ftopic:najfraer напиша:----------------------------------------------------------
Uhh, draga nepoznata devojko si zimam za pravo da ti se obratam i da ti ukazam kolku gresis.
Ocigledno tvoeto zivotno iskustvo ti donelo mnogu negativna slika za ljubovta voopsto. No od taa slucka si izvela sosema pogresen zaklucok.
Zaprasaj se sto mozes da dobiesh sto e toa SE dokolku ne se dadesh sebesi ?
Na patot koj sto si go odbrala poradi stravot i povredenosta tocno e ke bides bezbedna i ke ja imas KONTROLATA , no najubavoto nesto zasekogas ke bide von tvoite emotivni percepcii- ljubovta.
Najgolem zlostor sto covek moze da si go napravi na sebe e odrekuvanje od LJUBOVTA. So tvojot izbor da navistina ke bides bezbedna no odvnatre prazna bidejki ja potiskuvash svojata sustina... ljubov. Ljubovta e silata koja e del od sekoj od nas... energija i sila a bez nea lugeto bi stanale roboti i zivotni.
Racionalnoto razmisluvanje nikogo do sega ne napravilo nekoj da se cuvstvuva sreken tuku edinstveno bezbeden. Zaprasaj se sto navistina sakas... ?
Ne se plasi zgrapci go sekoj den koj e pred tebe i ne se otkazuvaj od ljubovta. A vistinskata ljubov e davanje bez ogled dali ke bide vozvratena, ljubov bez ego bez zadrshka.Trgni povtorno po toj pat i veruvaj nema da zgresis. I da zgresis povtorno najdi ila i stani, sekoe paganje ke te pravi se posilna i posilna, sekoj poraz , sekoj pogresen izbor ke ti dade samo novo iskustvo da znaesh sto navistina sakash vo zivotot i ljubovta.
Imam uste mnogu da ti kazam na ovaa tema no dosta za ovoj pat
pozdrav
Од крајност во крајност....elen4e_bonjovi напиша:Imate decko/devojka i mnogu si/go ja sakate....Vo vistinska smisla na zborot ili kolku da se rece...Kolku znaete da sakate i do kade bi odele za ljubovta...So bi napravile za toj/taa so vikate deka vi pretstavuva izvor na zivot, i najubavo vi e so nea/nego?
Ocekuvam iskreni odgovori...
Тоа е вистинито и реално. Не треба да сметаш дека е лошо.FortunE напиша:Или сакам или ич не сакам. Нема средина кај мене. Или е црно или е бело. Можеби лошо, но што да се прави