Колку сте високи колку сте тешки? Проблеми, ситуации?

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
1.70 cm sum a imam 18 godini. Dali rastenjeto prekinuva do 18-tata godina??? I dokolku pocnam so sportuvanje kosarka nesto i golemo konzumiranje mlecni proizvodii...mozam da postignam uste nekolku cm??? Barem do 1.80 cm? Ve molam za odgovor
Види го мојот одговор погоре и одговори на прашањата.

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Пубертетот до 23?!? Околу 23-24 завршува растењето, да, ама пубертетот тешко до 23 да е... Добро де, едно 10ина години си утнал :D.
Најчесто машките растат до 18, потоа растот е занемарлив, најчесто милиметри се во прашање, иако има луѓе што растат и во своите дваесетти, но сепак нивниот број е премногу мал за да кажеш дека машките во просек растат до 23 години.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
Најчесто машките растат до 18, потоа растот е занемарлив, најчесто милиметри се во прашање, иако има луѓе што растат и во своите дваесетти, но сепак нивниот број е премногу мал за да кажеш дека машките во просек растат до 23 години.
ja kako sto sum cul take kazuem :D kolku e vistina pojma nemam :D

Член од
25 септември 2014
Мислења
16
Поени од реакции
12
Здраво....Дечки имам 18 години и имам висина 169 цм.....па ме интересира сакам да стигнам ако може некако барем до 175 цм....Може да се порасне пример ако се игра кошарка или нешто друго...дајте пример нешто како би можел освен со кошарката.....И дали со наполнувањето 18 прекинува растот или продолжуваме со растење...до која година?? Фала однапред
Шансите после 18 години да пораснеш скоро 10 цм, се повеќе од никакви. Можеби постојат случаи, но се навистина многу ретки и не може да се каже дека такво нешто реално можеш да постигнеш. Растењето по 18 година се уште се одржува, но е занемарливо, можеби 1 цм, можеби и помалку. Наворешните физички фактори, влијаат на растењето, но и генетиката исто така. Сепак најмногу се расте во периодот на почетокот на пубертетот и обично со завршување на средното образование, веќе се дефинира и конечната висина. Не сакам да те разочарувам, играј кошарка, храни се здраво и се тоа можеби ќе помогне малку, но, немој да очекуваш премногу ...

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.396
Поени од реакции
5.774
172-171см висок и 58 кг тежок се надевам дека зимово ќе фатам барем 62 кг
Многу брзо се извишувам но како што растам брзо можеби до крај на школска година да бидам 175-7см
Дечки дајте некој совет како да накачам тежина како прачка сум :D

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Ауу качив 12кг за три месеци,сега уште мотивација да кренам у теретана...
184/85
Конечно на толку посакуваната килажа :-D

G

garthok

Гостин
172-171см висок и 58 кг тежок се надевам дека зимово ќе фатам барем 62 кг
Многу брзо се извишувам но како што растам брзо можеби до крај на школска година да бидам 175-7см
Дечки дајте некој совет како да накачам тежина како прачка сум :D
Ваљда си хиперактивен, да се улежиш ќе качиш.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.396
Поени од реакции
5.774
Ваљда си хиперактивен, да се улежиш ќе качиш.
За хиперактивен сум ама не знам зашто не можам никако да се здебелам јадам во исхраната имам многу месо дури и претерано и пак не можам :confused: како што кажа треба да се улежам малку

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
За хиперактивен сум ама не знам зашто не можам никако да се здебелам јадам во исхраната имам многу месо дури и претерано и пак не можам :confused: како што кажа треба да се улежам малку
Само тоа,улежување :-D

G

garthok

Гостин
Да знам вака звучи лошо али кога ќе почнеш да навлагаш во детали ќе видиш дека секој момент е битен за постигнување цел, пример 30 минути одење (да речеме до школо и назад) трошиш ∼ 223 калории плус уште толку ако се моташ низ дома xD башка ако спортуваш, играш, трчаш... затоа иди на моја тактика сегде кога трошиш калории на баналниве ствари носи си увек нешо во ранец за јадење, мало али што дебелее. Пример кроасан :)
Е сега ако сакаш мускули тука треба веќе поголема дисциплина. Многу поголема.

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
181 висок, 75 кила. Таман ми е, можда уш некое килце ама само в стомак да не ојт, то ме нервират ептен :D

Член од
3 јуни 2013
Мислења
10
Поени од реакции
5
170/54 Problem: Apel do JSP gorniot kat na avtobusite da se krene barem uste 10cm ili ko ke zatopli da se otvori skroz posho knap mi e epten.Na dolniot kat ok e nema potreba. :D

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Kajgana Shop

На врв Bottom