Колку сте високи колку сте тешки? Проблеми, ситуации?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
160 cm 14,5 godini za 2-3 meseci ke polnam 15 me intersira dali ke mozam da izrasnam uste bidejki eden moj drugar od kosarkata za 1 godina 20 cm izrasna i potoa imase problemi so kolenata :D.
Кој може да ти каже дали ќе растеш? Се зависи до човекот. Би требало уште некој сантим да пораснеш.

Инаку јас сум 176 со 69 и супер ми е:D

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Со кој да се посоветува? Со нашите ''доктори'' што кога ќе им кажеш дека зимаш веј протеин те гледаат како наркоман? Тоа било штетно а млекото било здраво. Fuck logic:facepalm:

Штетно е да вежба на 14 години? Зошто?
На 14 години само спорт, фудбал, кошарка, ракомет, одбојка теретана и терет е најлошиот животен избор во тие години.

S

Stef Bachatero

Гостин
На 14 години само спорт, фудбал, кошарка, ракомет, одбојка теретана и терет е најлошиот животен избор во тие години.
Ако го прави со лесни тежини има бенефиции.Јас на 16 години сум почнал и сум висок 182 цм повеќе е генетиката и други работи.Плус хормонот за раст е најголем тогаш.Згибови,чучњеви,склекови и било кој вежби со сопствено тело се добри за градење на основата за почетен бодибилдинг.Нема никаква научна докажана студија дека бодибилдингот пречи раст.Помага и те како.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
196 см со 101 кг...2.5 бади фет...Проблеми - Ситуации.... Не верувам.

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
Најлошиот животен избор поради фактот што... ?
Поради фактот што премногу ти се затегаат тетивите, а во тој период растат децата и мускулите треба да бидат по опуштени.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Најлошиот животен избор поради фактот што... ?
Спречува раст и правилен развој на тело. Може да дојде до сериозни повреди во тие години бидејќи сеуште не се развиени коските, мускулите односно градбата природна на тело е во развој. На тие години за здравје и кондиција само спорт со топка е тек тогаш ќе се постигне правилен раст и развој па од 17-18 години може тежини. Работа со тежини да му дадеш на дете е дебилска ствар, нема ниту да има напредок со раст пример за разлика ако тренира кошарка, ниту кондиција ниту подобро здравје. Од искуство.

O

Orion.

Гостин
Спречува раст и правилен развој на тело. Може да дојде до сериозни повреди во тие години бидејќи сеуште не се развиени коските, мускулите односно градбата природна на тело е во развој. На тие години за здравје и кондиција само спорт со топка е тек тогаш ќе се постигне правилен раст и развој па од 17-18 години може тежини. Работа со тежини да му дадеш на дете е дебилска ствар, нема ниту да има напредок со раст пример за разлика ако тренира кошарка, ниту кондиција ниту подобро здравје. Од искуство.
Вежбањето не го спречува растот, вежбањето воопшто не влијае на растот. Тоа е мит.
Докажи го спротивното, приложи некои резулатати од некое медицинско истражување.
Зошто да не добие кондиција? Во теретана не се вежба само со тегови. Исто така тинејџерот на 14 години и да сака не може да крева големи тежини, напротив ќе ги изведува основните вежби со оптимални тежини. Тоа, плус ако ги изведува вежбите во правилна форма не може да дојде до повреда. Кај мене во маало имам двајца 15 годишни фудбалери на кои составен дел од тренингот им е теретана, значи едното не го исклучува другото. Во теретана не идат само бодибилдери.

S

Stef Bachatero

Гостин
Хормон за раст се лачи највеќе со вежбање со терет.Како може тој хормон да спречува раст не ми е јасно.Кога е во цутот на младоста и кога хормоните му работат теретаната е добар извор на зајакнување на мускулатурата.Глуп мит кој не е докажан се е до генетиката,а плус има и вежби кој помагаат во растот.

2

~2A

Гостин
184-185 cm со 68-69 kg. до пред некое време играв нон-стоп секој ден фудбал да речам професионално во второ лигашки клуб па престанав да одам.Но сеуште активно трчам,скоро секоја вечер си правам стомачни и склекови по неколку серии,не внимавам баш на исхраната,но сепак сум задоволен од конструкцијата на моето тело.
Некој ќе ми рече ептен сум слаб,но сепак мислам дека имам некое мускулче. :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom