Колку сте високи колку сте тешки? Проблеми, ситуации?

G

garthok

Гостин
Добро да немора да значи но веројатноста е 70% (според мене :D) но сепак јас само сакав да ви кажам да не очекувата многу многу од кошарката
Многу не али некој сантим + да, истегнувањата при играње кошарка го симулираат растот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Пијте многу млеко бе, кај нас млекото е све ама не е млеко! така да тоа заборавете го....

Пробајте со урда, купена од некој кој живее во село....

G

garthok

Гостин
Пијте многу млеко бе, кај нас млекото е све ама не е млеко! така да тоа заборавете го....

Само не јадете премногу урда да не станете шифоњери ко Стеф Бачатеро :D

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Средно висока и средно тешка. За мој вкус - таман.

Ситуација: Има луѓе кои „добронамерно и самоиницијативно“ ми укажуваат дека сум многу симпатична :pipi:и дека ако скинам само 3-4 кила ќе бидам риба и пол :rolleyes:

Проблем: :свиркам:

Решение: Ако им треба риба нека одат во рибарница, или во пет-шоп или нека скокнат во Вардар :)

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510

Многу си во право, моментално млекото е како вода со малку шеќер да пиеш (ситуацијава е иста скоро во цел свет, не само кај нас). Единствено јогурт можам да препорачам да се пие (не секој јогурт многу нормално), на млекото мамата му ја ебаа со пастеризација и разни други срања, со цел да се уништат бактериите и да биде добро за пиење. А со ова, повеќето луѓе станаа алергични на млекото. Инаку урда, сирење, кашкавал итн, сеуште се добри, и не се уништени до тој степен како што е млекото. Бтњ, psyside, дај пиши ти колкав си :D

Последно уредено:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Многу си во право, моментално млекото е како вода со малку шеќер да пиеш (ситуацијава е иста скоро во цел свет, не само кај нас). Единствено јогурт можам да препорачам да се пие (не секој јогурт многу нормално), на млекото мамата му ја ебаа со пастеризација и разни други срања, со цел да се уништат бактериите и да биде добро за пиење. А со ова, повеќето луѓе станаа алергични на млекото. Инаку урда, сирење, кашкавал итн, сеуште се добри, и не се уништени до тој степен како што е млекото. Бтњ, psyside, дај пиши ти колкав си :D
Како пастеризацијата го прави млекото алерген?

Член од
18 јануари 2014
Мислења
53
Поени од реакции
6
Здраво....Дечки имам 18 години и имам висина 169 цм.....па ме интересира сакам да стигнам ако може некако барем до 175 цм....Може да се порасне пример ако се игра кошарка или нешто друго...дајте пример нешто како би можел освен со кошарката.....И дали со наполнувањето 18 прекинува растот или продолжуваме со растење...до која година?? Фала однапред

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
Здраво....Дечки имам 18 години и имам висина 169 цм.....па ме интересира сакам да стигнам ако може некако барем до 175 цм....Може да се порасне пример ако се игра кошарка или нешто друго...дајте пример нешто како би можел освен со кошарката.....И дали со наполнувањето 18 прекинува растот или продолжуваме со растење...до која година?? Фала однапред
Dur ne zavrsi pubertetot. 23 mislam zavrsuva.

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Колку високи ти се родителите и твоите баби и дедовци? Дали некогаш нагло си пораснал? Колку време немаш пораснато? Инаку кога човекот прекинува со раст зависи од самиот организам, има милион работи кои се одговорни за тоа, ги имам видено доста што престанале да растат на 14, додека кај други растот завршил на 22 години. Инаку просечно, да, после 18 години машките растат минимално (во милиметри). Не се секирај, со здрава исхрана (многу млечни производи и доста протеини), секојдневно вежбање и секако со квалитетен и долг одмор, можеш да добиеш плус некој сантим без проблем.[DOUBLEPOST=1415924543][/DOUBLEPOST]Ми текна да израчунам која е просечната висина на маж кај нас од одговорите на темава, и добив 182цм плус минус сантим, што претставува прилично високо, со што би дошле на 4-5 место во светот зад Холандија, Црна Гора, Србија и Данска. Многу нормално, овој резултат најверојатно е малце повисок од реалната просечна висина, бидејќи доста луѓе на интернет си додаваат по некој сантим плус, а исто така многу луѓе грешно си ја проценуваат својата висина +/- 3цм.

Последно уредено:
Член од
18 јануари 2014
Мислења
53
Поени од реакции
6
1.70 cm sum a imam 18 godini. Dali rastenjeto prekinuva do 18-tata godina??? I dokolku pocnam so sportuvanje kosarka nesto i golemo konzumiranje mlecni proizvodii...mozam da postignam uste nekolku cm??? Barem do 1.80 cm? Ve molam za odgovor

А

Атомската мравка

Гостин
1.70 cm sum a imam 18 godini. Dali rastenjeto prekinuva do 18-tata godina??? I dokolku pocnam so sportuvanje kosarka nesto i golemo konzumiranje mlecni proizvodii...mozam da postignam uste nekolku cm??? Barem do 1.80 cm? Ve molam za odgovor
Никој со сигурност неможе да ти каже, обично машките максималната височина ја достигнуваат до 19-20 години мада дека ќе качиш 10см до 20 чисто сумњам.
Во секој случај пиј млеко, играј кошарка па ако пораснеш арно - ако не да си здрав и жив :)

Kajgana Shop

На врв Bottom