Колку често и за што најчесто се карате со партнерот?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Дали некогаш ви изгледа дека не може да помине ден без да се искарате со партнерот за било што?

Најчесто за некои несврзани глупости, некои глупи зборови кажани во глупо време - момент на нервоза..
Дали некогаш ви се случило да помислите дека вие премногу бурно реагирате и дека вие сте криви за се, дека партнерот е во право, дека вие пламнувате за ситници?
Познавам еден пар, кој имаа периоди на карање секој ден и секој ден го викаа истото „готово е“.. и ден денес се заедно ( скоро 5,5 години ). Ме интересира дали за вас тоа е нормално?
Дали карањето на некој начин ја зацврстува врската или баш се случува она обратното?

Кога сум во врска со некој, никогаш не започнувам кавга, затоа што мразам да се карам - после едно мало карање со партнерот, мислам дека тој не е за мене.. никогаш не ми се десило да го засакам повеќе, стално сме раскинувале.

Како е кај вас? Се карате со партнерот? Колку често се карате? Кои се причините?
Со самото карање вашата љубов се заврстува или не?

Многу прашања наеднаш.. :icon_lol::wink:
 

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
25
Na pocetok na vrskata, karanjeto e poradi toa sto treba vreme za da se usoglasat karakterite.
Znaci pocnuvam od mene i mojata ljubov :) .... na pocetokot na vrskata dosta se karavme...za najrazlicni gluposti, toa moze da se rece deka traese edni dobri 5 meseci....toa e koga ke se sretnat dvajca porazlicni karakteri. Dvajcata svativme deka tie 5 meseci mnogu ni ja zacvrstija vrskata i veke 3 godini sme zaedno, a 1 godina ziveeme pod isti pokriv, ne sme vencani a za deca ne razmisluvame. :)Denes ima karanje, ako moze da se narece taka, od tipot, zasto ne otide do posta da platis, se ti nemas vreme, mrzo edna...i zal se toa se odnesuva na mene :pos: ili pa obratno, ma da za mrza ne mozam da si ja napagam ljubenata...da ne gresam dusa.
Kako i da e.... spored mene treba da ima tolerancija od dvete strani za da ne izbijat golemi kavgi.
 

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Секој со секого се кара, па и со партнерот некогаш се мора.
У такво општество живееме. Некогаш вешто избегнувам, некогаш претерувам ама никогаш досега, фала богу, колку што ја сум запознаен, не сум направил до толку лошо некому(се мисли на партнерот) да му расипам цел ден.
Најмногу што мразам во една врска е карањето, ама не она српското, туку она македонското.
 

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
25
StormAngel напиша:
Најмногу што мразам во една врска е карањето, ама не она српското, туку она македонското.
Podobro kazi balkanskoto :)
 

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.694
Поени од реакции
884
Во секоја врска кавгите се нормална работа...не е џабе кажано КО СЕ БИЈЕ ТАЈ СЕ ВОЛИ..хе хе..се зезам...меѓутоа факт е дека ако во една врска е се совршено и нема кавги тоа значи дека нешто ептен смрди во врската и кога тогаш ке излези на видело...иначе од мое искуство знам дека многу често после некоја јака кавга со девојката добивам силна желба за секс(веројатно и таа исто) и обично сексот после некоја кавга е многу појак од обичниот :)
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
epa vaka koa bef u vrska epten se karaf karanjeto beshe neizbezno nemozeshe da se zapre sekoj den karanje i vreskanje i urlanje sekoj den!!!! ama mora da kazam deka posle sekoe karanje ideshe i dobar sex ozbilno vi kazuam u ova befme zaljubeni eden u drug mnogu epten ama mnoguu raboti ne delea ona beshe so edno drushtvo ja so drugo ja bef po mnogu losh pat trgnat i mozebi i toa beshe edna od prichinite ama den denes mi e mila i so zadovolstvo se sekavam na karanicite posho uvek zavrshuvaaa so happy end ozbilno
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Кога има потреба не се ни устручувам од правото да се искарам.
 

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Кавгите се нормална работа во една врска, да не се разбереме погрешно не мислам на секојдневни кавги туку повремено, во секој случај се работи за два различни карактери и нормално дека ке дојде до некаква кавга, но ако нема кавги па и не би било баш интересно, пак мислам на тие повремените кавги.
Мразам кавги и расправии, но многу нервозен тип на човек сум, така да често јас сум иницијатор за сите кавги. Но некогаш знам и премногу да трпам што и не е баш така убаво зошто сето тоа се собира и коа ке избувнам еден ден тогаш е крај на врската. Не си ги сакам таквите особини кај мене, но тоа е тоа колку и да сакам неможам да се сменам премногу.
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Никогаш не сум се расправал со моја девојка.
За да се караш со девојка, значи дека треба да го прифатиш и нејзиниот став за еднакво валиден и потребен да се слушне.
Расправиите со девојката не служат за да се постигне поголемо разбирање или како што е погрешна прифатено дека помага за подобар секс после тоа. Расправиите не чинат. Тоа се бла,бла муабети.
Знам дека јас тоа не го правам. Зошто таа би го правела?
Тоа е завршена врска веднаш. Не толерирам изблици на женски фрустрации и незадоволство.

Напорна е секојдневната работа, човек кога ќе најде време да биде со девојката, тоа време треба да го релаксира, не нервира.
Девојките постојат за да му го направат животот убав на машкото, да му играат, да се галат, сексаат. Не да се расправаат.
Девојките имаат инстинкт да му угодат на машкото, но современото општество го има потиснато тој инстинкт до степен на изчезнување.
Девојката нема потреба да збори многу. Доволно е да е убава. Умешноста на зборување нека остане кај машкото.
Ретко кое машко сака зборлеста жена, а ретко која жена може да биде освоена без зборови.;)
 
Член од
4 декември 2005
Мислења
49
Поени од реакции
2
Нема љубов без кавга. Сега вие не го сваќајте ова буквално и сите да се искарате.:)
Но во глобала конфликтот значи и дека нешто се случува, значи и напредок. Ако на крај има решение за проблемот се е оправдано!
 
Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
нема врска без карање,кое може да биде и здраво за врската понекогаш,зш незнаеш колку сакаш некој,додека не се појави ризикот да го изгубиш,од друга страна пак,не е ок да се расправаш за ситници...сепак не би рекла дека се карам...доволно:),тешко е човек да ме налути мене,сепак карањето може да значи и зближување..од некој аспект..
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.180
Поени од реакции
34.385
Има кавги нормално.

Како и да е, факт е дека сексот после кавга е најсладок.
 

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
НИкогаш се немам карано со партнерката мразам кавги наместо да се карам едноставно се менувам не се смеам и ретко зборувам и одма се примека дека нешо не е ок
 

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
10
Колку и да звучи чудно, до сега НИЕДНАШ не сум се искарал со девојка ми, заедно сме 1 година и 2 и кусур месеца... Не знам, не сум имал причина да и се развикам или некој погрден збор да и кажам, да ја навредам... Не сум нервозен тип, не е ни она, фала Богу. Нормално, имало недоразбирања и некои проблеми во врската ама секогаш сме седнувале и:"Слушај, имам/имаме проблем ваков и ваков, дај да го решиме, ова не чини, вака-онака..." и секогаш низ муабет сме ги решавале тие ствари. И секогаш после тие муабети ми станувала помила и пофина и све... А бе многу си ја сакам, срце е најмило! :eek:jea:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom