Колку и дали ви се допаѓаат новите машки трендови

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Тоа за работодавците се вика корпоративна политика на културните вредности во компанијата и е индивидуална за секоја компанија и не вклучува само кодекс на облекување туку и начин на однесување со колегите, деловните партнери или купувачите. А кажи ми бројки колкави се шансите една едуцирана личност која што си е експерт во својата област а не изгледа убаво да успее освен ако го исклучиме шоу бизнисот.
Сега ми се спие ама ќе ги побарам утре статистиките и ќе ти ги дадам, во секој случај да во право си важно е и како се однесуваш со колегите, како се облекуваш (што е исто опфатено во темата), каква ти е општата култура како изгледаш, колку си млад сето тоа е важно и за кариера и за се друго исто е важна и убавината. Сето тоа е дел од светот и нема бегање и нема лутење. Еве еден артикал на таа тема :
http://www.independent.co.uk/news/science/beautiful-people-earn-12-more-than-ugly-bettys-461261.html
ќе пробам да ги најдам и статистиките утре.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Денес се сменија времињата од тоа што беше порано, па сега и машките користат доста козметика и препарати за да се разубават. Дали сметате дека модните трендови треба да останат пред се за девојките а машките да се подпираат над природните атрибути или ви е важно дали се они средени и прибрани во нивниот изглед. интересно е да се продискутира и до кој степен сметате деак е дозволиво едно машко да користи препарати и козметика пред да ја помине линијата и да може да се каже дека претерал со тоа.
Едно време пишуваше озбилни теми со статистички податоци,сега за машка козметика...се` на се ти си оптеретен со твојата фигура и изглед.

Машки да се разубават????
Си видел ти некое `разубавено`машко???
Јас не.
Пример да го прашам мојот сакан,дали сака или користи козметика,ке ме зафркава два дена и ке рече -не сум педер!

Машка козметика-гел за бричење,дезодоранс,рол-он,купки за туширање,афтер шејв,парфем,гел,крем за раце и лице,тоа е се што можам да видам по дома.Никаква пудра нема.

За депилирање,секој има избор,сака или не.

Мажите се природно убави:smir:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Игор не знам кој те лажел дека девојките сакаат мажи кои се преокупирани со својот изглед, па ставаат секаква декоративна козметика итн. Не знам на кое девојче му се свиѓа тоа, што е до мене само стик е доволно, не ми се јасни парфемите кога мажите имаат неверојатен мирис, ни па кога сте газолики.

Кога јас би го чекала дечко ми дур касни пола саат зошто не му работела пеглата за коса, кога заедно би оделе на депилација, кога тој би ми препорачувал козметички третмани би се запрашала кој не нетокму он или јас:nesvest:

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Нови машки трендови? (депилација, маникир, педикир, претерано исчупани веѓи, пудра на лице..:nenene:
За мене вистински - добро средено машко(физички), е она кое има цвтсро тело(не мускули), секогаш се грижи за својата хигена и облечен со сопствен стил.
Од модни додатоци го ценам само тоа да машкото носи рачен саат на изглед кој е соодветен со неговата облека и многу ми значи добро одбран парфем.
Другото се е во однесувањето (карактерот).

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Зависи кој во какво друштво се дружи со што се цени што очекуваш да постигнеш и да добиеш во животот. А сега дали изгледот е важен или не процени и сам, ама еве сстатистички 85% од работадвците во УСА се изразиле дека им е важно како изгледаат нивните вработени, да не зборувам дека шансите згодна личност да биде успешна се драстично поголеми одколку некоја која не е (имав и за ова бројки ама не можам сега да ги најдам).

А што се однесува до психа, мене ми е сега супер кога човек се чуствува убаво убави работи му се случуваат сепак фала за греижата :smir:.
Американциве од досада имаат анкети за све и свашта.
Нормално дека сакаат вработените да се убави, ама тоа се смета да се чисти, намирисани и убаво деловно облечени. Не да со пудри, маскари, лакови за нокти, пицнати ептен и тоа да им е побитно од работата.
На работа ни женското не треба да претерува со шминка, а да не зборам за машкото. Доволно е да е избричен, дезодорансче и чиста облека. То е то, фраер :). Треба за работа да имаш нешто во главата, а не на главата козметика.

