko prvo: Agim Ceku ne e premier na Kosova.

Vtoro: kasnis epten mnogu so "vestta".

Treto: dezinformacija e.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Ko prvo: Agim Ceku ne e premier na Kosova.

Vtoro: kasnis epten mnogu so "vestta".

Treto: dezinformacija e.
http://www.romandie.com/infos/news2/090507190809.ofbtteqp.asp

Тука не читам така, и на уште неколку медиуми...
"Je peux confirmer que j'ai été interdit d'entrer en Colombie les dix prochaines années", a encore déclaré M. Ceku.
Како е дезинформација кога сам кажал дека му е забрането да влезе во Колумбија следните 10 години??
Ама да, не е премиер, тоа е точно. И не е баш нова веста. Две од три ти се потвредни :)

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
http://www.romandie.com/infos/news2/090507190809.ofbtteqp.asp

Тука не читам така, и на уште неколку медиуми...
"Je peux confirmer que j'ai été interdit d'entrer en Colombie les dix prochaines années", a encore déclaré M. Ceku.
Како е дезинформација кога сам кажал дека му е забрането да влезе во Колумбија следните 10 години??
Ама да, не е премиер, тоа е точно. И не е баш нова веста. Две од три ти се потвредни :)
Dobar sum znaci. :)

Dali e isto da ti bide zabraneto da vlezes i da bides uapsen? :)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Dobar sum znaci. :)

Dali e isto da ti bide zabraneto da vlezes i da bides uapsen? :)

Најдобар:))
Туку, што знам, протеран ми има смисла... А не сум сигурна како иде сето тоа, дали прво треба да го уапсат или не мора... Ама некако не ми праи логика без причина да го вратат и да му забранат влез ако не можат тоа да го оправдаат со нешто... Апсење, по било која причина, звучи океј. Сепак... И само протеран, по моите аршини е доволна провокација. Кога се работи за дипломат (и како бивш министер има право секогаш да има дипломатски пасош...), нали така.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Најдобар:))
Туку, што знам, протеран ми има смисла... А не сум сигурна како иде сето тоа, дали прво треба да го уапсат или не мора... Ама некако не ми праи логика без причина да го вратат и да му забранат влез ако не можат тоа да го оправдаат со нешто... Апсење, по било која причина, звучи океј. Сепак... И само протеран, по моите аршини е доволна провокација. Кога се работи за дипломат (и како бивш министер има право секогаш да има дипломатски пасош...), нали така.
Fala dzigeru...:back::back:

Za drugiot del: batali.....:):)

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Извинете, моја грешка. Од брзање не непишав дека Чеку е бивш косовски премиер и згрешив дека го уапсиле ме збуни ова “српске власти затражиле су од Интерпола Колумбије да ухапсе Чекуа“.
Ако те протеруваат од некоја држава, со полиција (апсење) тоа го прават или само ќе му речат ај ој си дома?

Сепак, голем срам и понижување за Косово:toe:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Sto sram , golem sram e za Srbija , covekot sto kolese srbi , i vo Hrvatska i vo Kosovo , i na kraj stana premier :toe:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ќути Колумбија што не граничи со Косово, одма ќе го прават голема, ќе го дестабилизираат.

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Sto sram , golem sram e za Srbija , covekot sto kolese srbi , i vo Hrvatska i vo Kosovo , i na kraj stana premier :toe:
I da znaes deka e taka!!!!!!!!

Golem Sram e ova za Srbija koja dozvoluva takvi krvnici kako Ceku slobodno da se setkaat po svetot.
Istoto vazi i za Zmijata i za Haradinaj i Limaj.

Ovoj posledniov go otkrile deka gi potplatil Haskite sudii da go pustat so 2 milioni evra sto ovie i go storile.
Sto se nema da izleze od kosove toa e za prikazna no ne me ni cudi koga odsekogas se znaelo deka Albancite i kosovo se div zapad kade sto se e dozvoleno.

Ala da vi e kosoves treba muda da imas za takvi raboti da prais!!!!

Член од
3 декември 2008
Мислења
179
Поени од реакции
3
pa mozjebi narko bosovite se uplashile od tolku silna konkurencija.:duel:
:pos2::pos2::pos2:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
tuka si potpolno vo pravo....uste odamna trebase da im pravi drustvo na zaklanite....., ama definitivno ova srbive za k.r ne gi biva...beter se i od nas :)

Homer MakeDonski

*Матриот
Член од
14 јуни 2005
Мислења
823
Поени од реакции
87
tuka si potpolno vo pravo....uste odamna trebase da im pravi drustvo na zaklanite....., ama definitivno ova srbive za k.r ne gi biva...beter se i od nas :)
Немој така
Ги бидува Србите и тоа како.Си го отруја вождот во Хаг..
Научиле од нас како да се оттепа сопственото

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Скандал и омаловажување на Косово. Косовскиот премиер Агим Чеку вчера отишол на Конференција за демилитаризирање на герилци во Колумбија, но колумбиските власти прво го уапсиле, па го протерале од земјата со забрана за влез во Колумбија 10 години. Колумбија работела по потерницата на Србија за апсење на Агим Чеку.
Видовме колку светото ја есапи новата “држава“ Косова.

Извор: ПОЛИТИКА Белград
http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Agim-CHeku-proteran-iz-Kolumbije.sr.html

Бивши премијер Косова и Метохије Агим Чеку, за којим је Интерпол Србије расписао потерницу због злочина почињених над српским и неалбанским становништвом на Косову и Метохији, протеран је јуче из Колумбије, где је учествовао на конференцији о разоружању, објавила је државна безбедносна агенција ДАС, а пренео је Ројтерс из Боготе.
Чекуа су колумбијске власти протерале и забраниле му боравак у тој земљи у наредних десет година. Српске власти затражиле су од Интерпола Колумбије да ухапсе Чекуа, али, према саопштењу ДАС-а, агентима те агенције закон забрањује примену мера задржавања страних држављана оптужених за кривична дела почињена пре 2005. године.
Министар полиције Србије Ивица Дачић прекјуче је потврдио да се Чеку налази у Колумбији, али да та земља не може да примени меру задржавања јер је то у супротности са важећим законима. „Замолили су нас да дипломатским каналима даље разговарамо о могућности Чекуовог задржавања”, рекао је Дачић.
Чеку је допутовао у Колумбију 3. маја да би учествовао на семинару о демобилизацији и разоружању, саопштио је ДАС. Интерпол Србије је за Чекуом расписао потерницу због низа ратних злочина почињених над српским и неалбанским становништвом на Косову и Метохији током оружаних сукоба 1999. године.
Добро бе мајката, на кого ти вака паметен му се правиш? Светот за тебе е Колумбија? Добро бе да му ебам матер, што толку ти пречи тебе Косово? Една Америка ја призна, зарем мислиш треба некој друг? Пооо бе мајката, сите пораснаа ти глуп остана...глуп...

Kajgana Shop

На врв Bottom