Колку странски јазици знаете?

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Же те лем, тем теле тем. :)

Научив 10 проценти од германскиот, а во иднина планирам и италијанскиот и шпанскиот да ги научам.

J

Johnny Stulic

Гостин
Thief напиша:
Аман, бе, што е ова сите грчки запнале?! :(

.
Маката ме натера вода не знаев да си побарам
прв збор соми(леб)одма те асоцира на сомун:)

Член од
23 јануари 2005
Мислења
401
Поени од реакции
1
НЕ ЗНАМ СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ

Член од
23 февруари 2006
Мислења
22
Поени од реакции
2
Angliski,germanski,grcki,bugarski,srpski,slovenski malku....i taka...od oktomvri i francuski i latinski

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
grcki go zavrsiv albanski go ucam
e sea angliskiot mi e kako majcin taka da ne go racunam
a germanski go ucev u skolo 2 godini ali mnogu posran jazik

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
Добро, може да ми кажете од каде сите грчки знаете? Која е потребата да се учи тој јазик и да се знае? Освен што е јазик на една нација која не не` признава?!

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Thief напиша:
Добро, може да ми кажете од каде сите грчки знаете? Која е потребата да се учи тој јазик и да се знае? Освен што е јазик на една нација која не не` признава?!

Sekoja godina jas barem idam na odmor vo grcija i pomalce go nauciv a ovie tri goini go dousovrsiv a i go ucam od korist zaso sakam da rabotam letovo tamu...Jasno ti e sega

I am a bitch

Мачкица
Член од
24 февруари 2006
Мислења
2.016
Поени од реакции
2
англиски, шпански(одлично), германски(така-така). и македоснки секако.

Член од
12 март 2006
Мислења
15
Поени од реакции
1
angliski, italijanski pocnuvam da ucam grcki, a sakam da ucam sanskrit i pali ili tibetanski :) moze i nekoj arabski dijalekt

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Аман бе колку само јазици не знаете:lud: ја едвај германски со маки и пот научив,а они грчки,шпански,кинески,бла бла,есперанто....и јас знам скоро на секој јазик да кажам по еден збор,но темата е колку јазици знаете значи помалку од 70% не признавам и ај не се фалотете само.

п.с.германскиот е комплициран и тежок јазик ама не е и глупав,и убаво звучи.

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Англиски знам супер ,а и француски пет рченици знам да склопам.И се разбира македонски.Другите :ija: по едно две зборчиња.

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Ја си ги знам:Македонски,Дојрански,Кумановски,Тетовски сеа почнав да го учам и Тетовскиот ама ке се откажувам некако многу ке ми дое.
Летово у Бугарија пробав да зборам српски ама ми издадоа две изданија гфови,значи два тома киксои и се откажав (за да ја добиете книгата на ПП цената е ???)
Не шала на страна зборам англиски,малку шпански а студирам Италијански 2 година и се до денес мислев дека знам,арно ама кога застанав пред Cignola кој е на филолошки сигурно го знае, и кога ме праша зашо у март му барам потпис се издркав и не знав да му кажам и сватив дека сум тапа:kajg: :kajg:

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
А да забораив да кажам дека знам и некоја фраза од германските порки ама не сакам да се истакнувам

Kajgana Shop

На врв Bottom