А за да си убав и згоден ти требаат гени. Џабе шминка, маски и 300 глупости. Плус убавината е релативна. Мене си ми грд, на некоја друга си е лепотан.

Човек да се разбуди сабајле покрај дечко и да не го препознае доаѓа работава :icon_lol:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Жените не се палат на машки со пудра или искубани веѓи.
На жената и треба маж со сите карактеристики на маж, а на мажот му треба жена.
Исто и работодавците, барем во Македонија (би ми било чудно да е и во странство поинаку) почитуваат нормална карактеристична машкост.
Не знам од каде на каде си добил идеја дека нежен и негуван феминистичен изглед е некоја предност во било кое поле.
Може да добиеш само заебавања на твоја сметка, во никој случај и аплаудирања.
Се знае што е машко и што истото претставува и што е женско.
Унисекс ти е некоја проба која во реален свет не функционира, така да не би ти препорачал да ја пробаш.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не знам од каде на каде си добил идеја дека нежен и негуван феминистичен изглед е некоја предност во било кое поле.
Да не работи во геј бар? Пошто на така ми мириса работата...

Инаку се знае што е машко, набројано е во речиси сите постови нагоре, да не повторувам. И едно е хигиена + развој на телото, а друго е претеризам и расипување на сликата за машко со одење по маникири, педикири, депилации...

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Жените не се палат на машки со пудра или искубани веѓи.
На жената и треба маж со сите карактеристики на маж, а на мажот му треба жена.
Исто и работодавците, барем во Македонија (би ми било чудно да е и во странство поинаку) почитуваат нормална карактеристична машкост.
Се знае што е машко и што истото претставува и што е женско.
Унисекс ти е некоја проба која во реален свет не функционира, така да не би ти препорачал да ја пробаш.
Како треба да изгелда едно машко или женско слика се поставува од телевизијата и после сите се обидуваат да ги следат тие стандарди, како се менува таа слика така и тие. И сега се измислиле разно разни начини да може колку што е можно повеќе да се доближи до нив.

А женски не знам зависи од карактер кој на што се пали мој впечаток е дека највеќе се палат на статус, па на изглед, па на добрина ...

Американциве од досада имаат анкети за све и свашта.
Нормално дека сакаат вработените да се убави, ама тоа се смета да се чисти, намирисани и убаво деловно облечени. Не да со пудри, маскари, лакови за нокти, пицнати ептен и тоа да им е побитно од работата.
На работа ни женското не треба да претерува со шминка, а да не зборам за машкото. Доволно е да е избричен, дезодорансче и чиста облека. То е то, фраер :). Треба за работа да имаш нешто во главата, а не на главата козметика.

А за да си убав и згоден ти требаат гени. Џабе шминка, маски и 300 глупости. Плус убавината е релативна. Мене си ми грд, на некоја друга си е лепотан.

Човек да се разбуди сабајле покрај дечко и да не го препознае доаѓа работава :icon_lol:
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ да видите нас како ни е.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Кажи, кажи....да те стега параноја од сабајле, да се прашуваш дали си се уште при здрав разум, да си викаш ебате идиот кај ти беа очите:icon_lol:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Како треба да изгелда едно машко или женско слика се поставува од телевизијата и после сите се обидуваат да ги следат тие стандарди, како се менува таа слика така и тие. И сега се измислиле разно разни начини да може колку што е можно повеќе да се доближи до нив.

А женски не знам зависи од карактер кој на што се пали мој впечаток е дека највеќе се палат на статус, па на изглед, па на добрина ...

