Колку сакате свечена гардароба?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.274
Само фармерка и понекогаш спортска пантолона.
Свечена е за у свечени прилики, а такви ретко (свадби и слични општонародни настани). Едино најмрз кога ќе ми наредат на работа да облечам нешто свечено, се осеќам како у вреќа со компири. :tapp:

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Ич не сакам,не се осеќам у сопствената кожа ако се облечам така..ептен ако мора да се облечам за некаде,пак наоѓам некоја средна варијанта,али скроз свечано никако..:toe:

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Хммм, зависи. Не можам да речам дека мразам свечена гардероба, ни пак нешто посебно обожавам. Некогаш преку глава ми е од 3 часовно дремење пред огледало, па спремање фризури, шминкање, па ајде и мајка ми ќе почне со барања, дај ова, ај намести ми го ова, ај сега нашминкај ме...... и јас скренвам, па некогаш и за мене немам време. :nesum:
Инаку имам многу фустанчиња шо сум ги облекла само еднаш, а се многу убави и некогаш си викам, како не имаше некоја свадба да можам да си го облечам ова и ова. :))
А инаку не одам на шопинг по свечена гардероба бидејќи мајка ми ми шие шо сакам, и единствено барам само соодветни штикли и накит, ако немам некои шо би ми одговарале на то шо сакам да го носам. :pipi:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Немам никаков проблем со свечената гардероба.Кога веќе мора да се носи на одредени манифестации, се помирувам со ситуацијата.Гледам да одберам нешто прикладно, што пред се би одговарало на мојте години и не би ме направило да личам дека сум дојден од некој деловен состанок, и секако да е комотно.

RIOT!

dust in the wind
Член од
10 септември 2009
Мислења
90
Поени од реакции
16
Не сакам баш да се најдам во ситуација кога ќе треба да се облече свечена облека. Претежно фурам кежуал стил, фармерчиња, маичка и патики и не се замарам...лежерност у прв план, хуху:pipi:

Б

Бат Елохим

Гостин
Ич не сакам, а не ни носам.
не ја разбирам поентата на свечена гардероба, поготово некои партали што ги гледам, на целофан за некоја бомбона со кило шеќер ме асоцираат..

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mnogu! Ama nemam tolku pari kolku sto mi e skap vkusot!
Jbg-a!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ептен, затоа на свадби и матурски одам по тренерки.
Последниов пат облеков фармерки само затоа што моите ме натераа, братучед ми правеше свадба не за друго :toe:

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Сакам свечености и битни настани. Буквално со мерак се спремам и одлучувам за сите можни детали, од ноктите како ке ми изгледаат до косата шминката, облеката обувките накитот ташната.. ах.. exciting:vozbud: сепак мора да сум најубава каде што ке се појавам нели:pipi: Дури наоѓам време да се позамарам и со дечко ми односно да му помогнам со изборот и некако да се вклопиме.
Сеуште сум студент па зависам од мама и тато за тоа колку може да се потрошам и гледам ако веке косата ја оставам на професионалец ноктите и шминката да си ги направам сама и ако купувам ново фустанче да искористам чевли или сандали кои веке ги имам и слично. Но што е до мене буквално без мислење би дала пари за све ново па макар и не ги облечам повторно до наредната свадба:pipi: Најмногу се имам до сега потрошено за матура, наредно ке биде за дипломска веројатно. :)

неможам да се сетам на некои промашај. секогаш на крајот сум задоволна од резултатот :)

Уште од сега имам целосна замисла за тоа како ке изгледам на нова година иако сеуште е рано и незнам каде ке славам :) :) :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Премногу сакам:vozbud:
Настрана што сакам да се гледам во секојдневна облека како патиче и фармерка, но кога доаѓа во случај да одам на некој свечен настан ептен се радувам:pos:
Исто како и Дејана, со мерак се подготвувам за такви настани:).Ако се има доволно пари ќе се потрошат на нешто убаво но не многу скапо:).Затоа што не се шминкам многу често, сега па особено ќе ми претставува мерак, исто така и одбирањето на соодветни обувки, накит.. Абе мераци:).
Штета што нема често некој посебен настан кој би наметнувал таква облека зошто многу си се сакам таква дотерана и скоцкана:pipi:

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
сакам секогаш колку што можам да изгледам средено и за секоја пригода да бидам прикладно облечена секако доколку се работи за некоја веселба свадба кршетвка и сл бирам посвечена облека и трошам многу пари на таква облека но може некогаш да искомбинирам нешто и со тоа што го имам и да купам само некој детал секако и шминката и фризурата сакам да е совршена

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Ни сакам, ни практикувам да носам. Ни за свадби и слични церемонии не се дотерувам. Можи само кошула колку да не носам маица, а фустани или сукњи никако. Незнам да седам ко женско, а штикли...тешко дека ќе станам од столот ма кој сум седела додека сум ги облекувала, а не па да се движам со нив. патики рулз

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ич неќам, да не речам мразам, глупо ми е онака да сум на настан на кој што сите се свечено , официјално облечени. Преглупо ми е :)

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Обожавам фустани. (во готик стил):pipi: Го обожавам моментот кога ќе се спремвам. Со мерак се шминкам, косата пуштена, па избирам накит...
Мразам теткинска фризура на фустани, поубаво стои кога е пуштена.
Нешто во стил како за мојата матура што бев.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Sakammm... Imam nekolku fustani oblecheni po ednash (shto stojat na zakachalka i go chekaat denot koga je mozham da se oblekuvam taka za na rabota, lol) i ushte dva shto chekaat prilika da bidat za prv pat oblecheni.
Naj"fensi" fustan mi e eden od Diane Fon Furstenberg kj go imam oblecheno ednash - godinava na otvaranje na Ohridsko leto, za Morikone :D
Naj"fensi" shtikli mi se edni od Furla i edni od Pura Lopez (ama ovie si gi nosam... Nekogash i za obichni iskachanja...)
Naj"fensi" chanti mi se Furla i Guess.
Ako eden den sum bogata i slavna, ili samo bogata, seedno - kje gledam da si obezbedam nekolku Lancel chanti, mnogu para Gucci shtikli (od tie viiiisokite) i eden kup razlichni fustanchinja ^^

Kajgana Shop

На врв Bottom