Колку сте високи колку сте тешки? Проблеми, ситуации?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
ne znaci nerekof deka ne vlijaat nego deka ne se presuden faktor kaj mene vo familija nema nekoj poveke od 175 cm a jas sum 184 i 99.9 procenti sum sig deka e od nacinot na zivot i ishranata
Ако ти си 184 цм, а во фамилија немаш никој повисок од 175 тоа се вика мутација. :cool: ;)

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Па дечко тоа што си израснал од кај знаеш дека е резултат на твојот начин на живот?
Можда така ти било пишано во генетскиот код да пораснеш толку и толку на тие години. Знам луѓе кои дома седеле, не се занимавале со никаков спорт, ниту пак имале некаква “специјална“ диета па одеднаш израснале.

А за тоа дека гените не играат улога не зборувај ми, ако на висината не влијаат тогаш на што влијаат?
Поздрав. :)

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Што ако имаш кафени очи и сакаш да ги смениш во сини, има диета за тоа???
Кажувајте ја одма ако ја знаете. :vozbud:

Ја не зборувам за некои си тамо срцеви болести, зборувам за најосновни работи како висина, боја на очи и сл. макар да и гените играат улога и во тие болести, на пр. некои и спортуваат и се хранат здраво па пак добиваат срцеви и мозочни удари. Има безброј случаеви на спортисти што умреле од срцев удар понекогаш дури и за време на натпревар.

Арно ама луѓето не сакаат никој да им каже дека било што однапред е одредено, па разни либерално-марксистички мисири како овој во видеово си прават кариери и полнат џебови од тоа. Не дека јас сум некој нацист кој се залага за нешто нечовечно, едноставно луѓето треба да си се прифатат онакви какви што си се без да експериментираат многу со недокажани ствари и сл. ама уште ги лажат комунистиве со аљкави статистики и полу печени теории, мамицата им нивна.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Што ако имаш кафени очи и сакаш да ги смениш во сини, има диета за тоа???
Кажувајте ја одма ако ја знаете. :vozbud:

Ја не зборувам за некои си тамо срцеви болести, зборувам за најосновни работи како висина, боја на очи и сл. макар да и гените играат улога и во тие болести, на пр. некои и спортуваат и се хранат здраво па пак добиваат срцеви и мозочни удари. Има безброј случаеви на спортисти што умреле од срцев удар понекогаш дури и за време на натпревар.
:pos:Они мислат дека се хранат здраво, ти можеби мислиш дека се хранат здраво, НО.....
Е сега младичу нешто околу висината:
The Masai tribe's diet is mostly protein that comes from the fresh blood that they draw daily from live cattle while the pigmy only eats roots and other low quality vagetable. Their vast difference in height can be attributed to their diet. Blood is largely protein whereas the vegetable that Pigmies eat contains very little first class protein.
ИЗВОР! :cool:

Арно ама луѓето не сакаат никој да им каже дека било што однапред е одредено, па разни либерално-марксистички мисири како овој во видеово си прават кариери и полнат џебови од тоа. Не дека јас сум некој нацист кој се залага за нешто нечовечно, едноставно луѓето треба да си се прифатат онакви какви што си се без да експериментираат многу со недокажани ствари и сл. ама уште ги лажат комунистиве со аљкави статистики и полу печени теории, мамицата им нивна.
:tapp: Чекај чекај, сега кој кого лажел?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
:pos:Они мислат дека се хранат здраво, ти можеби мислиш дека се хранат здраво, НО.....
Е сега младичу нешто околу висината:
The Masai tribe's diet is mostly protein that comes from the fresh blood that they draw daily from live cattle while the pigmy only eats roots and other low quality vagetable. Their vast difference in height can be attributed to their diet. Blood is largely protein whereas the vegetable that Pigmies eat contains very little first class protein.
ИЗВОР! :cool:

:tapp: Чекај чекај, сега кој кого лажел?
Затоа зошто се масаите високи, а зошто пигмеите ниски има една друга многу поприфатена теорија, а е во врска еволуционата адаптација на жешката клима во Африка, едноставно високите, слабички луѓе можат повеќе да издржат на жешко, поради тоа што имаат поголема површина на кожата и полесно се ладат со потење, е сега пигмеите се ниски како резултат на еволуциона адаптација на животот низ густите џунгли, понизок човек полесно се протина низ грмушки и густа шума, а и не се само пигмеите и луѓето во Малезија и Виетнам каде просечна висина е околу 1,60 се предпоставува дека се ниски поради ова.

Значи, еволуција=гените сепак победуваат на крај.

Или па можда не верувате во еволуција, оти гледам во последно време и овде креационизмот е во мода.

Ама, ОК, ако мислите дека ќе ви помогне во растењето, најдете крава и пиете свежа крв ако сакате :pos:мене ич тоа не ми смета, оти само така најдобро ќе дознаете кој кого го лаже.

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
добро брат4е ако викаш ти дека е до генетскиот код нема да се инаетам со тебе така нека биде позз

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
dali znaete sto pomaga pri rastot???
Има посебни вежби за растење. Сергеј бубка ги има правено а и јас сум правел некои и во принцип се базираат на истегнување. Има теорија и дека правилен тренинг со тегови може да стимулира раст но ти го кажувам само како информација.

Побарај на нет но битно е да знаеш дека можеш со тренинг да пораснеш повеќе отколку што ти е генетски предодредено но тоа се прави додека сеуште растеш и нормално со човек што знае.

Друг начин да идеш на кошарка :).

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
i na kraj ako ne ti pishano imam edno drugr4e tatko mu 1.80 visok toj 1.6 i kosarka i gimnastika odeshe dzabe

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119
Висок сум отприлика 168/9 сантиметри, а тежам 74 килограми :)Ќе одам до кај 67-68 килограми, а пред 3-4 месеци имав 90 :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Јас сум 176 висока, а имам 70 кила...Држам некоја средина до сега, само да не почнам да качувам килажа со тек на годините... :cautious:

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Висок сум отприлика 170/173cm, а тежам 57/60 отприлика килограми

Kajgana Shop

На врв Bottom