шо сеа работава е ако ти каже некој ај бе фрли се у Вардар,ти ке се фрлиш ???
Или пак треба да глеаме по телевизијана како се облакаат сите,па после-Еј види го Бекам каква фризура има,мора и јас така да се шишам,се палат типки на таква фризура,ке ебнам нешто башка...или пак глеј го оној со лакирани нокти хухуху чекај и јас сеа,ке бидам фаца низ градов,ке бидам најубав во Скопјево тралала...фурај си свој стил,ти ако глеаш како се облакаат фаците од телевизија,не знам кај ке стигнеш.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
шо сеа работава е ако ти каже некој ај бе фрли се у Вардар,ти ке се фрлиш ???
Или пак треба да глеаме по телевизијана како се облакаат сите,па после-Еј види го Бекам каква фризура има,мора и јас така да се шишам,се палат типки на таква фризура,ке ебнам нешто башка...или пак глеј го оној со лакирани нокти хухуху чекај и јас сеа,ке бидам фаца низ градов,ке бидам најубав во Скопјево тралала...фурај си свој стил,ти ако глеаш како се облакаат фаците од телевизија,не знам кај ке стигнеш.
Не знам зависи кој ако го видам Бекам да се фрла може и јас како него :vozbud::vozbud::vozbud:.

Инаку за второто си во право би требало да е така, ама ретко кој го прави тоа реално ако повеќето не признаваат, јас барем признавам дека следам искрен сум сега.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
.
Не. Како треба едно машко да изгледа не треба телевизијата да ти каже, тоа се подразбира. Колку и некои работи да се променети, основните пориви и желби на жените да те најдат за привлечен остануваат.
А тие во себе во никој сличај не вклучуваат пудра и маски.
Што и да ти се вметнало во глава, ти е погрешно.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856

Јас колку што сфатив тебе ти е да привлечеш девојка најмногу. Ама тука телевизијата само малку може да влијае, затоа што ти можеш да имаш фризура ко Бекам, ама да си Бекам во кревет тоа е друга работа, на пример. А на секоја девојка и е побитно тоа од фризурата, да не се лажеме. Не може модата секаде да влијае, за среќа.

Ај да гледаме малку на попримитивно и елементарно ниво. Ако ти си мазниот и миризливиот во кревет, женската каква улога треба да има?Во крајност ќе се чуствува и загрозено од тебе, во секој случај е премногу чудно и изопачено, освен нели ако не се работи за оние феминистки кои се граничат со травестити.

Затоа за доброто на сексот пред се, не се замарај со вакви глупости, доволно е ние што се занимаваме, и биди си влакнест со подочњаци кога си неспиен, верувај подобро ќе си поминеш кај жените.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Јас колку што сфатив тебе ти е да привлечеш девојка најмногу. Ама тука телевизијата само малку може да влијае, затоа што ти можеш да имаш фризура ко Бекам, ама да си Бекам во кревет тоа е друга работа, на пример. А на секоја девојка и е побитно тоа од фризурата, да не се лажеме. Не може модата секаде да влијае, за среќа.

Ај да гледаме малку на попримитивно и елементарно ниво. Ако ти си мазниот и миризливиот во кревет, женската каква улога треба да има?Во крајност ќе се чуствува и загрозено од тебе, во секој случај е премногу чудно и изопачено, освен нели ако не се работи за оние феминистки кои се граничат со травестити.

Затоа за доброто на сексот пред се, не се замарај со вакви глупости, доволно е ние што се занимаваме, и биди си влакнест со подочњаци кога си неспиен, верувај подобро ќе си поминеш кај жените.
Слушај јас ќе ти кажам сега нешто и за ова сум во право и нема да можеш да ми противречиш. Најбитно е човек да се чуствува убаво во своја кожа, од тоа нема поважно, сега на кој што му треба и на кој што сака, имам другар кој се депилира нозе и раци јас на пример тоа никогаш не би го правел ок, некои се чупкааат како луди ок, едно е да остраниш влакна меѓу очите а друго е женски веѓи, ама не е важно ни тоа, важно е да може човек да се чустува самоуверено и кога се осеќа така тогаш се може да се постигне се.

Не. Како треба едно машко да изгледа не треба телевизијата да ти каже, тоа се подразбира. Колку и некои работи да се променети, основните пориви и желби на жените да те најдат за привлечен остануваат.
А тие во себе во никој сличај не вклучуваат пудра и маски.
Што и да ти се вметнало во глава, ти е погрешно.
Не е точно, како треба да изгледаат луѓето се менува од година во година и за мажи и за жени во секоја можна област од хигиена, мирис па до се друго и тоа главно поради телевизијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom