Колку знаете да сакате?

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Знам да сакам и кога сакам САКАМ искрено и вистински....и правам се што можам , да не зезнам јас...
Немам нешто среќа во љубовта и немам некои не знам колкави искуства за возвратена љубов, во врска....али...има време
 

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
najfraer напиша:
----------------------------------------------------------
Uhh, draga nepoznata devojko si zimam za pravo da ti se obratam i da ti ukazam kolku gresis.

Ocigledno tvoeto zivotno iskustvo ti donelo mnogu negativna slika za ljubovta voopsto. No od taa slucka si izvela sosema pogresen zaklucok.

Zaprasaj se sto mozes da dobiesh sto e toa SE dokolku ne se dadesh sebesi ?
Na patot koj sto si go odbrala poradi stravot i povredenosta tocno e ke bides bezbedna i ke ja imas KONTROLATA , no najubavoto nesto zasekogas ke bide von tvoite emotivni percepcii- ljubovta.

Najgolem zlostor sto covek moze da si go napravi na sebe e odrekuvanje od LJUBOVTA. So tvojot izbor da navistina ke bides bezbedna no odvnatre prazna bidejki ja potiskuvash svojata sustina... ljubov. Ljubovta e silata koja e del od sekoj od nas... energija i sila a bez nea lugeto bi stanale roboti i zivotni.

Racionalnoto razmisluvanje nikogo do sega ne napravilo nekoj da se cuvstvuva sreken tuku edinstveno bezbeden. Zaprasaj se sto navistina sakas... ?

Ne se plasi zgrapci go sekoj den koj e pred tebe i ne se otkazuvaj od ljubovta. A vistinskata ljubov e davanje bez ogled dali ke bide vozvratena, ljubov bez ego bez zadrshka.Trgni povtorno po toj pat i veruvaj nema da zgresis. I da zgresis povtorno najdi ila i stani, sekoe paganje ke te pravi se posilna i posilna, sekoj poraz , sekoj pogresen izbor ke ti dade samo novo iskustvo da znaesh sto navistina sakash vo zivotot i ljubovta.

Imam uste mnogu da ti kazam na ovaa tema no dosta za ovoj pat
pozdrav
:eek:ftopic:

Еј фраер, јес да си Најфраер, само едно е грешно во целиот муабет...ако барав совети и мислења ќе го сместев ова во „Љубовни проблеми.......обрати се тука„.

Само го кажав моето видување на нештата по ова прашање, кое е само мое.
П.С.Благодарам на убавите намери.
 

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Во животот човекот се среќава со многу пречки, нешта што ќе го направат да мрази без разлика на сите нешта, сите доблини што се случуваат, целата љубов која ја подарува, но на крај не добива ништо:zid: . Личноста која многу ја сакав и сеуште ја сакам не е до мене, ни на крај не му текнува да биде со мене. Дали ова што го чуствувам е вистинска љубов, или само една опсесија со тоа јас дека цело време поминато со неа ми беше најубавото време. Секој ја објаснува љубовта на свој начин, нема некој универзален начин за тоа што е љубовта. Со прашањето на темата за тоа дали знаеш да сакаш и што би направил за личноста која ти значи се во твојот живот е само една мисла на тоа како да размислиш што да правиш и што си направил. Секоја минута, секоја секунда, секој поминат миг без неа е како цела вечност. Ноќта и соништата се најголемата надеж за реалноста дека ќе биде покрај мене, невистината е во соништата која ме прави да чуствувам повторно живот. Утрото го расфрлува моето срце на сите страни, а очите ми се направа за да сФатама дека таа не е со мене и никогаш нема да биде. Мислам дека и јас сакам и многу сум ти благодарен Симона
 

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Gi sakam site luge na svetov, iako ponekogas sakam site da gi sema. A za mojata ljubov :) mnooogu iskreno si go sakam i bi storila se bidejki istoto bi go storil za mene
 

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Знам да сакам. И тоа на сите начини на кои може да се сака(во смисол мајка, татко, баба, дедо, брат, сестра, човек на кого му трба помош, дете(немам мое млада сум), дечко). И стварно сите ги сакам и за сите можам да најдам разбирање. Ипак најубава е љубовта за дечко ми. Ипак различна е од другите видови љубов и не можам да ја споредувам. Најважно од се ЗНАМ ДА САКАМ и НЕ СЕ ПЛАШАМ ДА САКАМ. Иако бев повредена и мислев дека нема ништо доволно вредно за да се живее, најдов нова љубов. Долго време живеев во школка само поради стравот да не бидам повредена. Ми требаше време, но сфатив дека ако не ги доживеам лошите работи, нема да ги доживеам ни добрите. Затоа сега сум среќна и СИТЕ ги сакам, а посебно дечко ми. Дури и да ми се случи нешто лошо со него нема да ја направам истата грешка од порано и да се затворам. Човекот е направен за да љуби и да биде љубен.
 

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Воопшто незнам да сакам.
 

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
elen4e_bonjovi напиша:
Imate decko/devojka i mnogu si/go ja sakate....Vo vistinska smisla na zborot ili kolku da se rece...Kolku znaete da sakate i do kade bi odele za ljubovta...So bi napravile za toj/taa so vikate deka vi pretstavuva izvor na zivot, i najubavo vi e so nea/nego?

Ocekuvam iskreni odgovori...
Од крајност во крајност....
али ако знам дека и он ме сака и дека вреди тоа да го напрвам..ама штомго сакам значи вреди...но сепак да ја задржам гордоста и достоинството....ако ме сака нема ни да дозволи да отидам до тој степен!:coffee:
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Која мерна единица да ја употребам за да кажам колку знам да сакам? Малку прашањево не е убаво поставено, ама ајде нема врска.

Или сакам или ич не сакам. Нема средина кај мене. Или е црно или е бело. Можеби лошо, но што да се прави:toe:
 

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
FortunE напиша:
Или сакам или ич не сакам. Нема средина кај мене. Или е црно или е бело. Можеби лошо, но што да се прави:toe:
Тоа е вистинито и реално. Не треба да сметаш дека е лошо.
Вистината е непроценлива, само тоа се бара во денешно време, но се помалку и помалку го има. Секоја женска треба да го има ова твое мислење на тоа дека ако сакаш некој кажи му дека го сакаш, а ако го неќиш кажи му го и тоа не го сожалувај што повеќе го сожалуваш полошо за него
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
ufff...znam da sakam i toa mnogu :)
podgotvena sum da napravam se sto ke mi pobara partnerot...duri bi go napravila i toa sto ne go bara a nasetuvam deka saka da go napravam :)
 

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
кога некој ќе ми се шмугне под кожа,за него би направила ама баш се`!уживам да ја разгалувам личноста што ја сакам!
 

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
21
Знам да сакам кога се чуствувам сакана...ако љубовта е еднострана џабе ти е се...
 
Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
порано знаев да сакам и за двајца,ама сега..не,никако!ке сакам под услов он да ме сака два пати поише него што јас него
 

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...da znam da sakam i sakam da sakam,za mene e apsurd da bidesh blizok i da si so nekogo,a da ne go sakash.
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
za da vidite kolku i sakam.. potrudetete se da ve zasakam :)
sve drugo potoa e moja rabota
sakanjeto i ljubovta kon drug ne se opishva .. a ne kolku sakate ili kako :)
toa custvo ne se opisuva..
sakajte ke ve sakaat
 

Kajgana Shop

На врв Bottom